Зареждане с положителна енергия

Каквото и да правите в живота, винаги се нуждаете от енергия, за да живеете пълноценно и щастливо, докато проявявате и доразвивате всички свои дарби, способности и умения, които носите в себе си. Ден след ден ние ги използваме в своето ежедневие и така постепенно трупаме нова опитност, благодарение на която се развива нашата душа. Когато ни липсва енергия ние не сме в състояние да проявим всички свои заложби и така постепенно в нас се посява чувство на неудовлетвореност. Това е така, защото душата вътре в нас се чувства щастлива, когато галопира в уроците на живота и изпитва дискомфорт, когато е в застой и няма подходящи условия да прояви своя потенциал, с който е слязла на земята.

Липсата на енергия най-често се проявява във физически, психически и емоционални заболявания, който водят до апатия, неудовлетвореност, депресия, липса на вдъхновение и желание за развитие. Всичко това може да се промени много лесно, когато се заредим с повече енергия. На физическо ниво това може да се случи като ограничим термично обработените храни и увеличим приема на чиста сурова храна от плодове, зеленчуци и ядки. На енергийно ниво можем да се заредим с положителна енергия, като се свържем с основните източници на енергия, които пропускат през себе си изобилие от положителна енергия.

Основни източници на положителна енергия
Слънцето – Слънцето е най-големият източник на енергия, който познаваме в нашата слънчева система. Всички останали земни източници на енергия черпят своята сила от енергията на слънцето. В големите градове слънцето е единственият източник на енергия, който хората не са замърсили и опетнили. Замислете се, как в големите градове замърсихме водата, въздуха и прекъснахме връзката с природата. По този начин сами ограничихме връзката ни с природата и нейните елементи, които винаги са ни давали сили и са ни подпомагали да проявяваме своите дарби способности и умения, които носим в себе си. Единственият чист източник на енергия, недокоснат от човешка ръка в големите градове, за нас остана слънчевата светлина, която ден след ден ни благославя със светлина и любов.

Нужно е хората да започнат да търсят все по-осъзнато контакт с енергията на слънцето и да започнат да изграждат енергийна връзка с него, за да могат много по-пълноценно да приемат неговата енергия. Това може да стане като първо започнат по-често да се излагат на слънчева светлина, а не да седят затворени по цял ден в своите домове и офиси зад компютрите. Много важно е да осъзнаете, че слънцето е жив организъм и също като хората с него можем да изградим енергийна връзка. Колкото по-силна е енергийната връзка, която изграждате със слънцето, толкова повече то ще ви подпомага с енергия. За пример, от личен опит мога да ви споделя, че откакто засилих своята връзка със слънцето, всички слънчеви изригвания и магнитни бури, които последват след това, ми дават огромен прилив на енергия, който ме прави много по-продуктивен в живота. За мен тези дни са истинско щастие, в което си окрилен от много идеи, вдъхновен си да ги реализираш и вярата ти е непоклатима, защото сетивата ти са обострят и можеш да усетиш своята роля в цялото и как то функционира и те подпомага във всяка една крачка по пътя.

За да засилите своята връзка със слънцето е нужно да започнете да го цените, за това, което прави за вас и искрено, с чисто сърце и душа, да излъчвате любовта си към него в знак на благодарност за огромната подкрепа, която то оказва в живота ви. Без него живота на земята не би бил възможен и то за нас е най-големият източник на енергия, който познаваме във видимия материален свят. В следващите две статии можете да прочетете повече информация за това, как да изградите своята връзка със слънцето и осъзнато и целенасочено да се зареждате с положителна енергия по време на изгревите и залезите.

- Изграждане на енергийна връзка със слънцето
- Гледане на слънцето / Sungazing / Слънчево хранене

Елементите на земята – Вода, огън, земя и въздух са основните източници на енергия, с които земята завихря и споделя с всички живи същности енергията на Бог. Благодарение на тях животът на земята е толкова красив и разнообразен. За жалост, тези източници на енергия са слабо проявени в големите градове, защото хората рядко общуват с природата и не я ценят и уважават по достойнство, както нашите предци са правили. Въздухът, който дишаме, е замърсен, водата, която пием е замърсена и всичко това коства допълнителна енергия на тялото ни, за да се прочисти и освободи от токсините. Именно затова е нужно да се стремим да живеем, колкото се може по-чист и хармоничен живот, в близост до природата, като се учим отново да я ценим и уважаваме по достойнство. Тя толкова много се раздава за нас, а ние сме забравили да я обичаме и да й благодарим за всичко това. Всички знаем, че когато не цениш това, което ти е дадено, с времето постепенно го губиш. Повече по темата съм писал в книгите „Пътеводител за духовно развитие“ и „Подготви се за новото време, в което човечеството навлиза“.

Откъси по темата от тези две книги, може да прочетете тук:
- Замърсихме земята и сега тя има нужда от нашата помощ
- Изграждане на енергийна връзка със земята
- Земята има нужда от любов

Общуване с положителни хора – Всички хора, които излъчват светлина и любов, могат да бъдат източници на енергия за вас, които да ви зареждат и окриляват с нови сили да вървите по пътя напред. Нужно е да внимавате с кого общувате, защото има и много хора, които много често неосъзнато ви източват енергийно, когато се оплакват и насочват вниманието ви към нещо негативно, което вместо да ви зареди с енергия прави точно обратното. Дръжте тези хора настрана от вас, когато се чувствате слаби, а когато сте се чувствате заредени с достатъчно количество енергия, тогава им помогнете, като споделите своята светлина и любов с тях и им помогнете да видят красотата на живота, за да могат да излязат от омагьосаният кръг на вечната жертва, в който се намират. Животът е толкова красив, вълнуващ и разнообразен. Помогнете им да го видят и оценят. Така те ще попият от положителната енергия на заобикалящия ги свят и това ще им помогне да се освободят от оковите на всички товари, които носят в себе си и им пречат да видят сами красотата на живота.

Кристали – Кристалите имат способността да кодират в себе си огромни количества енергия. Именно това ги прави толкова ценни за хората. Аз лично ги използвам като ги зареждам с енергия, която да подпомага техните притежатели. Повече по темата може да прочетете тук:

- Енергийно заредени кристали
- Магическата сила на енергийно заредените кристали

Не забравяйте, че както се къпете и храните на физическо ниво, така е нужно да се грижите и за своята енергийна чистота като ежедневно се прочиствате, хармонизирате и зареждате с енергия любов. Повече по темата може да откриете в повечето ми книги, които пиша и споделям с вас своя опит.


Препоръчани книги:

    

Добавете коментар


Защитен код
Обнови