Хризоберил | Кристали

Кристал Хризоберил - Камък на новото начало

Лечебно действие

Хризоберилът насърчава самолечението, поддържа в норма адреналина и холестерола, укрепва гръдният кош, подобрява черния дроб, лекува кожни заболявания. В тибетската и индийската медицина хризоберилите се считат за камъни, притежаващи силна проекционна енергия, способни да оказват лечебен ефект върху сърцето и кръвоносната система. Хризоберилът е използван за лечение на много заболявания: болести на сърдечно-съдовата система, централната и периферна нервна система, безплодие, възпаления, болки в гърлото, настинки и астма, очни заболявания, психични разстройства, камъни в жлъчката и остър холецистит. В древен руски ръкопис "Сборника Святослав" пише, че хризоберилът спасява от краста, проказа и защитава носителя си от интоксикация.

Магически свойства

Този камък подпомага новото начало. Засилва личната ви себеоценка, като освобождава всички остарели вярвания и модели, които ви пречат да оцените достойно себе си. Дава многостранен поглед над проблемите, така че да се планира оптимално тяхното решение. Подкрепя хората емоционално да простят на тези, които са им навредили.

От древността съществува предание, че хризоберилът носи благополучие на този, който сам го открие. Талисман направен от този кристал засилва зрителните способности и предпазва от възпаление на очите. Ако се постави върху третото око камъкът успокоява нервната система, премахва негативните мисли и прояснява ума. За да има ефект хризоберилът е нужно да се носи дълго време.

В Индия хризоберилът се смята за един от най-мощните магически камъни, свързващ царството на минералите с останалата част от света. Особено силни са неговите две разновидности: александрит и хризоберил котешко око.

Алексадритът създава в човека силна воля и засилва магнетизма.

Котешкото око е магически камък. Той има заземяващо действие, изпълва с доверие, ведрост и носи късмет.

Смята се, че хризоберилът развива интуицията, дава прозрение, допринася за успеха, предпазва от нещастия и вземане на лоши решения, насърчава семейни и родствени връзки. От древността се знае, че хризоберилът носи мир и хармония в душата на човека. В Русия хризоберилът е смятан за амулет на всички комарджии.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови