Розов кварц | Кристали

Кристал Розов кварц - Камъкът на безусловната любов и безграничното спокойствие

Лечебно действие

Розовият кварц е полезен при заболявания на нервната система, въздействието на който елиминира умората. Той има положителен ефект върху сърдечно-съдовата система, нормализира функционирането на сърцето и кръвоносните съдове. Благоприятно влияе на панкреаса, отделителната система, костния мозък и диабета.

Розовият кварц е полезен за активирането на лимфната система, чиято работа е тясно свързана с работата на имунната система. Следва да се отбележи, че при прилагането на лечение с розов кварц към определен заболял орган, той лекува не само него, но също така и другите засегнати области на тялото. Вярва се, че розовият кварц насърчава дълголетието.

Ако се постави на тимуса подпомага лечението на заболявания на гърдите и белите дробове.

Смята се, че розовият кварц повишава плодовитостта. Тинктура приготвена с този кристал помага при изгаряния и отоци, а също така прави кожата по-нежна. Препоръчва се при болест на Алцхаймер, Паркинсон и старческа деменция.

Магически свойства

Розовият кварц символизира любовта, красотата, нежността и спокойствието. Той е един от най-важните камъни използвани за сърцето и чакрата свързана с него, като основната му функция е да разкрива истинската същност на любовта и нейните безкрайни проявления.

Той защитава семейното щастие и е незаменим в любовта. Смята се, че розовият кварц помага на неомъжените жени да се оженят успешно.

Този кристал помага за справяне със стреса, намалява емоционалното напрежение, потушава гневните изблици, настройва сърцето за добро и любов. Той приглушава болката от стари емоционални и сърдечни рани.

Розовият кварц увеличава самооценката и самоувереността, подобрява разбирането между хората. Този камък дава жизненост на своя собственик, насърчава развитието на чувствеността и повишава креативността.

Розовият кварц спомага за приемането на необходимите промени. Полезен е за хора, които са затворили сърцето си за любовта, като го отваря, така че да започнат да я получат и усещат.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Коментари  

#1 Милица 05-07-2022 09:00
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови