Хризопраз | Кристали

Кристал Хризопраз - Камък на късмета и сполуката

Лечебно действие

От дълго време се вярва, че хризопразът със зелен цвят подобрява зрението, помага при очни заболявания, съзерцаването на хризопраз намалява болките в очите. Хризопразът дава спокойствие, подпомага борбата със стреса и последствията от него, облекчава депресията и помага при състояния на сексуален дисбаланс. Този камък има благоприятен ефект върху мозъка и дейността на жлезите с вътрешна секреция, понижава кръвното налягане, пречиства кръвта, стимулира метаболизма, намалява болката от ревматизъм и тонизира кожата. Йогите вярват, че хризопразът нормализира сърдечната дейност. За превенцията и лечението на сърдечни заболявания се нагрява парче от камъка и се поставя върху сърдечната чакра за 30-40 минути. Благоприятният ефект от хризопразът може да бъден засилен, ако заедно с него се използва розов кварц, който също влияе положително на сърцето. Подобно на много други зелени минерали, хризопразът облекчава метеорологичната зависимост на хората по време на периоди с магнитни бури.

Основно хризопразът се използва за направата и носенето на бижута.

Хризопразът може да зарежда водата. Затова парче хризопраз се оставя в съд с вода и се държи на слънчева светлина за 4-5 часа. Тази вода може да се използва като лекарство за неинфекциозни настинки.

Магически свойства

В средновековна Европа хризопразът се е смятал за символ на успеха, късмета и приятелството, камък, който прогонва кошмарите и привлича парите.

Използва се като амулет, който предпазва от отрицателна енергия като талисман, предпазва от опасности и привлича добри хора.

На Изток се вярва, че в ръцете на фалшивите хора хризопразът бързо потъмнява, а честните хора ги предупреждава за предстояща опасност като помътнява.

Индийските магьосници вярвали, че хризопразът предпазва от завист, клевета и зли очи.
Благодарение на своя зелен цвят, хризопразът подобрява настроението, дава спокойствие и предпазливост, издръжливост и смелост.

Хризопразът се смята за камък на изобретатели, новатори и е благоприятен за всякакви нови начинания. Той е най-добрият талисман за бизнесмени, занимаващи се с големи суми пари.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови