Хематит | Кристали

Кристал Хематит - Камък на кръвта и смелостта

Лечебно действие

Хематитът влияе положително на кръвоносната система, нормализира кръвното налягане, повишава устойчивостта при стрес, стимулира сексуалната енергия. Той лекува заболявания на черния дроб, бъбреците, далака и панкреаса. Този кристал може да помогне при уринарни, хормонални нарушения и венерически заболявания.

В източната литотерапия, хематитът се използва в лечението на абсцеси, както и в борбата със запушените кръвоносни съдове. За тази цел той се поставя върху областта на органа с лоша циркулация.

В древната медицина хематитът и бижута от него са били често използвани като кръвоспиращо средство при рани, възпаления, а също така за потушаване на изблиците на гняв. Натрошения на прах хематит е използван за третиране на намалено зрение.

В древен Рим богатите бременните жени по време на раждането държали в ръката си броеница от хематит за да намалят маточното кръвотечение и загубата на кръв.

Орнаментите от хематит (мъниста, огърлици и брошки) могат в някои случаи да се използват като аналози на магнетит.

За да има ефект от лечението с хематит се препоръчва да се носят орнаменти от него като мъниста, пръстени, халки, обеци и гривни, а също и да се прави китайски масаж с топки от хематит.

Не се препоръчва употребата на хематит за медицински цели при повишено кръвно налягане.

Магически свойства

Хематитът е символ на смелост и мъдрост. Той е силен защитен камък.

От древни времена се смята, че дава сила и неуязвимост в битка, допринася за запазването на оптимизма, смелостта и волята. Този кристал е пазител на мъжете, особено на воините. В древни времена парчета хематит са били зашивани в дрехите, носени са около врата или се прикрепяли към обувките. Отивайки на война, войните правили ритуал с този камък, за да им помогне да се върнат отново вкъщи, живи и здрави.

Римските легионери, които тръгвали на завоевателни походи, като амулет винаги взимали със себе си хематит, най-често обработен във формата на фигурка изобразяваща бога на дома.

В Русия има поверие, че ако се окачи парче хематит над люлката на детето, той ще го предпази от наранявания при падане.

Хематитът подобрява енергията, укрепва физическите и етерните тела. Смята се, че той освобождава собственика си от пристъпи на гняв, безразсъдни действия, създава чувство на доверие и сигурност. Този камък спомага за акумулирането на енергия и използването и в посока каквато собственикът желае.

В миналото хематите били оценени като най-силните магически амулети.

В Европа той е бил смятан за талисман на магьосниците, който те използвали във своите символични магически ритуали, за да се борят с недобронамерени същности и да се предпазват от атаки от космоса.

В древен Египет, жриците на богинята Изида, за да се защитят от тъмните сили, по време на ритуали, носели орнаменти от хематит. Като магически талисман хематитът е почитан в древна Гърция.

През Средновековието хематите били незаменим атрибут на магьосници, шамани и алхимици. С тяхна помощ те се защитавали от зли духове, призовали силата на стихиите и комуникирали с душите на мъртвите.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови