Кой съм аз?

Кой съм аз?

Задавали ли сте си някога въпроса: “Кой съм аз?” Може би няма човек на земята, който в даден етап от живота да не си е задавал този толкова значим въпрос. Напоследък все повече хора се питат кои са те и какъв е смисълът на техния живот. Колкото по-малко смисъл в живота открива човек и губи удовлетворението от това да го живее, толкова по-често се връща към този въпрос. А задавали ли сте си въпроса: “Защо се случва всичко това?” Колкото повече човек се отдалечава от своята природа, от своята истинска същност, толкова и чувството за празнота и липса на смисъл от живота се увеличава.

Човек е това, което вярва, че е! А вие в какво вярвате?

С времето масата от хората все повече се отдалечават от своята истинска същност. Сякаш са забравили, че земята е училище е наш временен дом, който е нужно да уважаваме и обичаме, защото благодарение на него ние се развиваме и израстваме като вечни енергийни същности. Нашият истински дом е Вселената и всички ние произлизаме от нея. На земята сме загубили своите сетива и усет за океана от енергия, в който ежедневно сме потопени, хората са започнали да виждат само твърдата материя, която е само един от многобройните пластове на всичко съществуващо. Това е било нужно да се случи, за да може да тласне човечеството да развива своето умение да си служи с материята в дълбочина. На земята материята е едва 10% от всичко съществуващо, но с времето хората са загубили сетивата си да виждат останалото, затова са приели материята като абсолютна величина, сякаш останалото не съществува, забравяйки за океана от енергия, в който сме потопени. Но всъщност този океан от енергия определя материалния свят, той е като глина, която моделираме с нашите действия и вяра в материални форми.

Загубили сетивността си, масата от хората са лесни за манипулиране. Забравили, че със своята вяра те моделират заобикалящия ги свят, който всички заедно сътворяваме. От както са се появили телевизията, радиото, вестниците и всички останали масмедии, като интернет, чрез които можеш да достигаш до огромна група хора, е още по-лесно да се осъществява контрол върху хората. Масата от хората вярват във всичко, което звучи логично, но не всичко логично е истина. Замислете се, през последните 10 години колко много се промени всичко около нас. Филмите, които излъчват стават все по-безлични, изпразнени от всякакво съдържание насочващи вниманието на хората към секс, наркотици, пари, власт и насилие. Да, все още може да откриеш и стойностен филм направен с и за Любов, но те бледнеят пред останалите. Същото е и с музиката, и с телевизионните предавания и статиите, които публикуват масмедиите. Вероятността събитие, което би насочило вниманието на хората в негативна посока да се появи в медиите, е многократно по-голяма отколкото събитие, което възхвалява добротата на хората, силата на любовта и благодарността.

Нека напомня, че животът е такъв, какъвто вярваме, че е. След като вниманието на масата от хората системно се насочва в негативен план, какъв живот смятате, че колективно сътворяваме? Това е основната причина, животът на хората да губи все повече смисъл, защото така хората се отдалечават все повече от своята същност. Там, откъдето идваме, в своята истинска същност, ние сме добри, без да мислим никому лошото като си вредим помежду си. Това се случва тук на земята, като учебна площадка, която ни дава възможност да развием своята доброта и силна вяра в доброто.

УМЕНИЕТО ДА СИ ДОБЪР
"Това е едно от най-лесните и в същото време едно от най-трудните за усвояване умение за душата въплътила се в човешко тяло на Земята. Лесно е на душата да бъде добра, защото в своята истинска същност тя е такава, изградена е изцяло от добродетели, но не е никак лесно да прояви тази своя способност в свят, където много външни фактори задушават нейната доброта. Стремежът на душата да прояви своята истинска добронамерена същност, в един несъвършен свят, й помага тя да се учи и самоусъвършенства. В колкото по-тежки условия бъде поставена тя, толкова по-силно е провокирана да прояви своята доброта, излъчвайки своята чиста безусловна любов, от която е създадена. Колкото повече опознавам творението, толкова повече се възхищавам на Отеца Създател, на гениалността и прецизността, с която е създал всичко.
Откъс от книгата: Пътеводител за духовно развитие

Ако си задавате все още въпроса: “Кой съм аз”, ще ви помогна да си отговорите сами.

  • В своята сърцевина вие носите божествената искрица чиста безусловна любов, която ви дава силата да сътворявате собствения си живот. 
  • Вие сте божествена същност, благословена със способността да творите с помощта на божията любов, която като проводници през нас пропускаме и влагаме в делата си. 
  • Вие сте божията ръка, чрез която сътворявате многобройните чудеса, които хората определят като такива, но те не са чудо, а реалността! 
  • Вие носите в сърцето си огромно количество любов към всички свои врагове и провокатори в живота, защото само енергийна същност, с която имате изградена силна връзка сте в състояние да научите най-тежките уроци в живота.
  • От многобройните животи, които сте преживели в земното училище, сте изградили силна връзка с основните източници на енергия като Слънцето, Земята, Вселената, Вятъра и Водата. Вие имате силна връзка с тях и ако насочите вниманието си към някой от тези източници на енергия ще откриете, колко много по пътя те ще ви подпомагат, дарявайки ви със силата да изкачите и най-стръмните склонове по вашият път на развитие.
  • В своята истинска същност вие не бихте наранили никому, независимо дали това е човек или друго живо същество.
  • Вие имате способността да осъществите и най-смелите си мечти, стига да повярвате в себе си и в своите способности, защото те са неограничени.
  • Този списък може да бъде безкраен, защото силата на една душа не е в състояние да бъде описана с няколко реда. Това сте вие, вярвайте в себе си и в своите собствени възможности, защото когато вярвате, че тлеете като въглен, тогава вие едвам ще блещукате. Когато вярвате, че светите като свещ, тогава вие светите със силата на свещ, а когато вярвате, че сияете като слънце, тогава вие ще заблестите със силата на слънцето.

ДОБРИЯТ ЧОВЕК Е СВЯТ ЧОВЕК
"Само за миг поне, човек ако успее да си спомни каква е неговата истинска същност, ще се учуди, как е позволил доброто в него да бъде така замъглено. Нашата общност на земляни е изградена само от добронамерени същности. Във всеки един човек е заложено много силно доброто, но поради намесата на недобронамерени сили то е силно замаскирано, с цел да може по-лесно да бъдат хората манипулирани. Когато човек се вслушва в своето добро сърце, тогава той не може да бъде манипулиран, по никакъв начин. Насочете вниманието си към своето сърце и потънете в него. Колкото по-дълбоко потъвате, преминавайки през всички външни пластове, които сякаш го задушават, толкова повече се докосвате до своята истинска същност. Вие носите добро сърце, което не е способно нито една лоша дума да каже, нито да нарани което и да е живо същество. Доброто сърце копнее да помага и да споделя любовта си. Когато добротата в себе си откриеш, тогава усмивката на лицето ти като ярко слънце за останалите ще грее. Добрите хора са святи хора и пред тях много врати се отварят. В един живот е трудно да получите всички блага за своята добрина, но знайте, че те са много повече, отколкото предполагате. Благословени са добрите хора, те на Отеца Създател служат и помагат божествената енергия любов на длъж и на шир да се разпространява. Да бъдеш добър човек не е привилегия, а въпрос на избор. Съветът ми към вас е, независимо какъв живот сте живеели и колко грехове зад гърба сте образували, разкайте се за тях, простете и помолете за прошка. Освободете се от тях с благодарност за опитността, с която те са ви дарили. Така своето сърце разтоварено и обновено ще се разтвори и любовта през него ще изригне като гейзер, обливайки всичко, до което се докоснете. Бъдете добри хора, моля се и вярвам, че всеки един ще го постигне!"
Откъс от книгата: Да откриеш щастието вътре в себе си

Силата на всеки един се корени в умението да бъде себе си, устоявайки го с любов и силна вяра. Не позволявайте на другите да ви казват кой сте, какво можете и какви са вашите желания. Всички отговори се коренят в сърцето ви и умението да се вслушвате в него ще ви помага да разгърнете своята истинска същност. Силата е вътре във вас и от вас зависи дали ще позволите тя да се прояви. Всичко е във вашите ръце!

Призовавам ви да бъдем добри и да помогнем на хората около нас да бъдат такива, защото всеки го може, то е част от нас. Няма нищо по-естествено от това да бъдем добри. Нека заедно разпространим и посеем семената на добротата и заедно се насладим на богата реколта, която задружно ще ожънем.

За тези, които ми се доверяват, могат да използват моите книги като помощно средство по своя път на развитие. Благодаря ви!

Коментари  

#6 Добри 20-04-2018 03:21
Човека е като монета ,има добра има и лоша страна ,но всички ние сме програмирани от малки да работим за обществото ,което е тотално изкривено ,и затова ако искаме да сме това коетп сме трябва да обатнем гръб на тази илюзия коятп ни заобокаля и унищожава ден след ден ,но уви всичко е загубено ,и за нас и за бъдещите поколения
Цитиране
#5 Елеонита Мирчева 02-01-2016 17:14
Имам две от прекрасните книги и аз постоянно ги препрочитам и всеки път откривам по нещо ново,това са книги за цял живот! Благодаря Shirinan!
Цитиране
#4 тони 11-05-2015 16:29
книгите трябва да се препрочитат
те са като учебници
чета и се уча да прилагам практически написаното
хич не е лесна промяната но не е невъзможна
благодаря Shirinan :-)
Цитиране
#3 yoliana mihailova 10-10-2014 08:50
i na men mi haresa mnogo :P
Цитиране
#2 Ali Ahmed 06-10-2014 20:43
Mn mi haresa napisano. Dosta pravilni neshta ima , no lichno az ne bih dopusnal dobroto v sebe si da izleze naqve ne zashtoto sam losh po priroda , ne zashtoto ne sam dobar po dusha no ne bih dopasnal dobroto zashtoto tq e zashtitata. Zashtitata da se predpazish ot zloto , ima dosta hora kato men neznam do kolko sam pravilno mislq ili gresha no mislq ,che dosta hora mislqt kato men , ako nqkoi me narani shte go naranq I az za da moje vtori pat da ne se povtarq I da useti kakvo mi e bilo.
Цитиране
#1 дони пасева 11-08-2014 19:01
Ако,всеки се придържа поне мъничко относно написаното ,нямаше да съществува тази омраза ,злоба и завист в хората.Обръщам се към всички с един апел:"Ако не можеш да направиш добро на даден човек-отдръпни се но,не му причинявай зло !"
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови