Как да променя живота си?

  Мнозина хора са неудовлетворени от своя живот, който живеят. До голяма степен това се дължи на факта, че са се отклонили от своята мисия, с която са слезли на земята. Друга основна причина е невъзможността да върнат контрола над живота си. Когато един човек е предимно негативен в своето ежедневие по този начин той изгражда негативна реалност и така се завихря в собствен омагьосан кръг от изпитания и нещастия, които го следват на всеки ъгъл. Големият въпрос е: как да променим всичко това, за да сме в състояние да променим живота си към по-добро?

  Първото и най-важно нещо е да се заредите с повече енергия любов, която да освети пътя ви и да ви помогне да погледнете на живота си отвисоко, за да може да видите цялостната картина. Когато сте заобиколени от негативна енергия, тя ви обгръща в мъгла, която ви пречи да видите живота си отвисоко. Колкото повече се зареждате с положителна енергия, толкова по-ясно ще проглеждате за истините от вашия живот и това ще ви помогне да откриете и усетите своята мисия в живота. Веднъж стъпили на своя истински пътя всяко преодоляно изпитание ще ви окрилява с допълнително енергия, която ще ви дава сили за новите изпитания. Докато вървите на чужд път, за който душата ви не се е подготвяла, тогава изпитанията по него ще ви костват много енергия и усилия, за да ги преодолеете, защото вашата душа не се е подготвяла за тях в настоящия живот и не е взела със себе си нужните ресурси, за да ги преодолее успешно.

  Зареждане с положителна енергия

  Каквото и да правите в живота, винаги се нуждаете от енергия, за да живеете пълноценно и щастливо, докато проявявате и доразвивате всички свои дарби, способности и умения, които носите в себе си. Ден след ден ние ги използваме в своето ежедневие и така постепенно трупаме нова опитност, благодарение на която се развива нашата душа. Когато ни липсва енергия ние не сме в състояние да проявим всички свои заложби и така постепенно в нас се посява чувство на неудовлетвореност. Това е така, защото душата вътре в нас се чувства щастлива, когато галопира в уроците на живота и изпитва дискомфорт, когато е в застой и няма подходящи условия да прояви своя потенциал, с който е слязла на земята.

  Липсата на енергия най-често се проявява във физически, психически и емоционални заболявания, който водят до апатия, неудовлетвореност, депресия, липса на вдъхновение и желание за развитие. Всичко това може да се промени много лесно, когато се заредим с повече енергия. На физическо ниво това може да се случи като ограничим термично обработените храни и увеличим приема на чиста сурова храна от плодове, зеленчуци и ядки. На енергийно ниво можем да се заредим с положителна енергия, като се свържем с основните източници на енергия, които пропускат през себе си изобилие от положителна енергия.

  Паник атаките се лекуват с любов

  В последните години нашумя много тази диагноза, която е крайно неразбрана от лекарите и това допълнително обърква, хората на които я поставят. Лекарите се опитват чрез физическите симптоми да достигнат до корена на причинителя на паническите атаки, но това няма как да стане и след малко ще разберете защо. Цялата тази безизходица кара хората, които изпитват паник атака, да се чувстват безпомощни и това провокира в тях страх да не преживеят отново „ужаса“, а след малко ще разберете, че това допълнително допринася за повторната поява на паническото разстройство. Това, с което лекарите могат да ви помогнат, ако изпитвате паник атаки, е да повлияят чрез лекарства на вегетативната ви нервна система, която е най-силно засегната по време на паническото разстройство. Да, те могат да потушат огъня, като успокоят нервната система, но не и да изкоренят причинителя на пожара. В тази статия ще поговорим именно за истинския причинител на паник атаките и как да го изкорените завинаги от себе си.

  През този живот душата ми е взела със себе си много опит, свързан с недобронамерените същности, които непрестанно оказват влияние в живота ни. За да бъдат по-ясно разбрани следващите редове, е желателно да се запознаете с информацията, която съм споделил в книгата „Моят път към духовно просветление“, там ще откриете всичко необходимо, от което се нуждаете, за да разберете следващите редове.

  Как да повярвам в себе си?

  Изумително е колко огромен потенциал се корени във всеки един човек, а в същото време толкова много хора не вярват в себе си и в собствените си възможности. Напоследък все повече хора вярват, че са Божии творения, изтъкани от любовта на Бог и носят в себе си неговите Божествени характеристики, които имат силата да творят. След като това е така и истината е достигнала до тези хора, защо все още те не могат да повярват в себе си? Навярно всеки сам за себе си има отговор на този въпрос, но нека сега ви покажа една по-различна гледна точка, която се надявам да ви помогне да повярвате в себе си.

  Несъмнено всеки един човек носи огромен потенциал в себе си, той е толкова голям, че надхвърля възможността на съзнанието му да си го представи. Душата ни е цяла съкровищница от знание и опит, които е събирала през многобройните животи, тук на земята и през многобройните си пътешествия из вселената, когато не е ограничена от човешкото материално тяло. Представете си само за миг какво приключение е да пътуваш и опознаваш вселената и многобройния живот, и разновидности в нея. Толкова много различни проявления на любовта на Бог и всяко едно от тях съществува заедно с нас. Да, тук на земята, забравили за всичко това, е много трудно да повярваш в себе си. В същото време всеки един човек носи в себе си енергийни товари от минали свои животи, с които непрестанно се сблъсква, ден след ден. Хората са забравили как да работят целенасочено на енергийно ниво със себе си, за да могат умело да се освободят от негативния отпечатък на своето миналото, който носят навсякъде със себе си. Опитват се да избягат като сменят работното си място, приятелското обкръжение, смяна на града, а понякога дори държавата и въпреки това, все едни и същи събития огорчават живота ни.

  Изграждане и прекъсване на енергийна връзка с човек

  Човешките взаимоотношения на земята са едни от най-сложните уроци към които душите ни са се устремили да усвоят. Много често ни се случва да изграждаме и прекъсваме енергийни връзки с някой човек, за да можем да задълбочим взаимоотношенията си помежду си или да ги прекъснем, за да продължим свободни по пътя си към нови хоризонти.

  Изграждане на енергийна връзка с друг човек
  На духовно ниво всички души са взаимно свързани, защото са произлезли от едно и също нещо, а именно от любовта на Бог. На земен план душите остават енергийно свързани, но условията за живот и материалната обвивка (човешко тяло), което душата обитава, отслабва тази връзка. Именно затова е нужно да се научим осъзнато да изграждаме и засилваме енергийната си връзка с останалите хора по земята. Когато една връзка бъде изградена, тогава двамата души започват да си оказват много силно влияние помежду си. Взаимно започват да се усещат и да живеят като едно цяло. Уменията, опитът и знанията се предават по телепатичен път и така неосъзнато за човешкия ум внезапно придобиваме нови знания и умения, които преди това не сме владеели. Това се дължи на изграждането на енергийна връзка с друг човек.

  Каква е моята мисия на земята?

  Всеки един човек някога си е задавал поне веднъж въпроса: „Каква е моята мисия на земята?“. Но не всеки достига до отговора на този въпрос. Всъщност, много хора интуитивно знаят отговора, но не са достатъчно уверени, за да повярват в него. Душата ни е слязла с определена мисия на земята, но хората не винаги я изпълняват. Не съществува душа, която е слязла на земята без причина или, с други думи казано, на почивка, за разнообразие. Всяка душа подготвя много прецизно план програма за живот, с която слиза в настоящия си живот, в който цели както да се освободи от стари кармични товари, така и да надгради и доразвие своите енергийни способности и земен опит. Докато прави това, често душите избират да изпълняват по-глобални мисии, които засягат още много други души.

  Когато една душа е избрала да участва в глобална мисия, а в същото време условията, в които живее, са я отклонили от нейното призвание, тогава тя изпитва силен вътрешен дискомфорт от това, че не изпълнява своето призвание. Защото нейната роля е важна и значима в живота на всички души, на които е избрала да помогне и без нейната подкрепа те изпитват затруднения в изпълнението на своите лични мисии и начин на живот. Всичко това може да доведе и до заболявания на физическото и енергийните тела, и да се проявят психични, емоционални и физически заболявания.

  Пречистване и хармонизиране на чакрите

  Енергийните центрове, познати още с името чакри, са образно казано инструментите, с които нашата душа оперира в материалния свят. Всеки енергиен център (чакра) отговаря за определена сфера от нашия живот. В края на статията ще откриете линкове, в които ще намерите повече информация за всеки енергиен център поотделно и описание, каква е неговата роля в живота ни. Много е важно да пречистим и хармонизираме своите енергийни центрове (чакри), защото те са от голяма важност за изпълнението на мисията, която всеки един е слязъл да изпълни тук на Земята. Те са от изключителна важност и за развиването на нашите енергийни способности, защото, ако допуснем те да са енергийно замърсени и затлачени, тогава няма как да пропуснем нужното количество енергия през себе си, за да захраним всички дарби, способности и умения, с които Бог ни е овластил.

  Процесът за пречистване и хармонизиране на енергийните центрове не е толкова бърз, колкото на повечето хора им се иска, защото някои от замърсяванията са в следствие на пренесени товари от минали животи. Това са негативни енергийни наслагвания, които са напластявани години, а понякога в продължение на няколко живота. Няма как като с магическа пръчка да изкараме наведнъж всичко на повърхността и да го прегорим. Ако това се случи, тогава човек може да умре, защото емоционалната и сетивна система могат да не издържат на такова голямо натоварване. Затова е нужно този процес да се извършва плавно и постепенно, така че да не предизвиква силен дискомфорт в живота ни. Не се опитвайте да свършите колкото се може по-бързо тази работа и след това да продължите със следващата, както често се случва с ежедневните ни дела. Енергийната чистота на нашите тела е от изключителна важност, а за да я постигнем, е нужно преди това да пречистим и хармонизираме енергийните центрове, които са командните пултове на физическото и енергийните ни тела.

  Развиване на енергийни способности

  Живеем във време, в което все по-често хората пробуждат и развиват своите енергийни способности. Всеки един човек носи в себе си огромен потенциал, който надхвърля и най-смелите му мечти. Това са енергийни умения, които сме развивали през изминалите наши животи. Част от тях сме усвоявали на земята, а други сме придобили в духовния свят и на други светове, които сме посещавали за да трупаме опит. Всички тези енергийни способности са кодирани в нашата душа и са част от нас. Причината всеки човек да не ги е проявил все още, са условията, в които живеем. В книгата „Пътеводител за духовно развитие“ съм изброил повечето причини. Тук ще засегнем една от основните, а именно количеството енергия, с която разполагаме.

  Колкото повече работим със себе си на енергийно ниво и се пречистваме от всичко старо и ненужно, толкова по-голямо количество енергия сме способни да пропускаме през себе си. Когато това се случи, ние сме в състояние с всеки изминал ден да завихряме все по-голямо количество енергия. С увеличаване на нашата енергийна пропускливост и умелото ни използване на енергията с добронамерена цел ние ще сме в състояние постепенно да я мултиплицираме. Така постепенно ще нараства енергията, с която разполагаме в живота.

  Силата е вътре в нас

  Толкова много хора търсят силата вън от тях, без да съзнават, че най-голямата сила човек носи вътре в себе си. Силата на човек произлиза от божествената искрица любов, която носи всеки един от нас вътре в себе си. Нейната сила е толкова голяма, че не е по силите на съзнанието на човек да я разбере и осъзнае. Никой не е в състояние да я разруши, но тя може да бъде забулена като в мъгла от многобройни негативни пластове, които могат силата й многократно да отслабят. Във времето, в което живеем, малцина са успели да разгърнат потенциала на своята божествена същност, защото условията за живот, в които сме потопени, всячески се опитват да отслабят любовта в човека.

  Силата е вътре в нас

  Ако събереш на едно място имащите власт, богатите и най-силните физически хора, всички те, взети заедно, не са в състояние да сътворят чудесата, които един единствен човек е в състояние да сътвори със силата на божествената искрица и чиста безусловна любов, която се корени във всеки един от нас. Всичко, което постигат хората в материалния свят, е нещо преходно и мимолетно, давайки им за миг усещането, че са силни, но това не може да се сравни с истинската сила, която човек носи вътре в себе си. Сила, която има способността да твори и да претворява, изглаждайки всички несъвършенства.

  Кой съм аз?

  Задавали ли сте си някога въпроса: “Кой съм аз?” Може би няма човек на земята, който в даден етап от живота да не си е задавал този толкова значим въпрос. Напоследък все повече хора се питат кои са те и какъв е смисълът на техния живот. Колкото по-малко смисъл в живота открива човек и губи удовлетворението от това да го живее, толкова по-често се връща към този въпрос. А задавали ли сте си въпроса: “Защо се случва всичко това?” Колкото повече човек се отдалечава от своята природа, от своята истинска същност, толкова и чувството за празнота и липса на смисъл от живота се увеличава.

  Кой съм аз?

  Човек е това, което вярва, че е! А вие в какво вярвате?

  С времето масата от хората все повече се отдалечават от своята истинска същност. Сякаш са забравили, че земята е училище е наш временен дом, който е нужно да уважаваме и обичаме, защото благодарение на него ние се развиваме и израстваме като вечни енергийни същности. Нашият истински дом е Вселената и всички ние произлизаме от нея. На земята сме загубили своите сетива и усет за океана от енергия, в който ежедневно сме потопени, хората са започнали да виждат само твърдата материя, която е само един от многобройните пластове на всичко съществуващо. Това е било нужно да се случи, за да може да тласне човечеството да развива своето умение да си служи с материята в дълбочина. На земята материята е едва 10% от всичко съществуващо, но с времето хората са загубили сетивата си да виждат останалото, затова са приели материята като абсолютна величина, сякаш останалото не съществува, забравяйки за океана от енергия, в който сме потопени. Но всъщност този океан от енергия определя материалния свят, той е като глина, която моделираме с нашите действия и вяра в материални форми.

  Страница 1 от 2

  Абонирай се

  Запишете се да получавате актуална информация относно семинари, събития и други инициативи...

  Последвай ме във