Сапфир | Кристали

Кристал Сапфир - Камък на мъдростта, съзерцанието и просветлението

Лечебно действие

От древни времена сапфирът се използва за лечение на очни заболявания. Вярвало се е, че той може да лекува проказа и всякакви отравяния, действайки като противоотрова.

Сапфирът помага при безсъние, болки в гърба, настинки, астма, сърдечни заболявания и дори рак. Има положителен ефект върху диабета, бъбречни заболявания и понижава кръвното налягане.

Според индийската аюрведа, сапфирът помага на нервите, при невралгия, епилепсия, истерия, ишиас и всички други нарушения свързани с нервите в тялото.

Сапфирът успокоява свръхактивността в телесните системи и регулира функциите на жлезите. Той помага при силно кръвотечение, заздравява вените и подобрява тяхната еластичност.

Магически свойства

Сапфирът е камък даващ вярност, целомъдрие и скромност, носещ щастие в любовта. Той е в състояние да помогне за намиране на целта в живота ни, помага за преодоляване на страховете и депресията, носейки душевен мир, прави човека спокоен, укрепва благоразумието и потушава страстите. Този камък предпазва от предателство и клевети. На несигурните хора сапфирът дава решителност и смелост. Той излъчва мощната енергия на космоса. Този камък засилва лоялността в хората и предпазливостта, за да се защитават от предателство, стимулира концентрацията и чистотата на душата, охлажда страстите.

Този камък разпалва огъня на творчеството, насърчава необикновените емоционални възприятия и разбирания за живота. Той дава яснота на мислите, стимулира жаждата за познание, укрепва паметта.

Сапфирът помага да се концентрират силите, тласка към по-високо духовно развитие, дава вътрешна съсредоточеност и по-специално засилва концентрацията при молитвите. Именно затова се го нарекли камък на монахините.

Сапфирът е в състояние да пропуска през себе си енергия, която пречиства и зарежда човека, поради, което се използва по време на медитация. За особено "силен" се счита звездният сапфир. Три или шест пресичащи се лъчи на повърхността, възникнали при шлифоването символизират магическите числа 3 и 6. Камъните шлифовани под формата на тристен (три страни, лъча) се свързват с трите велики сили - вяра, надежда и любов.

Сапфирът е един от дванадесетте камъни, които красят Апокалипсиса, описан в небесния Ерусалим - символ на спасението и окончателното помирение на хората с Бога.

Смята се, че сапфирът с дефекти може да донесе нещастие.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови