Топаз | Кристали

Кристал Топаз - Камъкът на предпазливостта

Лечебно действие

Топазът укрепва имунната система, предпазва от настинки, ускорява регенерацията на кожата, лекува храносмилателните органи, черния дроб, щитовидната жлеза, жлъчката и далака.

Tой се използва за защита срещу психични заболявания, нервно и енергийно изтощение, навалява стреса, успокоява, облекчава нервните разстройства, балансира емоциите, прогонва страховете и помага при безсъние. Смята се, че съзерцаването на топаз оказва благоприятно въздействие при хора, които са загубили разсъдъка си. В древността топаза е използван при лечение на лошо зрение. За най-силно енергийни се считат златистият и медният топаз.

Магически свойства

В магията топазът се смята за един от скъпоценните камъни, притежаващи силни защитни свойства. Той е в състояние да ви предпази от "зли очи", магьосничество и други негативни влияния.

В практиката на йогата топазът се използва в медитацията за постигане на всепроникващо виждане за връзката на личността с висшия мир.

През средновековието топазът символизирал благоразумие и добри дела.

Златният топаз символизира пълнотата на щастието. Той освобождава човека от желание за насилие и опасни страсти, заражда ведро отношение и усещане за живота, изостря усещанията за вкус. Топазът елиминира отрицателните емоции - депресия, страхове, съмнения, гняв, омраза и т.н.

Жълтият топаз дава представа за същността на мистерията на живота. Този камък е способен да разобличава тайни и влияния върху другите, затова е полезен да се използва от криминалисти, хипнотисти и психолози.

Топазът развива ума, поради, което се нарича още камък на вътрешното просветление. Той помага на собственика му да реагира бързо на събитията и да взема правилното решение.

Талисман с топаз се използва като средство за привличане на късмет, материален просперитет, успех в професионалната дейност. Той носи богатство и признание, стимулира съобразителността. Помага да се спечели благоволението и благоразположението на околните. Той дарява с честност, обективност и либерализъм. На жените топазът придава красота, а на мъжете - мъдрост.

Топазът се препоръчва на хора, на които им предстои пътуване и на тези, които са пътешественици по природа.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови