Шпинел | Кристали

Кристал Шпинел - Камък на щастието в любовта

Шпинелът е минерал с много разнообразни цветове. Съставен от изометрични кристали и зърна с неправилна форма.

Лечебно действие

Носенето на изделия от шпинел предпазва от много заболявания. Най-популярни са шпинелите с червено-рубинени нюанси. Тяхната енергия се отразява на физическото и емоционалното тяло, укрепва имунната система, повишава кръвообращението, насърчава тъканната регенерация, лекува инфекцизионни и вирусни заболявания, кожни и стомашни заболявания, стимулира и увеличава потентността, помага при болки в кръста.

Магически свойства

Различните цветови разновидности на този кристал имат своите характерни енергийни свойства.

Безцветният шпинел отговаря на коронната или седмата чакра, като стимулира обмена на информация с духовният свят. Способства за получаването на видения и просветления.

Виолетовият шпинел принадлежи на теменната чакра и засилва духовното развитие и пътуванията в астрала.

Синият шпинел се свързва с гърлената чакра и по този начин засилва уменията ни за комуникация.

Зеленият шпинел както може да се предположи е помощник на сърцето и четвърти енергиен център, като захранва любовта, съчувствието доброто отношение на човека към останалите и към себе си.

Жълтият шпинел е кристал свързващ се с трети енергиен център и затова има способността да подпомага засилването на интелекта, изразяването на личността и нейната сила.

Оранжевият шпинел подпомага креативността и засилва интуицията. Умее да балансира емоциите. Свързвайки се със втори енергиен център той оказва благотворно влияние при лечението на безплодие.

Червеният шпинел е камък на физическата сила и жизненост, чрез който можете да се свържете със земята и да се заредите с нейната енергия.

Кафявият шпинел принадлежи и работи добре с първа и втора чакра, като така изгражда връзка с физическото тяло и ни заземява.

Черният шпинел свързвайки се с коренната чакра, подпомага разрешаването на проблеми от материално естество и ни вдъхва сили да продължим напред.

Шпинелът подпомага действието и е добре да се носи преди всичко от активни хора. Смята се, че в ръцете на нерешителни хора шпинелът губи магическите си свойства. На изток шпинелните с червени нюанси се считат за мощен стимулант на сексуалната енергия, любовта и страстта.

Не се препоръчва шпинелът да се носи през цялото време, защото той освобождава и отслабва контрола на съзнанието, като по този начин ни отдалечава от действителността, повеждайки ни в света на мечтите, илюзиите и бездействието.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови