Как да променя живота си?

Мнозина хора са неудовлетворени от своя живот, който живеят. До голяма степен това се дължи на факта, че са се отклонили от своята мисия, с която са слезли на земята. Друга основна причина е невъзможността да върнат контрола над живота си. Когато един човек е предимно негативен в своето ежедневие по този начин той изгражда негативна реалност и така се завихря в собствен омагьосан кръг от изпитания и нещастия, които го следват на всеки ъгъл. Големият въпрос е: как да променим всичко това, за да сме в състояние да променим живота си към по-добро?

Зареждане с положителна енергия

Каквото и да правите в живота, винаги се нуждаете от енергия, за да живеете пълноценно и щастливо, докато проявявате и доразвивате всички свои дарби, способности и умения, които носите в себе си. Ден след ден ние ги използваме в своето ежедневие и така постепенно трупаме нова опитност, благодарение на която се развива нашата душа. Когато ни липсва енергия ние не сме в състояние да проявим всички свои заложби и така постепенно в нас се посява чувство на неудовлетвореност. Това е така, защото душата вътре в нас се чувства щастлива, когато галопира в уроците на живота и изпитва дискомфорт, когато е в застой и няма подходящи условия да прояви своя потенциал, с който е слязла на земята.

Паник атаките се лекуват с любов

В последните години нашумя много тази диагноза, която е крайно неразбрана от лекарите и това допълнително обърква, хората на които я поставят. Лекарите се опитват чрез физическите симптоми да достигнат до корена на причинителя на паническите атаки, но това няма как да стане и след малко ще разберете защо. Цялата тази безизходица кара хората, които изпитват паник атака, да се чувстват безпомощни и това провокира в тях страх да не преживеят отново „ужаса“, а след малко ще разберете, че това допълнително допринася за повторната поява на паническото разстройство. Това, с което лекарите могат да ви помогнат, ако изпитвате паник атаки, е да повлияят чрез лекарства на вегетативната ви нервна система, която е най-силно засегната по време на паническото разстройство. Да, те могат да потушат огъня, като успокоят нервната система, но не и да изкоренят причинителя на пожара. В тази статия ще поговорим именно за истинския причинител на паник атаките и как да го изкорените завинаги от себе си.

Как да повярвам в себе си?

Изумително е колко огромен потенциал се корени във всеки един човек, а в същото време толкова много хора не вярват в себе си и в собствените си възможности. Напоследък все повече хора вярват, че са Божии творения, изтъкани от любовта на Бог и носят в себе си неговите Божествени характеристики, които имат силата да творят. След като това е така и истината е достигнала до тези хора, защо все още те не могат да повярват в себе си? Навярно всеки сам за себе си има отговор на този въпрос, но нека сега ви покажа една по-различна гледна точка, която се надявам да ви помогне да повярвате в себе си.

Изграждане и прекъсване на енергийна връзка с човек

Човешките взаимоотношения на земята са едни от най-сложните уроци към които душите ни са се устремили да усвоят. Много често ни се случва да изграждаме и прекъсваме енергийни връзки с някой човек, за да можем да задълбочим взаимоотношенията си помежду си или да ги прекъснем, за да продължим свободни по пътя си към нови хоризонти.

Каква е моята мисия на земята?

Всеки един човек някога си е задавал поне веднъж въпроса: „Каква е моята мисия на земята?“. Но не всеки достига до отговора на този въпрос. Всъщност, много хора интуитивно знаят отговора, но не са достатъчно уверени, за да повярват в него. Душата ни е слязла с определена мисия на земята, но хората не винаги я изпълняват. Не съществува душа, която е слязла на земята без причина или, с други думи казано, на почивка, за разнообразие. Всяка душа подготвя много прецизно план програма за живот, с която слиза в настоящия си живот, в който цели както да се освободи от стари кармични товари, така и да надгради и доразвие своите енергийни способности и земен опит. Докато прави това, често душите избират да изпълняват по-глобални мисии, които засягат още много други души.

Пречистване и хармонизиране на чакрите

Енергийните центрове, познати още с името чакри, са образно казано инструментите, с които нашата душа оперира в материалния свят. Всеки енергиен център (чакра) отговаря за определена сфера от нашия живот. В края на статията ще откриете линкове, в които ще намерите повече информация за всеки енергиен център поотделно и описание, каква е неговата роля в живота ни. Много е важно да пречистим и хармонизираме своите енергийни центрове (чакри), защото те са от голяма важност за изпълнението на мисията, която всеки един е слязъл да изпълни тук на Земята. Те са от изключителна важност и за развиването на нашите енергийни способности, защото, ако допуснем те да са енергийно замърсени и затлачени, тогава няма как да пропуснем нужното количество енергия през себе си, за да захраним всички дарби, способности и умения, с които Бог ни е овластил.

Развиване на енергийни способности

Живеем във време, в което все по-често хората пробуждат и развиват своите енергийни способности. Всеки един човек носи в себе си огромен потенциал, който надхвърля и най-смелите му мечти. Това са енергийни умения, които сме развивали през изминалите наши животи. Част от тях сме усвоявали на земята, а други сме придобили в духовния свят и на други светове, които сме посещавали за да трупаме опит. Всички тези енергийни способности са кодирани в нашата душа и са част от нас. Причината всеки човек да не ги е проявил все още, са условията, в които живеем. В книгата „Пътеводител за духовно развитие“ съм изброил повечето причини. Тук ще засегнем една от основните, а именно количеството енергия, с която разполагаме.

Силата е вътре в нас

Силата е вътре в нас

Толкова много хора търсят силата вън от тях, без да съзнават, че най-голямата сила човек носи вътре в себе си. Силата на човек произлиза от божествената искрица любов, която носи всеки един от нас вътре в себе си. Нейната сила е толкова голяма, че не е по силите на съзнанието на човек да я разбере и осъзнае. Никой не е в състояние да я разруши, но тя може да бъде забулена като в мъгла от многобройни негативни пластове, които могат силата й многократно да отслабят. Във времето, в което живеем, малцина са успели да разгърнат потенциала на своята божествена същност, защото условията за живот, в които сме потопени, всячески се опитват да отслабят любовта в човека.

Кой съм аз?

Кой съм аз?

Задавали ли сте си някога въпроса: “Кой съм аз?” Може би няма човек на земята, който в даден етап от живота да не си е задавал този толкова значим въпрос. Напоследък все повече хора се питат кои са те и какъв е смисълът на техния живот. Колкото по-малко смисъл в живота открива човек и губи удовлетворението от това да го живее, толкова по-често се връща към този въпрос. А задавали ли сте си въпроса: “Защо се случва всичко това?” Колкото повече човек се отдалечава от своята природа, от своята истинска същност, толкова и чувството за празнота и липса на смисъл от живота се увеличава.

Страница 1 от 2