Соколово око | Кристали

Кристал Соколово око - Камък на зрението

Този кристал е разновидност на тигровото око и като такъв в същността си носи много от неговите характеристики и качества. Той има син цвят и при обработката му под формата на сфера, минералът изключително много прилича на окото на сокол от където е дошло и неговото име.

Лечебно действие

Положително се отразява на зрението. Уравновесява енергията на бъбреците. Нормализира ниското кръвно налягане. Има положителен ефект върху централната нервна система. Помага при лечение на фобии. Соколовото око помага при лечението на синузит и чести проблеми с горните дихателни пътища. За целта с парче от кристала се масажират долната част на челото, в областта на синусите и зоната на слепоочията. Добре е преди да се направи масажа, камъкът да се затопли в чаша с гореща вода. За да се постигнат положителни резултати е нужно процедурата да се прави многократно докато не се усети облекчение.

Соколовото око действа благоприятно на чревният тракт, краката и засилва циркулацията на кръвта. Той може да разкрие психосоматичните причини, които причиняват схващания в раменете и врата.

Магически свойства

Соколовото око е успокояващ кристал, освобождаващ от стреса. Помага при свръхтревожност и сприхавост. Намалява свръхактивността и чувството за сексуална неудовлетвореност. Като амулет може да даде картина на различни предстоящи събития.

Насърчава преминаването отвъд границите на дадена ситуация и помага да се разгледат всички възможни взаимовръзки и варианти за развитие на събитията. Използван като талисман предпазва от зли очи. В арабския свят соколовото око се смята за камък, който стимулира душевната радост и разума. Според фън шуй поставен в ъгъла на богатството привлича изобилието в дома. С помощта на соколовият камък можете да погледнете на нещата в перспектива и да се освободите от песимизма, който ви обезсърчава в желанието да действате.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови