Сардоникс | Кристали

Кристал Сардоникс - Камъкът на сполуката и късмета

Лечебно действие

Сардониксът облекчава болката и възпалението, засилва слуха. Ускорява процесите на регенерация и по този начин помага за по-бързото костно зарастване след фрактури. Той има благотворен ефект върху храносмилателната система, върху ендокринната система и далака, лекува треска.

В стара лечебна книга за сардоникса се казва: "Който го натроши във вода и пие от нея, туморът в корема му ще изчезне и той ще получи облекчение".

В миналото са се различавали "женски" и "мъжки" (тъмни) сардоникси. Първият, когато се носи върху тялото, подпомага зачеването, докато вторият стимулира бързото излекуване от рани, язви и спира кървенето.

Смята се, че сардониксът лекува белите дробове и костите, връща чувствителността на сетивните органи. Той регулира флуидите в тялото и метаболизма, заздравява имунната система и спомага за приемането на хранителни вещества и отделянето на ненужните.

Сардониксът има силата на въздейства на тумори, кисти и миоми. За тази цел е нужно да се постави върху мястото където е локализирано образованието. Така камъкът стимулира организма да спре да го подхранва и да започне да го разгражда, докато съвсем не изчезне.

Магически свойства

В древността той се е считал за мощен талисман, придаващ на човека мъжество и смелост, предпазващ от изневяра, измама, лъжа и предателство. Вярвало се е, че предпазва от болести и неприятели. Той насърчава подмладяването и удължаването на живота, дава на носителя си кураж, разбиране за чест, обновление, светлина, жизненост и самоконтрол.

Сардониксът е пазител на любовта, на хората, които пътуват и често сменят местоположението си. Камък на религията, идеологията, информацията и науката.

В Европа сардониксът е символ на сила, жизненост и щастие в брака. Магьосниците използват сардоникса за астрални пътувания и за засилване на ясновидските си умения.

Може да бъде използван за създаване на мрежа около къщата и градината, с цел предпазване от криминални прояви поради, което е известен и като камък на силата и защитата.

Сардониксът подбужда хората да търсят смисъла на живота, подсилва волята и калява характера на човека.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови