Как да повярвам в себе си?

Изумително е колко огромен потенциал се корени във всеки един човек, а в същото време толкова много хора не вярват в себе си и в собствените си възможности. Напоследък все повече хора вярват, че са Божии творения, изтъкани от любовта на Бог и носят в себе си неговите Божествени характеристики, които имат силата да творят. След като това е така и истината е достигнала до тези хора, защо все още те не могат да повярват в себе си? Навярно всеки сам за себе си има отговор на този въпрос, но нека сега ви покажа една по-различна гледна точка, която се надявам да ви помогне да повярвате в себе си.

Несъмнено всеки един човек носи огромен потенциал в себе си, той е толкова голям, че надхвърля възможността на съзнанието му да си го представи. Душата ни е цяла съкровищница от знание и опит, които е събирала през многобройните животи, тук на земята и през многобройните си пътешествия из вселената, когато не е ограничена от човешкото материално тяло. Представете си само за миг какво приключение е да пътуваш и опознаваш вселената и многобройния живот, и разновидности в нея. Толкова много различни проявления на любовта на Бог и всяко едно от тях съществува заедно с нас. Да, тук на земята, забравили за всичко това, е много трудно да повярваш в себе си. В същото време всеки един човек носи в себе си енергийни товари от минали свои животи, с които непрестанно се сблъсква, ден след ден. Хората са забравили как да работят целенасочено на енергийно ниво със себе си, за да могат умело да се освободят от негативния отпечатък на своето миналото, който носят навсякъде със себе си. Опитват се да избягат като сменят работното си място, приятелското обкръжение, смяна на града, а понякога дори държавата и въпреки това, все едни и същи събития огорчават живота ни.

Това е така, защото ние сме ТВОРЦИ, да, спомнете си как започнахме началото на тази статия. Ние всички сме Божествени творения носещи характеристиките на Бог, защото всеки един от нас носи искрата на сътворение в себе си. Тази искра ни овластява да имаме контрол над енергията na целия ни заобикалящ свят. Където и да отидем ние ще продължаваме да сътворяваме едни и същи събития в живота ни, защото вътре в нас носим енергийни проекции или с прости думи казано, семена, които посяваме навсякъде, където отидем. Няма как да очакваме да израсте нещо различно, докато винаги сеем едни и същи семена. По този начин, ден след ден, година след година, хората се сблъскват с едни и същи изпитания, които не могат да преодолеят и това ги провокира да не вярват в себе си.

Най-трудно човек може да преодолее собствените си творения, защото ние винаги ги творим толкова силни и реални, че да са достойни за нас самите. Съветът ми е да не се опитвате да преодолявате собствените изпитания, които си поставяте на пътя, а да се научите да си служите с енергията и да промените сценария на своя живот, защото вие държите черновата и химикала в себе си, и от вас самите зависи дали ще повторите с химикал очертанията от молива или ще го изтриете и ще напишете нов сценарий, от който струи в изобилие любов и светлина. Или, с други думи казано, съветът ми е да промените първоизточника на събитията във вашия живот, а именно моделите, които сте изградили в себе си. Това са всички ваши убеждения и вярвания.

Започнете с малки крачки и ще се уверите, че носите силата да претворите из основи своя собствен живот. Всеки един човек има контрол над енергиите, които го заобикалят. Контролираме ги с нашите мисли, емоции, чувства, визия (визуализации), намерения (слово и глас) и действия. Направете пълна ревизия над всички тях и открийте какво вътре във вас сътворява настоящата реалност, в която живеете. Постепенно коригирайте всичко негативно, което откривате и така, крачка след крачка, ще започнете да претворявате живота си. Заменяйте всичко негативно, което откривате, с позитивни модели, които постепенно интегрирате в себе си, докато не станат част от вашия живот. Първите резултати, които осъзнато постигнете, ще ви окрилят и вдъхновят да ставате все по-добри осъзнати творци на своя собствен живот.

Всичко това постепенно ще ви помогне да повярвате в себе си, а веднъж направите ли го, тогава за вас граници ще спрат да съществуват, защото във вас носите безграничен потенциал, който само човешкия ум и съзнание може да ограничи, но колкото повече работите със себе си на енергийно ниво и се освобождавате от всичко старо и ненужно, толкова повече и вашето съзнание и ум ще се извисяват, и ще позволяват на безграничния потенциал на вашата душа да се прояви и в земния ви живот.

Да, вие сте ТВОРЦИ, които са участвали в сътворението на цялата Вселена и ако все още не Вярваш, те съветвам да прочетеш книгата „Моят път към духовно просветление“, в нея ще откриеш моя опит, който вярвам ще ти помогне да повярваш и ТИ!


Препоръчани книги:

      

Добавете коментар


Защитен код
Обнови