Хелиотроп | Кристали

Кристал Хелиотроп - Камък на силата на слънцето

През Средновековието характерните червени петна по повърхността на хелиотропа се идентифицирали с кръвта на Исус Христос, а самият хелиотроп бил наречен "кървав камък". Друго име на камъкът е "кървав яспис".

В християнската култура хелиотропът се нарича Стефанов камък или камък на Свети Стефан.

Гърците го наричат хелиотроп (от гръцки хелиос - "слънце" и троп - "завъртам"), вярвайки, че може да повлияе на позицията на слънцето в небето. Този камък се споменава в писанията още от древни времена.

Лечебно действие

Смята се, че хелиотропът лекува и подпомага възстановяването на нормалната жизнена активност на целия организъм. Особено голямо влияние оказва върху работата на тъканите на сърцето и кръвоносните съдове. Ускорява възстановяването и изпълването на тъканите с енергийно ценни вещества, повишава притокът на хранителни вещества и подобрява храненето на жизненоважни органи при атеросклероза и метаболитни заболявания, свързани с намалена съдова пропускливост.

Хелиотропът пречиства и стимулира имунната система в борбата с инфекциите, лекува типично женски заболявания, инфекции на пикочните пътища, пикочния мехур и бъбреците, помага в случай на отравяне.

Хелиотропът пречиства кръвта, повишава нивото на хемоглобина в кръвта, помага за спиране на кървенето, ревитализира изтощеното тяло и ума.

Този кристал засилва самопречистващите процеси в тялото, спазването на диети, облекчава болезнени симптоми по време на менструация и менопауза. Той пречиства костния мозък, черния дроб, далака, червата, бъбреците и пикочния мехур. Помага при абсцеси и неутрализира ефекта на свободните радикали.

Хелиотропът е много добър при лечение на състояние наречено психологическо безплодие - характерно, при което е, че човек не може да си се представи в ролята на баща или майка, в резултат на вътрешна липса на любов към всички живи същества и по-специално към децата. Такива хора на определен етап от живота си не могат да имат деца.

Магически свойства

Хелиотропът развива фантазията, прави човека енергичен, активен, решителен. Той е камък за хора, които са вдъхновени от някаква идея, особено като учените и философите, на които носи успех.

От древни времена, хелиотропът се смята за един от най-важните камъни в магията и алхимията. През Средновековието в извършването на заклинания и магически ритуали магьосниците носели пръстени и гривни с хелиотроп, за да засилят ефекта на вълшебните думи и ритуали.

Древните астролози, гадатели и жреци използвали хелиотропа като посредник между човека и Космоса.

Хелиотропът дава възможност да управлявате собствените си биоритми на тялото, да разширите своя кръгозор, помага в изучаването на езици. Този камък подпомага човека да се концентрира върху важните неща в своя живот, дава постоянство в постигането на целите. Единственото условие, което хелиотропът има към своя собственик е той да не бъде фанатик, а неговото съзнание да бъде достатъчно широко и развиващо се.

Медитацията с хелиотроп позволява да се разбере метода за лечение на определена болест. Този камък съдържа в себе си тайните на алхимичните формули за трансформиране на едно вещество в друго. Той променя посоката на мислите по определен начин, като ни дава допълнителна информация за структурата на Вселената.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови