Тюркоаз | Кристали

Кристал Тюркоаз - Камък на благоденствието и мира

Названието си е получил от кръстоносците, които го намират в земите на Турция и го наричат на нейно име Тюркоаз.

Лечебно действие

Тюркоазът се препоръчва да се носи на тези, които страдат от безсъние и имат кошмари. Той е особено полезен за сърцето, белите дробове, черния дроб и стомаха. Камъкът укрепва зрението, облекчава главоболието, лекува настинки, насърчава възстановяването на кожата. Той влияе положително върху гласните струни и щитовидната жлеза. В миналото е имало вярване, че носен около врата тюркоазът помага за спиране на кървенето и лекува стомашни язви.

Тюркоазът преживява в своята еволюция, раждане, младост, зрялост и остаряване, като променя с "възрастта" си цвета и нюансите си от светло синьо до ярко синьо, зелено-синьо и зелено. Смята се, че най- силна лечебна сила има светлосиня тюркоаз. Зеленият тюркоаз, който е изгубил силата си, има слаба биоенергия.

Монголските лами смятат, че тюркоазът е показател за здравословното състояние на своя собственик и "болните" места в него, променяйки цвета си от синьо потъмнявайки към зелено, което е първият знак за началото на заболяването. Тази особеност е заложена в самата природа на камъка. Той не е издръжлив на топлина, висока влажност и растителни масла. Тялото на болния човек променя своята температура и влажност, които се улавят от чувствителния тюркоаз, като по този начин той сигнализира, че нещо не е наред.

Магически свойства

Тюркоазът носи късмет в любовта, създава мир в семейството като преодолява споровете между съпрузите, привлича приятели и възбужда симпатии към неговия собственик.

Той носи просперитет и богатство (привлича изобилието към собственика си), засилва интуицията, прави мъжът амбициозен, смел, благоразумен, проницателен и защитава своя притежател.

Едно от най-силните качества на тюркоаза е да прекратява всички вражди, да усмирява споровете, да предизвиква чувство за мир във всички, да освобождава ненужния гняв и лошите мисли.

Тюркоазът привлича вниманието на мъжете към достойнствата на жените. Той се подарява в знак на силни чувства и е символ на истинската любов. Според вярванията има способността да утешава сърце разбито от нещастна любов.

Изделия от тюркоаз се носят като амулет, който допринася за победи, засилва късмета, защитава от беди, предпазва от "лоши очи" и прави собственика си неуязвим.

Индийските йоги считат тюркоаза за камък със силна положителна енергия, имащ благоприятен ефект върху хората, намаляващ гнева, раздразнителността, лошите мисли, даряващ с увереност и положителни емоции. Той помага на собственика си да се съсредоточи върху смисъла на живота, да разбере как да постигне целите си, като го предпазва от излишна суетата и безполезни действия.

От гледна точка на магията синият тюркоаз захранва човека със своята енергия. Ако изведнъж се промени цвета му към бледо син и зелен, това показва, че човека, който го носи е нужно да обърне повече внимание на здравето си.

Зеленият тюркоаз се препоръчва да се носи от психологически зрели хора.

Използван като талисман за децата, той ги предпазва от зли същества.

Пътниците трябва да вземат със себе си тюркоаз, защото той ще ги брани от опасности и ще направи пътуването леко и приятно. 

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови