Пречистване и хармонизиране на чакрите

Енергийните центрове, познати още с името чакри, са образно казано инструментите, с които нашата душа оперира в материалния свят. Всеки енергиен център (чакра) отговаря за определена сфера от нашия живот. В края на статията ще откриете линкове, в които ще намерите повече информация за всеки енергиен център поотделно и описание, каква е неговата роля в живота ни. Много е важно да пречистим и хармонизираме своите енергийни центрове (чакри), защото те са от голяма важност за изпълнението на мисията, която всеки един е слязъл да изпълни тук на Земята. Те са от изключителна важност и за развиването на нашите енергийни способности, защото, ако допуснем те да са енергийно замърсени и затлачени, тогава няма как да пропуснем нужното количество енергия през себе си, за да захраним всички дарби, способности и умения, с които Бог ни е овластил.

Процесът за пречистване и хармонизиране на енергийните центрове не е толкова бърз, колкото на повечето хора им се иска, защото някои от замърсяванията са в следствие на пренесени товари от минали животи. Това са негативни енергийни наслагвания, които са напластявани години, а понякога в продължение на няколко живота. Няма как като с магическа пръчка да изкараме наведнъж всичко на повърхността и да го прегорим. Ако това се случи, тогава човек може да умре, защото емоционалната и сетивна система могат да не издържат на такова голямо натоварване. Затова е нужно този процес да се извършва плавно и постепенно, така че да не предизвиква силен дискомфорт в живота ни. Не се опитвайте да свършите колкото се може по-бързо тази работа и след това да продължите със следващата, както често се случва с ежедневните ни дела. Енергийната чистота на нашите тела е от изключителна важност, а за да я постигнем, е нужно преди това да пречистим и хармонизираме енергийните центрове, които са командните пултове на физическото и енергийните ни тела.

Може би вече си задавате въпроса, по какъв начин можете да пречистите и хармонизирате енергийните си центрове (чакри). Нуждаете се от три основни инструмента.

Първият инструмент е енергия, с която да се захраните и тя да може да изтласка на повърхността всичко старо и ненужно. Докато сте енергийно изтощени и изморени няма как да навлезете в процес на изчистване.

Вторият инструмент е вашата благодарност. Нужно е да се научите да виждате и осъзнавате доброто и полезността на вашите товари. Всеки негатив, или с други думи казано, енергиен товар и блокаж, ни провокира да живеем живота си по точно определен начин. Всичко това е опитност, която ни учи и помага душата ни да отключи и прояви нови способности и умения, които тя самата носи в себе си. Няма как душата ни да прояви своя потенциал, ако тя не бъде тествана и провокирана в трудни ситуации. Бъдете благодарни и знайте, че без вашата благодарност трудно може да излъчите истинска, чистосърдечна любов, с която да прегорите товарите.

Третият инструмент е вашата любов. Тя има силата да трансформира, изцелява и изглажда несъвършенствата. Колкото по-силна е любовта, която излъчвате към своите блокажи и товари, толкова по-лесно ще се освобождавате от тях. Всеки товар в основата си е изграден от негативна енергия. А всички знаем, че любовта е най-силният проводник на положителна енергия. Когато я използвате целенасочено тя може да трансформира всичката негативна енергия, към която я насочите. От вас се изисква търпение и постоянство и с времето резултатите ще дойдат.

Книгата „Пътеводител за духовно развитие“ е посветена на цялостния процес на пречистване и хармонизиране на енергийните центрове и на физическото и енергийните ни тела. В нея ще откриете всичко нужно от което се нуждаете, за да извървите победоносно пътя на пречистване и хармонизиране от всичко старо и ненужно.

Още информация за енергийните центрове:


Препоръчани книги:

    

Добавете коментар


Защитен код
Обнови