Как да променя живота си?

Мнозина хора са неудовлетворени от своя живот, който живеят. До голяма степен това се дължи на факта, че са се отклонили от своята мисия, с която са слезли на земята. Друга основна причина е невъзможността да върнат контрола над живота си. Когато един човек е предимно негативен в своето ежедневие по този начин той изгражда негативна реалност и така се завихря в собствен омагьосан кръг от изпитания и нещастия, които го следват на всеки ъгъл. Големият въпрос е: как да променим всичко това, за да сме в състояние да променим живота си към по-добро?

Първото и най-важно нещо е да се заредите с повече енергия любов, която да освети пътя ви и да ви помогне да погледнете на живота си отвисоко, за да може да видите цялостната картина. Когато сте заобиколени от негативна енергия, тя ви обгръща в мъгла, която ви пречи да видите живота си отвисоко. Колкото повече се зареждате с положителна енергия, толкова по-ясно ще проглеждате за истините от вашия живот и това ще ви помогне да откриете и усетите своята мисия в живота. Веднъж стъпили на своя истински пътя всяко преодоляно изпитание ще ви окрилява с допълнително енергия, която ще ви дава сили за новите изпитания. Докато вървите на чужд път, за който душата ви не се е подготвяла, тогава изпитанията по него ще ви костват много енергия и усилия, за да ги преодолеете, защото вашата душа не се е подготвяла за тях в настоящия живот и не е взела със себе си нужните ресурси, за да ги преодолее успешно.

Първата и най-важна крачка във всяка една промяна е зареждането с повече енергия. Когато ни липсва енергия дори ставането от леглото ни е трудно, затова не пренебрегвайте тази стъпка, защото тя е много важна. Повече информация за тази стъпка може да прочетете тук:

- Зареждане с положителна енергия

Следващата стъпка е действието. Когато видите и осъзнаете какво е нужно да промените в живота си, недейте да мислите много за него, а предприемете действие и то на мига, докато все още сте вдъхновени. Ако отложите действието за по-късно, тогава животът ще ви завихри в нови изпитания, които могат да ви изтощят и така да загубите умението да гледате на живота отвисоко. Позволите ли това да се случи, постепенно ще се потопите отново в ежедневни битови проблеми, които ще ви държат отклонени от истински важните и ценни неща за вашата душа. По този начин ще загубите вдъхновението, от което се нуждаете, за да направите промяната в своя живот. Без вдъхновение всяка промяна е трудна, защото именно вдъхновението ни дава силата да полетим. Един мой любим цитат от последната ми книга „Моят път към духовно просветление“ гласи: „Любовта дава криле, а вдъхновението ги разтваря“. Не забравяйте този цитат, защото той описва първите две стъпки по пътя на промяната, а именно: любов (енергия) и вдъхновение, които водят до действие. Бъдете смели и не се подавайте на страховете, които ви спират да действате, защото в противен случай ще продължите да живеете живота си по стария отегчителен начин, който предизвиква силно чувство на неудовлетворение. Истината е, че за душата ни е много по-лесно да преодолее изпитанията по пътя на промяната на нашия живот, отколкото да продължи да живее по стария начин, в който е отдалечена от своята мисия.

В повечето случаи хората се страхуват да правят промени в живота си. Независимо, че новото ще донесе повече светлина и любов в живота им, те избират да останат на същото добре познато място, обгърнато в мъгла от негативна енергия и силно неудовлетворение, отколкото да предприемат крачки и да извървят пътя до слънчевата поляна, където неограничени от мъглата ще могат да проявят своята истинска същност. Не се страхувайте, но ако все пак ви е трудно да преодолеете страховете си, тогава ви съветвам да поработите със себе си на енергийно ниво, за да ги освободите от себе си. Знанието и техниките, как да го направите, съм споделил в книгата „Пътеводител за духовно развитие“, в нея ще откриете всичко необходимо, за да се освободите от оковите на миналото, за да можете да направите първите крачки по пътя на промяната.

Трета, но не по важност стъпка, са вярата и благодарността. Изградете си навик да бъдете благодарни за всичко хубаво, което ви достига в живота. По този начин ще го привличате с още по-голяма сила към себе си и така ще го задържате по-дълго време в живота си. Без вярата, че вие заслужавате по-добро и светло бъдеще, и в същото време не сте истински благодарни за него, няма как да го привлечете и задържите в живота си. Липсва ли ви едно от тези две умения, а именно уменията да вярвате и да благодарите, тогава знайте, че тяхната липса, дори на едно от тях, ще отблъсне вашето светло бъдеще. Знаете, че във вселената липси никога не съществуват и ако вие не сте благодарни, и не вярвате в своето светло бъдеще, тогава това означава, че носите изградени модели в себе си, които ви провокират да вярвате в точно обратното. Всеки човек е творец на своята реалност и преживява всичко това, в което той самият вярва и сътворява, с всичките си действия. От нас самите зависи дали ще проектираме своето светло бъдеще в съзнанието си и с действията си ще го изградим.

Ако изберете да вървите по път, в който ви липсва вяра и в същото време действате в посока осъществяване на своите мечти и цели, тогава вие на енергийно ниво ще отблъсквате и рушите своите цели, и това ще сътвори безброй изпитания и неуспехи в реалния живот, чрез които вашето творение да се осъществи, защото всяко физическо проявление преди това е сътворено на енергийно ниво. Ако вярвате без да действате, тогава новото за вас ще навлезе много по-трудно в живота ви. Затова е нужно да обедините трите основни стъпки в едно, а именно, да се захранвате редовно с енергия, за да имате достатъчно енергия, която да вложите на енергийно ниво в своите творения, които градите със своята вяра и след това остава действието, което ще ви гарантира крайния успех. Ако успешно изпълните и трите стъпки, тогава нищо по пътя не може да ви спре да постигнете мечтите си. Да, по пътя ще има изпитания, те са необходими на душата да разгърне своя потенциал, за да може да се развива, но първата стъпка, а имено зареждането с енергия, ще ви дава сили да ги преодолявате, вярата ще ви държи на правия път, а действията ще ви вдъхновяват да извървите пътя си победоносно.


Препоръчани книги:

      

Добавете коментар


Защитен код
Обнови