Каква е моята мисия на земята?

Всеки един човек някога си е задавал поне веднъж въпроса: „Каква е моята мисия на земята?“. Но не всеки достига до отговора на този въпрос. Всъщност, много хора интуитивно знаят отговора, но не са достатъчно уверени, за да повярват в него. Душата ни е слязла с определена мисия на земята, но хората не винаги я изпълняват. Не съществува душа, която е слязла на земята без причина или, с други думи казано, на почивка, за разнообразие. Всяка душа подготвя много прецизно план програма за живот, с която слиза в настоящия си живот, в който цели както да се освободи от стари кармични товари, така и да надгради и доразвие своите енергийни способности и земен опит. Докато прави това, често душите избират да изпълняват по-глобални мисии, които засягат още много други души.

Когато една душа е избрала да участва в глобална мисия, а в същото време условията, в които живее, са я отклонили от нейното призвание, тогава тя изпитва силен вътрешен дискомфорт от това, че не изпълнява своето призвание. Защото нейната роля е важна и значима в живота на всички души, на които е избрала да помогне и без нейната подкрепа те изпитват затруднения в изпълнението на своите лични мисии и начин на живот. Всичко това може да доведе и до заболявания на физическото и енергийните тела, и да се проявят психични, емоционални и физически заболявания.

Това е така, защото всяка една душа се подготвя прецизно за всеки следващ свой живот. Докато го прави, тя взема със себе си всички нужни инструменти (енергийни способности и умения), които са й нужни да изпълни мисията, която е поела на земята. Целият този енергиен заряд е кодиран във всяка една душа. Това е причината често да ви повтарям, че всичко, от което имате нужда, го носите в себе си, нужно е само да го отключите и проявите. Когато тези способности не се използват по предназначение, тогава енергията започва да ни разяжда отвътре. Това е причината хората, които не следват порива на своето сърце и са се отклонили от своята мисия, да страдат от емоционални, психични и физически заболявания.

За да ви е по-лесно да си го представите, нека визуализираме с пример. Представете си, че сте се подготвили в този живот да сте фермер и сте взели един куп фермерски инструменти със себе си. Когато следвате своята мисия и сте на нивата всички тези селскостопански инструменти ще ви вършат чудесна работа и ще ви подпомагат в изпълнението на пътя, по който сте избрали да вървите. Сега си представете, че сте се отклонили от пътя и сте отишли в града. Всички селскостопански инструменти, които символизират вашите дарби, способности и умения, са част от живота ви и те са неотлъчно до вас. Всички тези инструменти са неотлъчно до вас в града, но там няма условия, където можете да ги използвате. Така постоянно носите със себе си нещо, което не се използва, а когато носите нещо, което не използвате, то не ви носи удовлетворение и започвате да му се дразните, че само ви тежи, без да ви носи никаква полза. По подобен начин и е с енергийните умения, които душата взема със себе си в настоящия живот. Не случайно е казано, че всеки камък си тежи на мястото. Именно затова е нужно хората да следват съдбата си, която те самите са предначертали за себе си.

Признаци, че сте се отклони от своята мисия – Ако изпитвате постоянно негодувание и нежелание от това, което правите, то навярно не е вашето поприще, на което можете да разгърнете уменията, които носите в себе си. В мислите ви постоянно изплуват желания, които не последвате, поради една или друга причина. Знайте, че тези мисли често са породени от порива на вашето сърце.

Признаци, че изпълнявате своята мисия в живота – С всеки изминал ден това, което правите, го правите все по-добре и то ви носи удовлетворение. Правите го с любов и желание, и то ви носи радост в живота. Събуждате се с идеи и желание да се доразвивате в своето поприще.

Накратко, обобщено може да се каже, че когато душата изпълнява своята мисия, тя провокира в нас положителни емоции. Да, по пътя ще има много изпитания, които целят да провокират и отключат всички дарби, способност и умения, които носим в себе си, но ние носим в себе си всичко необходимо, за да ги преодолеем и когато това се случи, щастието и удовлетворението са още по-силни. Докато когато правим нещо с нежелание и не изпитваме вътрешен импулс да преодоляваме трудностите, а се учим да живеем с тях, тогава животът ни завихря в омагьосан кръг, който бавно но сигурно ни изтощава, докато накрая не рухнем от липсата на енергия.

Съветът ми към вас е да последвате порива на своето сърце, защото умът и желанията ви провокирани от его могат да ви отклонят от пътя. В книгата „Моят път към духовно просветление“ съм споделил много информация относно това, как всеки един може да открие своята мисия в живота. Вярвам, че тази книга ще внесе повече светлина и любов в живота ви.


Препоръчани книги:

Добавете коментар


Защитен код
Обнови