Циркон | Кристали

Кристал Циркон - Камък на зората

Лечебно действие

Цирконът е известен със свойството да влияе положително върху щитовидната и хипофизната жлеза, стимулира и чернодробната функция. Помага при стомашна секреция, при лениви черва и запек. Цирконият зарежда тялото с жизненост, допринася за постигането на емоционален баланс. Изделията от цирконий се препоръчват да се носят, за да се освободите от безсънието и кошмарите. В миналото се е вярвало, че червеният циркон (хиацинт) можел да предпазва от бременност. За тази цел затоплен циркон се поставял върху корема за 2-3 часа в продължение на 8-10 дни.

Кристалът е полезен при ишиас, крампи, при световъртеж и нередовна менструация.

Магически свойства

В древността цирконът често се е използва за да предпазва хората от обири, светкавици, телесни наранявания и болести. Този камък има голямо разнообразие от цветове, като всеки един тях резонира с различна чакра. Кристалът засилва безусловната любов към нас самите и околните, хармонизира човека с енергията на земята. Много е полезен за хора, на които им е трудно да осъзнаят и приемат, че са духовни същности, поели по земният си човешки път. Цирконът прояснява и засилва мисълта, като заедно с това подпомага разграничаването на важните неща от маловажните. Той е добър учител на братска любов към цялото човечество и преодоляване на расовите предразсъдъци.

Известен е още като камък на добродетелите, който подпомага освобождаването от чувство на ревност и притежание.

В индийската практическа йога на цирконът, както и на диамантът са отредени най-високите места по енергетика. Цирконът се смята за силен концентратор на биоенергия. Енергийните свойства на циркона се обясняват с дипирамидалната форма на неговите кристали и се свързват с т.нар. двоен пирамиден ефект. Отдавна се знае, че цирконът дава на хората оптимизъм и увереност в собствените сили. Той помага за развитие на интуицията и умствените способности, а също така и за разгадаване на предупредителни знаци, изпратени свише. През Средновековието в Русия, червеният цирконий (хиацинт) се е смятал за амулет на търговци, пътници и художници. Смятан е за символ на мъдростта.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови