Селенит | Кристали

Кристал Селенит - Камъкът на духовността

Лечебно действие

Селенът се използва при лечение на черния дроб, далака, ендокринната система, стомаха и червата, както и като прах за рани. Укрепва костите, предотвратява разрушаването на зъбите, оказва положително влияние върху умствената активност.

В древен Египет прах от селенит, смесен с мед и сода се е използвал за втриване в кожата, за да се поддържа еластичността на тялото.

В тибетската медицина селенитът се използва за отстраняване на камъни от жлъчния мехур, както и за "загряване на костите".

Селенитът се счита за лек за главоболие, високо кръвно налягане и лекарство за късогледство. Той лекува апатия, намалява високата температура, използва се при възпаления и инфекции.

За терапевтични цели селентът се използва чрез контакт с тялото, като може да се носи на гердан или гривна изработени от селенит. Един от методите за лечение със селенит е той да се постави върху главата на човека, който ще се лекува.

При работа със селенит напрежението и страхът се освобождават и цялостното психо-емоционално състояние се подобрява.

В трактата на Алберт Велики се казва, че селенитът предотвратява припадания и лекува слабост в белите дробове.

Смята се, че селенитът предпазва от епилептични припадъци, неутрализира отравяния с живак и въздейства положително на свободните радикали в тялото.

Магически свойства

В Индия се смята, че селенитът избистря и успокоява ума, особено от емоционална преумора, увеличава способността за концентриране на вниманието, укрепва волята и паметта.

Селенитът подобрява емоционалността, любовта към дома, мечтателността, благостта, нежността и стимулира приятните спомени.

Този камък дава благоразумие при говорене и предпазливост в действията. Селенитът дава визия за бъдещето, помага умело да се заобикалят определени житейски капани и да се избегнат проблеми.

В йогийските практики селенитът се използва в телепатични сеанси.

Смята се, че селенитите носят енергията на Луната, затова се препоръчва да се носят от хора, родени по време на пълнолуние.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови