Рубин | Кристали

Кристал Рубин - Камък на живота и любовта

Лечебно действие

Рубинът има голяма роля в лечението на различни заболявания. Той насърчава лечението на хроничен тонзилит, заболявания на гръбначния стълб, ставите, бъбреците, черния дроб, храносмилателната система, помага за спиране на кървенето.

Рубинът предотвратява епилептични припадъци, треска, има положителен ефект върху нервната система, облекчава депресията, помага при шизофрения, безсъние, прогонва кошмари.

Той е в състояние да лекува кожни заболявания, стомашни язви, помага при висока температура, заболявания на сърцето и кръвта.

Лекарите казват, че червените лъчи на рубина активират имунната система, подобряват метаболизма, потискат възпалителните процеси и бързо регенерират тъканите. Светлинните излъчвания на рубина са полезни за работата на мозъка и сърцето, укрепват имунитета, повишават жизнеността и увеличават потентността.

Магически свойства

В Будизма рубинът е един от най-почитаните магически камъни. Неговата основна магическа способност е да поражда стремеж към велики дела. Индийските магьосници смятат, че рубинът е в състояние да даде неограничена власт и да оказва непреодолимо въздействие върху хората. В същото време той укрепва чувството за единство с други хора, щедростта и способността за състрадание.

Рубинът укрепва силата, прогонва меланхолията и защитава от зли влияния.

Притежаването на рубин дава смелост и достойнство, помага да се справите с душевната болка и възстановява загубеният интерес към живота.

Рубинът укрепва ума и сърцето, защитава от отрицателни енергии, възстановява изгубената сила. Като амулет той вдъхновява човека за велики дела, дава смелост, събужда страстта към подвизи.

Рубинът винаги е бил смятан за символ на огнена страст, сила, бурна енергия, могъщество и пламенна любов между мъжа и жената. Този камък носи щастие в любовта. Той се подарява на любимата, когато има взаимност в любовта.

Рубинът дава на жената плодовитост. Древните халдейци съветвали дамите, които искат да забременеят, "Жена, която не може да роди, ако си вземе рубин ще забременее незабавно."

Рубинът е камък на чистите мисли и вярата в себе си. Ето защо на слабите хора не се препоръчва да гледат рубин, защото рискуват да попаднат под властта на илюзиите.

Според легендите рубинът подобрява качествата, дадени на човека от раждането му. У добрия човек засилва положителните му качества, а при злия отрицателните.

Смята се, че рубинът, променяйки цветовете си, предупреждава собственика си за опасности. Пръстени с рубин се носят от хора, които се страхуват от отравяне: потопен в отровна напитка или поднесен към отровен кинжал, рубинът променя цвета си и загубва блясъка си.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови