Шунгит | Кристали

Кристал Шунгит - Камък на здравето

Съществуват различни теории за произхода на шунгита. Някои учени смятат, че той се е формирал в плитчините на древните водни басейни, където се живели примитивни организми, които са били материал за неговото образуване. Други вярват, че този минерал има космически произход, дошъл на земята чрез метеорит преди повече от 2 млрд. години. Заради своята форма и структура доближаваща до този на вулканичните камъни има предположения, че шунгита може да има и вулканичен произход.

Лечебно действие

Шунгитът е един от най-уникалните камъни с лечебни свойства. Той се използва в основата на много козметични продукти и лекарства, които успешно се прилагат за подобряване на физическото състояние на тялото.

Има голям брой ефективни методи за лечение с шунгит. Един от тях е като се поставят различни по големина и брой от камъка шунгит върху тялото. Други лечения са с вода, в която е бил поставен шунгит. Те са ефективни при лечение на диабет, сърдечно-съдовата система, стомашно-чревния тракт, психиатрични разстройства, на горните дихателни пътища, черния дроб, ставите и гръбначния стълб, кожни заболявания. Шунгитът нормализира кръвното налягане, облекчава главоболие, премахва безсъние, синдром на хронична умора и повишава общия тонус на организма.

Вода приготвена с помощта на шунгит се използва много често при лечението на алергии от различен характер, анемия, астма, гастрит, диспепсия, заболявания на жлъчния мехур и панкреаса, бъбреците и черния дроб, отслабени имунитет и простудни заболявания.

Магически свойства

Често се споменава, че носенето на бижута от шунгит концентрира енергията полезна за тялото и елиминира всичко, което го боли.

Изделията от шунгит предпазват от вредните излъчвания на телевизори, компютри, микровълнови фурни, клетъчни телефони и други електромагнитни източници, които ни заобикалят и създават вредно за нас електромагнитно поле.

Амулетите направени от шунгит предпазват от тъмни сили и придават спокойствие.

В някои европейски държави се смята, че амулетите изработени от него, са способни да донесат успех в любовта.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови