Яспис | Кристали

Кристал Яспис - Камък на живота

Лечебно действие

Ясписът е непрозрачен камък с различни цветове. Представлява гъста силикатна скала от седиментен произход, състояща се от микроскопични кварцови зърна, циментирани с кварц и халцедон, с голямо количество примеси.

Според даоистките идеи, ясписът укрепва физическото тяло и удължава живота. В древен Рим пациентите носели амулети от яспис около вратовете си, върху които били издълбани техните имена.

Носен като амулет ясписът възстановява силата, помага при треска и епилепсия, подобрява паметта, способства за лечение на психични заболявания, нормализира съня, облекчава безсънието и кошмарите. Вярва се, че ясписът може да подобри зрението, да облекчи зъбобол, а постоянното носене на яспис засилва обонятелната система и усещанията за мирис. Разновидностите на ясписа са многобройни. По-често срещани са: червеният, зеленият, жълтият и кафявият яспис.

Червеният яспис стимулира работата на сърцето и кръвообращението, спира кървенето, лекува женските заболявания, активизира дейността на жлезите с вътрешна секреция.

Зеленият яспис третира стомаха и подобрява храносмилането.

Жълтият яспис се носи близо до корема при болести на стомашно-чревния тракт. Смята се, че предпазва от уроки.

Китайските лечители считат ясписа за едно от най-важните фармакологични средства за пречистване на вътрешните органи.

Магически свойства

Ясписът е камък, който премахва негативните енергии, които вече са се натрупали в тялото на човека. Той пази от зли очи и от силите на злото. Предпазва от стерилитет, дава смелост и увереност за победа, увеличава общия тонус. Изделията изработени от яспис облекчават умората, дори ако не сте в стаята, където те се намират. Ясписите със зелени нюанси засилват интуицията, облекчават депресията, концентрират вниманието и отварят очите за невидимото.

Талисманът от яспис е способен да акумулира енергия и да я предава на собственика си. Смята се, че талисманите с продълговата форма помагат за пречистване на енергията, а сферичните - служат за натрупване на енергия в тялото. Амулетите от яспис се смятат за изключително силни. В древността се изработвали много бижута от яспис, поставял се е на шлемовете, коланите и в дръжките на мечовете. За защита ясписът се пришивал в подплатата на дрехите и чантите.

Ясписът се използва в различни магически ритуали. Той подпомага осъзнаването и насърчава концентрацията.

Китайците казват, че ако този талисман тайно се сложи в леглото на мързелив ученик или на неразумен човек, талисманът ще подпомогне първият да бъде по усърден, а вторият да бъде по-разумен.

В древни времена ясписът често се е използвал като се е полагал в подовете на храмовете, особено в тайни стаи, в които не би трябвало да влизат външни хора: той държал прекалено любопитните настрана. Ясписът е талисманът на алхимиците, на хората на науката, пътниците, изследователите и всички, които се стремят към знание.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови