Турмалин | Кристали

Кристал Турмалин - Камък на любовта и страстта

Лечебно действие

Турмалинът подобрява състоянието на ендокринната и нервната система, помага при онкологични заболявания и подобрява съня.

В зависимост от цвета си турмалинът може да оказва влияние на различни органи.

Зеленият турмалин помага при заболявания на черния дроб, бъбреците, кръвообращението и кожата, укрепва нервната система, имунната система. От всички зелени камъни, той притежава най-силните подмладяващи свойства.

Синият турмалин има положителен ефект върху хормоналната, лимфната и имунната система.

Черният турмалин създава около себе си защитно поле, което предпазва човека от вредните въздействия на околната среда. Използва се за извличане на отрицателната енергия от физическото тяло и за разсейване на енергийните вмешателства в аурата. За целта е необходимо да поставите черният турмалин над болното място и да го завъртите обратно на часовниковата стрелка. За да се засили ефектът на лечението, заедно с турмалина може да се поставят и три планински кристала насочени с върховете към болното място. По този начин се концентрира и мултиплицира целебната енергия.

За да се балансират мъжката и женската енергии вътре в тялото е добре да се носят изделия от многоцветен турмалин. За целта е необходимо да носите парче от този минерал с вас.

В индийската литотерапия за терапевтични цели се използва главно розов, зелен, черен и син турмалин.

Магически свойства

Турмалините имат благоприятен ефект върху тялото и ума. Те създават усещане за мир и сигурност и са в състояние да събудят творческите ви способности, да предизвикат весело настроение. Турмалинът се използва за концентриране на вниманието по време на медитация. Той е шамански камък, който закриля по време на ритуали. Използва се при гадаене за да се открие причината за трудностите, да се намери най-правилният път за тяхното разрешеване.

Черните турмалини засилват способността за гадаене и са едни от най-силните камъни, които поглъщат негативната енергия и я трансформират в положителна.

Червените турмалини носят щастие и успех в любовта на мъжете, увеличават биоенергията и засилват потентността. Той е добър талисман за художниците.

Зелените турмалини ускоряват процесите на мислене и са защитници на творческите хора.
Розовият турмалин помага при несподелена любов, като я облекчава и подпомага по-лесно да бъде преживяна.

Синият турмалин в Индия се смята за камък на космоса, използва се от йоги и астролози за получаване на информация от висшия разум. Той е камък на спокойствието и тихия сън.
Безцветните турмалини изчистват съзнанието, създават баланс на духовно и физическо ниво.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Коментари  

#1 Марияна 08-01-2023 16:56
Здравейте,
Интересувам се ог къде може да си купя тормалинови кристали?благод аря ви
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови