Халцедон | Кристали

Кристал Халцедон - Камък на любовта

Лечебно действие

Халцедонът е прекрасно средство при нервно изтощение, помага в борбата с депресията, нормализира съня, облекчава безсънието и кошмарите. Той е пречистващо средство дори и на отворени рани. Засилва майчинският инстинкт при жените очакващи бебе и процесите на лактация. Ефективен е за намаляване на симптомите на деменция и сенилност. Камъкът повишава физическата енергия, лекува очите, жлъчката, далака, костите и подобрява кръвната циркулация.

Халцедонът със сини нюанси увеличава кръвното налягане, стимулира нормализирането на сърдечната дейност. Изделия от халцедон се препоръчват да се носят на хора, които лесно се вълнуват. Продуктите от халцедон не се препоръчват да се носят постоянно.

Магически свойства

Халцедонът е зареждащ камък, който покровителства братството, доброто на цялото. Подходящ е за хора, които искат да развиват умения като телепатия и трансмисия. Той е способен да абсорбира негативната енергия и да я преобразува в положителна, като по този начин предотвратява последващи лоши събития.

В древността са се правели чаши от халцедон като се е вярвало, че те могат да предпазват от отравяне.

Този кристал спомага за постигането на хармония между дух-душа, ум и тяло. Засилва великодушието и щедростта у човека.

Според древните ръкописи халцедонът е амулет подходящ за моряците. В миналото се е смятал за любовен камък, привличащ сърцата на мъжете към жената. Монголите наричат халцедона "камък на радостта" и вярват, че той е способен да отблъсне мъката. Синкавият халцедон елиминира гнева и пристъпите на меланхолия. Той е камък на съзиданието и свежите идеи. Подкрепя промените и тяхното по-лесно приемане. Засилва възможностите за слушане и комуникация. Използва се при учене на нови езици и подобрява паметта.

Смята се, че енергията на халцедона зависи от яркостта му. Колкото по-ярък е, толкова по-силен е камъкът с неговите магически свойства. За талисман може да се използва парче необработен халцедон. Ако го държите вкъщи, той запазва мира и щастието в семейството.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови