Заедно можем да направим Света по-добро място за живеене!

Нов Живот

Този раздел е посветен на всички хора, които искат да променят живота си към по-добро. Условията, в които сме потопени, често тласкат събитийността ни в нежелана от нас посока и когато в даден момент се обърнем назад, осъзнаваме, че сме се оставили на течението да ни отнесе в нежелана от нас посока, която не ни прави истински щастливи и удовлетворени. Това е признак, че сме се отклонили от своето призвание, към което нашата душа ни тласка. Всеки човек заслужава да бъде щастлив, в това, с което се занимава и всеки може да го постигне, особено сега в новия период, в който човечеството и цялата Земя навлиза.
Земята се промяна, заедно с нея се променя и всичко живо по нея. Ние сме много силно свързани и в бъдеще това ще става все по-ясно и доказуемо от науката. С всеки следващ ден желанията на хората ще се сбъдват с все по-голяма сила и затова е много важно, човек да се научи да се вслушва в своето сърце и да следва желанията, които произлизат от него самия, а не да оставя външните фактори да го водят, защото така може от пътя да се отклони и след това много енергия да му коства, за да се върне отново на него. Този раздел цели да ви научи именно на това, как своето сърце основен пътеводител в живота си да направите и пътя към своята истинска същност да откриете. Успех ви желая!

Силата е вътре в нас

 • Категория: Нов Живот
 • Посещения: 23146

Толкова много хора търсят силата вън от тях, без да съзнават, че най-голямата сила човек носи вътре в себе си. Силата на човек произлиза от божествената искрица любов, която носи всеки един от нас вътре в себе си. Нейната сила е толкова голяма, че не е по силите на съзнанието на човек да я разбере и осъзнае. Никой не е в състояние да я разруши, но тя може да бъде забулена като в мъгла от многобройни негативни пластове, които могат силата й многократно да отслабят. Във времето, в което живеем, малцина са успели да разгърнат потенциала на своята божествена същност, защото условията за живот, в които сме потопени, всячески се опитват да отслабят любовта в човека.

Силата е вътре в нас

Ако събереш на едно място имащите власт, богатите и най-силните физически хора, всички те, взети заедно, не са в състояние да сътворят чудесата, които един единствен човек е в състояние да сътвори със силата на божествената искрица и чиста безусловна любов, която се корени във всеки един от нас. Всичко, което постигат хората в материалния свят, е нещо преходно и мимолетно, давайки им за миг усещането, че са силни, но това не може да се сравни с истинската сила, която човек носи вътре в себе си. Сила, която има способността да твори и да претворява, изглаждайки всички несъвършенства.

Кой съм аз?

 • Категория: Нов Живот
 • Посещения: 25802

Задавали ли сте си някога въпроса: “Кой съм аз?” Може би няма човек на земята, който в даден етап от живота да не си е задавал този толкова значим въпрос. Напоследък все повече хора се питат кои са те и какъв е смисълът на техния живот. Колкото по-малко смисъл в живота открива човек и губи удовлетворението от това да го живее, толкова по-често се връща към този въпрос. А задавали ли сте си въпроса: “Защо се случва всичко това?” Колкото повече човек се отдалечава от своята природа, от своята истинска същност, толкова и чувството за празнота и липса на смисъл от живота се увеличава.

Кой съм аз?

Човек е това, което вярва, че е! А вие в какво вярвате?

С времето масата от хората все повече се отдалечават от своята истинска същност. Сякаш са забравили, че земята е училище е наш временен дом, който е нужно да уважаваме и обичаме, защото благодарение на него ние се развиваме и израстваме като вечни енергийни същности. Нашият истински дом е Вселената и всички ние произлизаме от нея. На земята сме загубили своите сетива и усет за океана от енергия, в който ежедневно сме потопени, хората са започнали да виждат само твърдата материя, която е само един от многобройните пластове на всичко съществуващо. Това е било нужно да се случи, за да може да тласне човечеството да развива своето умение да си служи с материята в дълбочина. На земята материята е едва 10% от всичко съществуващо, но с времето хората са загубили сетивата си да виждат останалото, затова са приели материята като абсолютна величина, сякаш останалото не съществува, забравяйки за океана от енергия, в който сме потопени. Но всъщност този океан от енергия определя материалния свят, той е като глина, която моделираме с нашите действия и вяра в материални форми.

Лечение за всяка болка

 • Категория: Нов Живот
 • Посещения: 21017

Всеки човек в даден етап от своя живот се е сблъсквал малко или много с физическата и душевната болка. Обикновено това предизвиква страдание в хората, което е прието за нещо нормално в обществото. В тази статия искам да погледнете от един нов ъгъл на болката. Тя, както всичко останало, е енергиен заряд и това, с какъв знак ще бъде използвана, зависи изцяло от нас. Ако ние подходим с вярата, че тя предизвиква страдание, дискомфорт на физическо и душевно ниво, тогава тя ще предизвика тези чувства в нас. Всъщност, дълго време хората са убеждавани в дадени стереотипи и ограничения, които да поставят съзнанието на човека в рамка. Сякаш вярата на хората е вкарана в коловоз, който определя посоката й. Хората вярват в това, в което им казват да вярват. Това, в което вярва масата, вярват и останалите. За щастие има изключения, хора, които се осмеляват да се отделят от масата, устоявайки своята вяра, която е извън коловоза на обществото. Обикновено тези хора веднага биват смачкани от обществото и често тяхната вяра рухва под напора на тежестта на масата, но има и хора с толкова силна вяра, че нищо и никой не е в състояние да я разруши.

Много хора са доказали, че истинската вяра сътворява чудеса. Не са малко хората, които са показали силата на вярата, като са се изцелили от нелечими болести. Да, обществото ги заклеймява като нелечимо болни, но нима след като всичко е енергия и е в непрекъснато движение съществува нещо като нелечимо? Възможно е да съществува дисбаланс, който може винаги да бъде възстановен, независимо от състоянието на човека. Нужно е хората да разчупят съзнанието на обикновен човек и да бъдат необикновени, защото всеки човек е точно такъв. Никога не забравяйте, че невъзможното става възможно едва тогава, когато повярвате в него!

Добри въпреки всичко

 • Категория: Нов Живот
 • Посещения: 10903

Време е хората да си спомним, че в своята сърцевина всеки един човек е добър. Нека спрем да се разделяме, да се обвиняваме и да се настройваме едни срещу други. Това само ни разделя и ни прави слаби. Промените, които предстоят, изискват от нас много и за да се справим е нужно да бъдем единни. Нека спрем да позволяваме на външните фактори да ни разделят и разединяват, и позволим на сърцата ни да се разтворят за света такъв, какъвто е, без да го съдим и да се мъчим да го променим според своите виждания и идеал. Нека променим себе си и със своя пример променим света. Силата е в нас и колкото повече напредваме с изглаждането на различията помежду си, толкова по-силни ще ставаме от единството ни.

Толкова много хора говорят за това, че искат светът да стане по-добро място за живеене, а колко са тези, които със своите дела и личен пример показват пътя към светлината? Нека заедно извървим този път, учейки се едни от други, учейки се да бъдем добри един към друг, без да таим злоба и омраза. Нека не позволяваме на нашето черно минало да почерни и бъдещето ни. Нека се научим да Благодарим и да Прощаваме. Ние сме тези, които избираме какви да бъдем, не някой друг, а самите ние. Ние сме тези, които контролираме собствения си живот и изборът, какви да бъдем, е изцяло в нашите ръце. Външните фактори, които целят да разединят човечеството и да замъглят добрите ни сърца не са малко, но винаги крайният избор е в нашите ръце, това дали да бъдем добри, въпреки всичко, без да позволяваме на живота да ни промени.

Нараства необходимостта да променим живота си

 • Категория: Нов Живот
 • Посещения: 25268

Живеем в свят, където хората са приели за даденост повечето неща от живота, като природата, времето, сезоните, здравето, храната и удобствата на съвременния свят. До този момент в живота на хората всичко случващо се е ставало плавно и постепенно. Година след година животът на хората се е променял предимно на материално ниво. Поколения наред хората са посвещавали своя живот на това, да открият своето поприще на изява в живота, да изградят дом и семейство, да отгледат децата си, които да ги наследят и да продължат щафетата на живота. Дълго време така е протичал животът на Земята, който е бил лесен за прогнозиране и това до известна степен го е правил лесен за живеене. С всеки изминал ден този начин на живот се променя с все по-големи темпове и знаците по пътя, които ни подсказват това, са много.

Промяната

Може би сте забелязали, че все по-трудно става на вас и на хората около вас, да откриват щастието в битовизма, който ви заобикаля. Това, което преди ви е правило щастливи, сега не ви е достатъчно, за да почувствате себе си истински щастливи. Това е така, защото на енергийно ниво всичко се променя и това постепенно оказва влияние в материалния живот на хората. Земята преминава през преходен етап от своето развитие, който оказва влияние върху целия живот. С всеки изминал ден енергията, която ни заобикаля, се увеличава все повече и повече. Водата и въздухът започват да трептят с различна честота. Слънчевата енергия достига Земята в по-големи количества и тенденцията е в бъдеще това да продължи да се увеличава, докато Слънцето започне да осигурява нужната енергия за новия живот на Земята, който ще цари.

Лечебната сила на Слънцето

 • Категория: Нов Живот
 • Посещения: 19809

В началото на 2014г. от едно ново Списание се свързаха с мен с молба да вземат интервю относно Лечебната сила на Слънцето. С огромна радост се съгласих да дам интервю, но по стечения на обстоятелствата това интервю не видя бял свят. Затова реших да го споделя с вас тук в Интернет, вярвайки че ще помогне на много хора да погледнат на Слънцето от един нов ъгъл.

Лечебната сила на Слънцето

1. Разкажете с няколко думи за себе си – (Ако искате можете да се представите с име и фамилия, къде живеете или професия, но ако не желаете – просто бихте могли да кажете, какво обичате да правите, какви неща харесвате).
Здравейте приятели, казвам се Деян Раднев, познат още с името Ширинан. Това е името на моята душа в духовния свят. То може да каже много повече за мен, отколкото аз мога да напиша за себе си в тези редове. Имената, които носят нашите души, са уникални и неповторими. В името се съдържа цялото знание за тяхната мисия и предназначение за общото благо и развитие на цялата Вселена. Те са като математическо уравнение с безброй неизвестни, които определят душите като неповторими. На 27 години съм и живея във Варна. Посветил съм живота си на каузи, които целят да помогнат, да сътворим един по-добър свят за живеене. – Свят, изграден от любов, в който хората не мислят никому лошо и са добронамерени едни към друг. На където и да погледнеш да виждаш разбирателство, мир, хармония и баланс. Свят, в който любовта е издигната на пиедестал като основна и най-важна градивна частица на всяко творене. Вярвам, че един ден това ще бъде нашата реалност!

Земята се променя и ние сме една от основните причини за това

 • Категория: Нов Живот
 • Посещения: 14679

Често чувам въпроса: “С какво сме заслужили това?”, когато в живота на хората се случи нещо лошо. Зачестилите природни катаклизми провокират постоянно хората, да си зададат въпроса: “Защо преминаваме през такива тежки изпитания?” Да, причините за природните промени са много, но една от основните причини сме самите ние. Ще си позволя да цитирам няколко откъса от книгите ми, в които говоря за причините, всичко това да ни се случва.

“За съжаление пътят, по-който е поело човечеството, е в състояние да погуби всичко живо. С всеки изминал ден земята става все по-токсична, а естественият ритъм на природата се нарушава и тя все по-трудно успява да се прочисти от всички наши замърсявания. Ако сами не променим тази тенденция, земята ще ни помогне да го направим, но може би не така, както на нас би ни се искало. Не забравяйте, че земята е жив организъм, също като нас. Нашите прадеди са го знаели и са се учили в хармония с нея да живеят. Когато ние се разболеем, тялото преминава през очистителни, понякога през много кризисни състояния, опитвайки се да се освободи от всички токсини, с които сме го задръстили, които нарушават неговия естествен ритъм и предизвикват болестно състояние. Същото е и при земята, ако хората скоро не променят своето отношение към нея и не спрат да я замърсяват и разрушават, тя ще премине през очистителни процеси, които ще предизвикат много земетресения и катаклизми по цялото земно кълбо, и най-вече там, където има най-голяма нужда от прочистване. Вярвам, че любовта към земята отново ще се възстанови и хората няма да позволят това да се случи.”

Магията на коледния дух

 • Категория: Нов Живот
 • Посещения: 9769

Коледният дух пази в себе си много тайни за истини, които могат да преобразят в положителна посока до неузнаваемост всеки един човек. Това е празник, който е забулен под шапката на комерсиализацията, но ако се вгледате по-надълбоко в него ще откриете многобройни зрънца истина, които са като пътеводители в живота ни. Всяко зрънце пази в себе си мъдрост за смисъла на живота. Огледайте се и вижте колко забързан живот живеят всички около вас. Сякаш задачите са много повече отколкото е времето нужно за тяхното изпълнение и така хората все не могат да смогнат със своите задължения. Толкова много бързаме, че понякога забравяме за истинските и стойностни неща в живота. Коледа е празник, който може много да ни научи, стига да се вгледаме по-надълбоко в него.

Коледа не е обикновен ден като всички останали. Това е период от годината, когато доброто ескалира, ден който ни напомня, че силата на вярата е огромна и е способна да сътворява чудеса. Тези, които истински вярват, са способни да свалят всички ограничения на съзнанието, които обличат едно събитие като невъзможно и със своята силна вяра го превръщат във възможно. Това е магията на Коледа! Напомня за силата на вярата и на какво е способна тя. Ако хората за миг си спомнят за това, каква мощ носи вярата в себе си, тогава биха се замислили много за това, в какво вярват и в какво не, защото със своята вяра хората създават реалността в живота си.

Изграждане на енергиен щит

 • Категория: Нов Живот
 • Посещения: 94858

Живеем в свят, където не всички хора са изцяло добронамерени. Тези, които са достигнали вече до знанието, че всичко е изградено от енергия и се учат да работят с нея, са все още малцина, но не всички от тях биха използвали това знание добронамерено. Те знаят, че за да постигаш по-големи успехи в живота си, се нуждаеш от по-голямо количество енергия. Също така знаят, че ние сме като огромни генератори на енергия, които творим реалността такава, каквато я познаваме, благодарение на енергията, която пропускаме през себе си, дори без да го съзнава по-голямата част от населението на Земята. Всичко това е добре дошло за недобронамерените същности, които се нуждаят от повече енергия, за да постигнат своите цели.

Много е важно хората да се научат осъзнато да изграждат енергийни щитове около себе си, които да ги пазят цели и невредими, без да позволяват някой друг да черпи от тяхната енергия. Да, някои ще кажат, аз когато не вярвам, че някой друг може да ми навреди, тогава той не е в състояние да го направи. И това е точно така, но не забравяйте, че има значение колко силно вярвате в това. Започнете да се наблюдавате в своето ежедневие и вижте дали допускате нещо да наруши вашата вяра и да предизвика във вас страх. Защото ние постоянно сме подложени на изпитания, но сякаш не ги забелязваме. Често човек казва, че вярва в дадено нещо, но в същото време с делата си показва точно обратното. Когато изпадне в ситуация, дошла да провери силата на неговата вяра, той реагира по точно противоположен начин на своята вяра, като по този начин тя намаля своето действие. В такива моменти човек често дори не осъзнава какво му се случва. Няма по-голяма защита от силната вяра в Бог и неговата всеобхватна любов, но когато не сте в състояние с делата си да докажете своята вяра, тогава най-добре се погрижете да изградите енергиен щит, който да ви служи вярно по пътя напред опазвайки ви цели и невредими.

За злата сила с Любов

 • Категория: Нов Живот
 • Посещения: 18425

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЗЛАТА СИЛА И КАКВО ВЛИЯНИЕ ОКАЗВА ТЯ В НАШИЯ ЖИВОТ?
Злата сила е видоизменена Любов. Ще обясня защо се получава така. Представете си окръжността на дартс с много обръчи, в центъра на който се намира Отецът-Създател. В най-близките кръгове са душите, които са достигнали по-високо ниво в своето еволюционно развитие и са успели да се приближат най-близко до Него. В най-крайните обръчи се намират душите, които са се отдалечили най-много от Отеца-Създател. Те или са прекъснали връзката си с Него, или тя е прекалено слаба. Загубили връзката с Отеца-Създател злата сила се лута в тъмнината. В стремежа си да оцеляват и да се “развиват” (обличам думата “развиват” в кавички, защото там в тъмнината душите имат погрешно разбиране за еволюиране и развитие) за тези души славата, купищата пари (един от инструментите за контрол) и властта са се превърнали като връх на еволюционното развитие. Там в края, където много трудно достига светлината-любов на Отеца-Създател, е студено и мрачно, за да черпят енергия.

За изпълнението на своите цели злата сила е “принудена” да черпи енергия от душите, които се намират в обръчите между Отеца-Създател и тях. Отново поставям “принудени” в кавички, защото е въпрос на личен избор, дали да обитаваш най-външните слоеве или да се стремиш към Отеца-Създател чрез личностно развитие и еволюиране. Не оправдавам действията на злата сила за поведението си, но полагам усилия да я разбера, защо “вреди” на хората по този жесток начин. Всъщност вечната битка между доброто и злото е един от основните движещи инструменти на еволюция във Вселената.