Серпентин | Кристали

Кристал Серпентин - Камък на спортистите

Лечебно действие

Смята се, че серпентинът помага при главоболие и ускорява зарастването на костите. Той подобрява действието на всяко лекарство. Затова трябва лекарствата да се съхраняват в контейнери, направени от този камък. В миналото е бил известен като "аптекарски камък", използвайки го стрит за направата на лекарства.

Смята се също, че серпентинът премахва паразитите, помага за усвояването на калция и магнезия, а така също влияе добре при хипергликемия и диабет.

Физически серпентинът е изключително пречистващ и детоксикиращ тялото и кръвта камък. Вярва се, че осигурява дълголетие.

Магически свойства

Украшенията от серпентин се препоръчва да се носят от хора, които искат да избегнат опасностите в живота. Камъкът може да предпази собственика от негативните влияния на други хора.

Астролозите считат серпентина като талисман на спортистите, бизнесмените и адвокатите. Той засилва техните професионални качества и помага за постигането на високи резултати в своята област на дейност.

В Монголия серпентинът се използва като талисман, който предпазва от ухапвания на змии и насекоми.

Серпентинът е земен камък и като такъв подпомага медитацията и духовните търсения. Той помага за повишаване на мъдростта и възстановяване на спомени от минали животи. Освен това носи ментален и емоционален баланс и помага за съзнателното насочване на енергията по посока на проблемните места.

Този кристал пречиства чакрите, стимулирайки седми енергиен център той подпомага разкриването на психичните способности и разбирането на духовната същност на битието. Използвайки го може да ви помогне да засилите чувството, че сами контролирате живота си и сте способни да го насочите в посоката, която желаете.

Светлозелената разновидност на серпентина се нарича камък инфинит. Той има нежно действие, като умее да свързва с ангелите, така че да получите напътствия от тях.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови