Разбиване на мита, че парите са нещо лошо

Чували ли сте израза, че парите са нещо лошо, създадени от дявола? Масово хората вярват, че парите са болест, която постепенно унищожава живота. В следващите редове целя да ви покажа и другата страна на парите, защото сега много хора вярват, че те са нещо лошо и забравят защо са били сътворени.

Да, има много хора, които са обладани от идеята за повече пари и това ги провокира да извършват злини. Но това не прави парите лоши, а хората, които извършват тези злини. Злото не произлиза от парите. Парите са инструмент, който дава сила, а тази сила как ще бъде използвана, е въпрос на личен избор, който прави всеки един човек.

За да се освободим от вярването, че парите са нещо лошо, е нужно да разберем по какъв начин те ни помагат, защото сега сме свикнали да виждаме само злините, които хората извършват, за да придобият повече пари и по този начин обвиняваме парите за тези злини, а в случая те нямат вина, защото не те извършват злините, а хората. Много е важно да осъзнаем това, защото докато вярваме, че парите са нещо лошо, по този начин ние, на подсъзнателно ниво, ги отблъскваме от себе си и така живеем в недоимък. Самият факт, че сега масово хората живеят в недоимък показва, че и отношението им към парите е негативно. Физическият материален свят е проекция на нашите собствени убеждения и вярвания. Нека заедно ги променим, като разберем истинския замисъл, с който са създадени парите и ги заобичаме.

За да разберем ролята на парите в нашия живот, е нужно да погледнем на живота отвисоко, за да проследим връзката между парите и хората. В следващите редове ще направим точно това.

На енергийно ниво ние всички сме свързани

На енергийно ниво ние всички сме свързани и си оказваме огромно влияние помежду си. Нашите собствени мисли, желания, действия, радости и болки достигат всички хора по земята. Представете си всяко едно живо същество как е свързано на енергийно ниво с всички живи същества и когато някой излъчва енергия, тя достига всички живи същества по Земята. Тези, с които имаме изградена най-силна енергийна връзка, улавят и усещат най-много енергията, която сме излъчили. Това е причината, когато ние си мислим за нещо нашите близки, да са в състояние да доловят нашите мисли и емоции, които изпитваме. На енергийно ниво всичко е свързано и благодарение на тази връзка душите ни общуват и се развиват.

За да разберете по-ясно как си взаимодействаме, нека разгледаме следния пример. Един човек, който ще кръстим Земен, е имал много силно желание (мечта) да заживее в куполен дом, изграден изцяло от стъкло. Този човек няма уменията да конструира и изгради този дом, но неговата силна мечта се излъчва в пространството и достига, малко или много, всяко живо същество. Тези, с които имаме по-силна изградена връзка, достига най-силно, а тези, с които имаме изградена по-слаба енергийна връзка, достига най-слабо.

Отварям скоба, за да обясня, че не само в един живот изграждаме и подсилваме енергийните връзки с другите души. Понякога може да срещнете човек, с когото сте се прераждали заедно в много предишни животи и така вече сте изградили здрава и силна енергийна връзка помежду си. По този начин, когато срещнете тази душа в следващ живот, не е нужно да изграждате и подсилвате своята енергийна връзка, защото тя вече съществува. На Земята е пълно с души другари, с които нашите души са се подпомагали, както в минали животи на Земята, така и в духовния свят.

Нека продължим сега по същество. По тези енергийни канали, с които душите ни си взаимодействат и подпомагат, се разпространява енергията на мечтания дом, който Земен излъчва в пространството всеки път, когато си представя как живее в този дом и мисли за него. Така, колкото повече енергия излъчва, толкова повече тя ще се разпространява, докато накрая не достигне до човек, който притежава нужните умения и ресурс, с които да изгради такъв дом. Всъщност, този човек отдавна е искал да промени нещо в своята работата, но все му е липсвала идея, която да реализира на практика. Така неговото желание, да сътвори нещо ново, е привлякло към себе си мечтата на Земен, която на енергийно ниво се е вкоренила в него и постепенно се проявява под формата на образи и мисли, които го вдъхновяват да я сътвори. Когато проектът бъде реализиран, по неведоми пътища (отново използвайки енергийните връзки, с които душите са свързани и общуват помежду си) тази къща ще влезе в полезрението на Земен и той силно ще се зарадва, че някой е осъществил мечтите му.

Истината е, че всичко, което изградихме като хора на Земята, е сътворено по този начин. Душите ни на енергийно ниво си взаимодействат помежду си и по този начин те са вдъхновени да сътворят нещо нов. Най-стойностните творения са, когато ние творим за цялото, а не за себе си. Когато сърцето ни води да сътворим нещо, което ще е в полза на много хора, тогава силата (енергията), която ни подпомага, е най-силна. Всъщност, ние сме окрилени именно от енергията на всички души, които копнеят за нашето творение. Тяхната енергия ни достига и вдъхновява да творим като по този начин имаме възможността да им помогнем. Така, ден след ден, душите ни творят и се развиват във видимия материален свят. Това е кратък разказ на процеса на сътворяване, повече по темата съм писал в книгата “Моят път на духовно просветление“.

Съзнанието ни е контролирано от егото и душата ни

Друг важен елемент от земното развитие, който е нужно да бъде разбран, е контролът над нашето собствено съзнание. Каквото и да правим в живота, то е свързано с нашето съзнание, защото всичко, преди да бъде сътворено във видимия материален свят, преди това то е било проектирано на енергийно ниво в съзнанието ни и така постепенно сме го захранвали със своята енергия, докато накрая не сме били в състояние да го сътворим и във видимия материален свят.

Много е важно да се разбере, че съзнанието ни се контролира от две сили, а именно нашата душа и егото ни. По темата съм писал много в книгата “Моят път на духовно просветление“, затова тук няма да се впускам в подробности, но за да бъде по-ясно, ще обясня накратко за тези, които не са чели книгата. Всяка наша мисъл, чувство, емоция, желание, визуализация, вътрешен порив, се зараждат от две сили, едната от които е нашата душа, която е наясно с план програмата ни за живот, както и с желанията на другите души. Нашата душа копнее да им служи, като използва своите умения, за да им помага по-възможно най-добрия начин. Не забравяйте, че душите ни са изградени от любовта на Бог, а в своята същност любовта е подкрепа, грижа и споделяне. Замислете се, как един родител се грижи за своето дете, провокиран от любовта, която изпитва към него. Той е готов да направи всичко за своето дете, за да се чувства добре. По същия начин нашите души копнеят да помагат на останалите, защото са водени от тази вътрешна любов, която Бог е вложил в нас.

Другата сила, която контролира нашето съзнание, е егото ни. Най-често то е обременено от цялата болка и дискомфорт, които сме преживели както в настоящия си живот, така и в пренесените травми от минали наши животи. Егото е пълната противоположност на любовта, то се стреми да получи повече за себе си, да има контрол, за да се чувства сигурен. Една от основните причини хората, които са се подали изцяло на своето его, да имат силно желание за контрол е, защото те вътрешно се чувстват застрашени и чрез контрол над останалите целят да потушат това чувство, което е дълбоко вкоренено в тях, но то ще си отиде тогава, когато съумеят с любовта си да го обгърнат и да го изцелят, защото няма друга сила, освен любовта, която може да изцели раните, които носим в себе си. Егото е и основният инструмент, чрез който недобронамерените същества контролират и влияят на хората, но това е друга тема, в която сега няма да се впускам. За нея съм посветил цяла книга, която се казва “Живот на светло“.

В днешно време

Истината е, че в днешно време хората масово са допуснали да бъдат контролирани от своето его. По този начин те не се съобразяват с желанията и целите на своята душа, а са ръководени основно от своите подсъзнателни страхове, които носят в себе си. Слабостите им ги провокират да имат контрол над живота си, за да се чувстват защитени. Но истината е, че нашият земен поглед е много ограничен и е невъзможно ние да осъществяваме този контрол, защото ние не сме наясно с цялостната картина, с всички нужди на останалите души. Всяка една душа е благословена със специфични умения, които целят да подкрепят и стимулират развитието на останалите души. По този начин душите взаимно една на друга си дават тласък, който им помага да постигат целите си.

Когато хората са ръководени от своята душа, тогава ние използваме парите за доброто на всички, защото тогава нашата душа (частица от Бог) дирижира живота ни и ни води по пътя. Това може да се случи едва тогава, когато раните, които носим в себе си, бъдат изцелени, за да може егото ни да притихне. Силата на егото е подхранено от нашите рани, то е създадено да ни брани и защитава, за да оцелеем като вид и в същото време да ни провокира да сътворяваме нови и нови творения, с които да си гарантираме оцеляването и комфорта, към който егото ни е силно устремено.

Докато човек носи рани в себе си, те ще са горивото, от което егото му ще черпи енергия. Когато егото дирижира живота на човек, тогава той е готов на всичко, за да се сдобие с тях. Егото има нужди и те никога няма да изчезнат. Замислете се обаче, ако парите изчезнат, какво би направило егото? Огледайте се в света и ще видите отговорите, те са навсякъде около нас. Хора, които са изпаднали в безпаричие, пребягват към грабежи, посегателства, а често и до убийства, за да си осигурят това, от което се нуждаят, за да се чувстват защитени от вътрешните страхове, които носят в себе си. Така наречените престъпления не се извършват за пари, а за да се задоволят нуждите на егото. Затова нека спрем да обвиняваме парите, че са виновни за злините на хората, а да приемем, че те са сътворени, за да помагат на хората.

Истината за парите

По тази тема имам написана цяла книга, която се казва “Истината за парите“. Истината е, че парите са създадени да поддържат баланса между хората. Докато на Земята масата от хората позволяват на егото да дирижира живота им, е нужно да има какво да ги стимулира, за да се развиват. Парите са способни да задоволят нуждите на егото, а за да изкараш пари е нужно да сътвориш нещо, от което другите имат нужда, за да са готови да платят цената му. По този начин парите са провокаторът, който тласка хората, които са допуснали егото да ги контролира, въпреки това да са готови да използват уменията си, за да помагат на останалите. Замислете се, как е протичал животът преди появата на парите. Хората не са използвали и развивали уменията си, с които да помагат на останалите, а са използвали груба сила, за да се сдобият с това, от което имат нужда. Разбира се това важи само за хората, които са били подвластни на своето его, защото когато душата ръководи (контролира съзнанието ни) живота ни, тогава е невъзможно да причиняваме злини, защото сме водени и напътствани от любовта на Бог.

Парите са дали възможност на хората да впрегнат дарбите, способностите и уменията, с които Бог ги е благословил, за да служат на цялото, дори това да е користно, като получат отплата за това. Докато хората са подвластни на своето его парите са важен елемент, който помага запазване баланса между взел и дал. Когато хората съумеят да изцелят раните, които носят в себе си на енергийно ниво, тогава ще позволят на своята душа да ги води и по този начин ще се създадат нови условия, в които нуждата от пари ще отпадне по един естествен начин, защото тогава не парите ще запазва баланса между взел и дал, а Бог, който ще се проявява в живота ни чрез нашите души. Докато хората не се научат да следват сърцата (душите си), няма как да последват Божествения импулс в себе си и Бог много трудно може да задоволи нуждите ни. Защото често хората, които са способни да ни дадат това, от което имаме нужда, не са готови да го направят безплатно, защото те са подвластни на своето его, докато един ден, когато масово хората последват душите си, тогава всеки ще е способен да служи на цялото безкористно и нуждата от пари сама ще отпадне по един естествен и ненасилствен начин.

Докато това се случи парите оказват важна и значима роля в живота на хората, затова нека спрем да ги захранваме с негативна енергия, като ги обвиняваме за злините на човечеството, а им благодарим, че благодарение на тях сме съумели, въпреки егото, да се подпомагаме един друг. В своята сърцевина парите са изградени от любов, осъзнайте я, почувствайте я и позволете тя да навлезе в живота ви, като се освободите от всички модели, стопери и блокажи, които пречат на парите да навлязат свободно в живота ви. В книгата “Истината за парите“ съм споделил с вас знанието и техниките как да го направите. Успех ви желая и помнете, че любовта ще промени света към по-добро!


Препоръчани книги:

      

Добавете коментар


Защитен код
Обнови