Заедно можем да направим Света по-добро място за живеене!

За живота отвисоко

Как мога да контролирам енергията си?

Ани: Здравей Ширинан! Имам проблем с оценяването на себе си и не съм наясно как мога да контролирам енергията си,би ли ми помогнал по някакъв начин? Благодаря!

Ширинан: Здравей Ани, двата въпроса са взаимно свързани, ниската себеоценка до известна степен се дължи на неумението да контролираш силата вътре в себе си, а тя е огромна и ако я опознаеш едва ли някога би подценила себе си отново. За да е възможна еволюцията на земята, душите минават през тунелът на забравата, който им помага да забравят своето минало, което съхранява спомените не само от техните минали превъплащения, а и от живота им в духовния свят. Там той е вълнуващ и изпълнен с много щастливи мигове за душите.

Човекът е така устроен, че съзнанието му е в състояние да обработва определено количество информация за определен отрязък от време. Ако ние си спомняхме всичката информация, която душата ни е натрупвала през целия си път на развитие, тогава човек би полудял, защото съзнанието ни не би могло да обработи такова голямо количество информация. Това, че не си спомняме не означава, че в нас не се корени огромно знание, сила, мъдрост и любов, които душата ни е трупала през дългия си път на развитие. Сегашният живот е само един много малък отрязък от този път, той е като един миг за душата. Винаги когато имаш проблем със своята себеоценка си спомняй, че вътре в теб има несметно богатство от опитности, които душата ти е натрупала, а те имат много по-голяма стойност от цялото богатство на земята.

Къде точно е границата между свободната воля и божественият план?

Ваня Димитрова: Здравей, Ширинан! Следя всичките ти публикации, а в момента чета книгите ти, които са написани много увлекателно. Тормози ме следният въпрос и ще те помоля ако имаш възможност да ми отговориш. Къде точно е границата между свободната воля и божественият план, част от пътя който трябва да извървиш? Ще дам пример, за да обясня по добре. За пореден път ми се случва нещо, което не искам да приема и всеки път се боря с него, но през определени периоди това отново ми се случва. Защо периодично ми се случва това, което не искам? Заради моето неприемане ли? Трябва ли да търпим ситуациите, които не искаме или трябва да се опитваме да ги променим? Благодаря ти предварително!

Ширинан: Здравей Ваня, въпросът ти е хубав и вярвам, че много други хора също си го задават. Първо нека кажа няколко думи за Божествения план. Той обхваща всичко съществуващо в цялата Вселена, много е трудно със съзнанието на човек да си представиш как нещо толкова мащабно е в състояние да бъде съгласувано и синхронизирано до невероятна точност. Душите и техните мисии, са част от глобалния план на Отеца Създател за цялата Вселена и всичко живо в нея. Може да звучи невероятно, но е факт, че всяко събитие във Вселената е съгласувано с всичко живо в нея. Започва се от най-малкото до най-голямото. То е като човешкият организъм, изграден е от билиони клетки, които заедно в едно образуват човешкото тяло. Когато една клетка заболей дава отражение на всички останали. Същото е и с Вселената, тя цялата образува единен организъм с висш разум, познат за хората като Господ. Всяка галактика, слънчева система, планета и всичко останало във Вселената са част от него, както всички клетки взети заедно вкупом образуват нашето физическо тяло, така и всичко съществуващо във Вселената е част от Господ.

Защо съм заобиколена от толкова негативизъм и злоба, това карма ли е?

Мими: Здравей, Бих искала да попитам, защо около мен всички са мислещо негативно и взаимоотношенията ми с близките претърпяват толкова неразбирателство към мен. Имам чувството, че никой около мен/близки/ не ме разбира или ако срещна някой който ме разбира-приятел след като мине известно време си отива. И сякаш живея живота си сама а пък всъщност живея със голямото си семейство в една голяма къща. Мисля, че не чувствам самота, а по скоро НЕРАЗБРАНА!!! Много чувствителен характер съм и сякаш от друг свят на първо място за мен е духовното и после материалното. Живея в борба да докажа нещо, което може би самата аз не разбирам добре ,та въпроса ми е Това карма ли е? Защо съм заобиколена от толкова негативизъм и злоба? Това ли е урокът ми на Земята? Какво не виждам? Опитвам се да гледам на нещата по оптимистичен начин като например сестра ми онзи ден, не спря да ме съди по телефона и аз плача от отсрещната страна и слушам без думичка да кажа и си повтарям Мълчанието е злато, просто трябва да мълча, вчера отново се опита да ми се развика и така не спират да ми казват кой са ми грешките и колко съм грешна. Все нещо не им се нравя това е почти постоянно, ако не е единия ще е другия. В момента само мисля как да избягам да си взема детето и съпруга и да избягам от този ад, но си мисля че може да е карма и на другото място да получа същото само че от други хора .Не знам, ако можеш да ми помогнеш със съвет бих се зарадвала. Благодаря!!!

Ширинан: Здравей Мими, разбирам те напълно и ще се опитам да ти отговоря възможно най-подробно. Животът на земята сега е осеян с много тъмнина, все още негативните хора са много повече от положително настроените, но и това ще се промени, прави се нужното, за да може светлината и любовта отново да се издигнат на пиедестал. Докато това се случи е нужно да се научим да съжителстваме с тези хора, които също носят в себе си светла душа, но поради неумението да контролират своите слабости са допуснали злонамерени същности да ги манипулират, като по този начин чрез тях те черпят енергия от хората, които стават тяхна “жертва”. Ти сама си го изпитала на собствен гръб и знаеш как всичко това те изцежда енергийно.

Вече съм писал в книгите ми, че най-много товари душите вземат именно с членовете на своето семейство, защото кръвната връзка свързва хората по-силно и това предразполага по-лесно този товар да бъде отработен и освободен. Но докато това се случи, недобронамерените същности се възползват от тежкия товар, за да провокират колкото се може повече негативизъм, защото това е тяхната “храна”, с която се зареждат и стават по-силни.

Защо едни и същи събития продължават да се повтарят в живота ми?

Анонимен: Здравейте, Прочитам с интерес откъсите от книгите, които публикувате. По Закона на привличането или който и да е закон, почти всеки откъс за деня е конкретен отговор на мой въпрос, притеснение или тема за размисъл. Затова реших да Ви пиша с питане за конкретен въпрос. Занимавам се от доста години с различни практики за личностно развитие и съм опитвала какви ли не методи, за да намеря отговор на въпросите си. Единият вариант е карма и ненаучени уроци, другият е силата на мислите ми, които, въпреки многото ми опити, поради недостатъчното ми умение да контролирам негативни мисли, предизвиквам сама нежелани събития.

Въпросът ми е: Защо едни и същи събития в личния ми и професионален живот продължават да се повтарят от около 5 години, през 2-3 години, които предизвикват истински хаос и в двете сфери на живота ми? Какъв подход предлагате за прекъсване на този омагьосан кръг? Ще се радвам и оценя отговора и съвета Ви. Благодаря.

Ширинан: Здравей Анонимен, животът на земята е многоизмерен, а в същото време хората са загубили сетивата си да виждат всяко едно измерение от него. Няма нещо на земята, което да се случва на случаен принцип, всичко следва строга закономерност, която определя събитийността в живота на хората. Тези, които си мислят, че живота е игра на късмет са дълбоко заслепени, защото зад всеки успех или неуспех седи път извървян от самия човек, който го е тласнал към дадено събитие. И хубавите и трудните моменти от живота са важни и значими за душата, защото те я обогатяват и я тласкат да усвои нова опитност, която да и помогне да продължи напред по своя път на развитие. Затова сме дошли на земята, за да се учим и самоусъвършенстваме, малцина са тези, които го осъзнават и усещат със сърцето си.

Мога ли да правя енергийни практики за защита на цялото семейство?

Ирена Ангелкова-Виячева: Здравейте, моят въпрос е следния. Когато се моля по примера на вашите молитви за енергийна защита ,може ли да моля за защита на членовете на цялото семейство - мъжа ми и трите ми деца. При визуализация всички на едно място ли трябва да си ги представям. Цялото семейство има нужда от постоянна енергийна защита. Моля дайте ми съвет. Благодаря !

Ширинан: Здравей Ирена, въпросът ти е хубав и засяга всички, които са поели по духовен път. Изграждането на енергийна сфера около човек има много по-дълбок смисъл и значение от това тя да те закриля. На нас ни е по-лесно да го наречем енергиен щит, но в същото време то е живо съзнание, което ние самите сътворяваме с енергията, която влагаме в него. Колкото повече енергия влагаме, толкова по-силна и разумна е енергията, която ни обгражда. Винаги когато молим за закрила тази сфера от енергия, тя се активира и ни пази като трансформира негативната енергия насочена към нас в положителна. В книгата “ЖИВОТ НА СВЕТЛО” описах подробно значението на енергийните сфери и тяхната помощ, която ни оказват в живота, споделих и нови техники, с които човек може да изгради и създаде около себе си енергийна сфера, която е жива също като нас.

Много често хората когато изпаднат във водовъртеж от изпитания, така те биват бързо изтощени. В такива моменти хората са уязвими за недобронамерени същности, които само това чакат да се възползват от немощта на нечия душа. Тук идва ролята на енергийната сфера (щит), която с времето ние сме напластявали със светлина и любов. Колкото повече положителен заряд влагаме в нашето творение, толкова повече то ни подпомага в трудните моменти, в които навлизаме. Все още хората не осъзнават смисъла и важността на това, да започнат да изграждат такива енергийни щитове около себе си, които не само ще ги пазят и закрилят на физическо и енергийно ниво, а и много ще ги подпомагат в делата, когато нужда от повече енергия имат, за да постигнат целите, към които са се устремили.

Имали смисъл да се променям чрез чуждо въздействие или да се примиря и да не мисля за собствено щастие

Неви: Здравейте! Не знам дали тук е мястото да задавам такива въпроси, дори не знам дали и правилно бих го задала, но напоследък се лутам в търсене на себе си и не знам от къде да започна. Опитах с литература, с психология и дори се ориентирам към посещение на психолог, но все още отлагам, защото съм раздвоена, депресия ли имам или съм такъв човек по рождение. Много съм чувствителна и ми е трудно да живея в свят пълен с болка и страдание. Не мога да променя света, нито хората, не искам да променям и себе си, но не знам как да продължавам да живея. Ами не знам написаното до тук дали звучи като въпрос или с няколко думи да перефразирам, имали смисъл да се променям чрез чуждо въздействие(лечение) или да се опитам да се примиря че това съм аз и това е моята мисия да бъда съпричастна с болката на другите и да не мисля за собствено щастие. Май често използвах думата НЕ ЗНАМ , но аз наистина нямам отговор.

Ширинан: Здравей Неви, първо искам да ти кажа, че те прегръщам много силно и ти пожелавам да излезеш час по-скоро от периода, в който си навлязла и да бъдеш, щастлива, обичана и жизнерадостна! Дали да търсиш чужда помощ или не зависи от това каква помощ търсиш. Ако хората при които търсиш помощ ти казват какво да правиш и те наставляват да следваш техни предписания отговора ми е по-скоро не. Ако потърсиш помощ от хора, в лицето на които да намериш разбиране, хора които да са добри провокатори, да ти задават подходящите въпроси, подпомагайки те да осъзнаеш защо ти се случва всичко това, хора които да те зареждат с позитивизъм и да ти дава енергия и сили да продължаваш напред, тогава отговора ми е да. Хората сме в състояние да изпадаме в чести депресии, когато жизнената ни енергия е намаляла. Съвета ми към теб е да си намериш източник на енергия, нещо което те зарежда с положителна енергия и те кара да бъдеш усмихната и щастлива. Нека този генератор на енергия е трамплина за теб, благодарение на който да излезеш по-лесно от ситуацията в която се намираш. Често се изолираме когато изпаднем в подобни ситуации, съвета ми е да не се изолираш а точно обратното, търси контакт с хората, яж силна(жива) храна, движи се, пий повече вода, печи се на Слънце, общувай с природата и с животните, излъчвай своята Любов към тях. Нужен ти е източник на положителни емоции, който да те зарежда с енергия и да държи депресивните състояния настрана от теб. Помни, че всичко което излъчваш на енергийно ниво независимо дали е с отрицателен или положителен знак се връща към нас със силата на бумеранга. Какво излиза, че колкото повече страдаме толкова повече условия за депресивни състояния си създаваме. Пожелавай на всички хора около теб да са щастливи, усмихвай се по-често и това ще рефлектира и на твоето щастие. Намери си хоби, което те провокира да си жизнерадостна, зареждайки те с енергия и така по-лесно ще осъзнаеш уроците, които учиш с всичко случващо се в ежедневието ти. Успех ти желая и нека Господ бъде с теб и те благослови с много любов и успехи! Нека те закриля и те зарежда с чиста, свята и неопетнена Божествена енергия Любов, която да те подпомага да се справиш по-възможно най-добрия начин в създалата се ситуация. Успех ти желая и много силни прегръдки. Не забравяй, че никога не си сама, много енергийни същности са винаги до теб и те подкрепят още от твоето рождение. 

Въпросът ми е за Живота, Смъртта, Прераждането и пътя на развитие, по който всяка Душа е поела

dr_svetla: Здравейте и от мен :) Щастлива съм да бъда част от такъв свеж и СЛЪНЧЕВ форум! С интерес чета задаваните въпроси и дадените подробни изчерпателни отговори и наистина съм щастлива, че съм тук и че мога да попивам от тези полезни знания - Благодаря Ви! ☺ А сега бих искала и аз да задам някой и друг въпрос :) Знаете ли, чела съм се по темите за Живота, Смъртта, Прераждането и въобще за т.нар. път на развитие, по който всяка Душа е поела, НО така и не можах да разбера за къде точно сме се запътили, до къде трябва да стигнем и какви са ЦЕЛТА и СМИСЪЛЪТ на цялата тази еволюция? :)


Ширинан: Здравей dr_svetla, първо искам да ти благодаря за толкова топлите и мили думи, които си написала! За мен те са дар, който осмисля всичко, което правя! Въпросите са много точни и хубави и ще ти отговоря с радост.

По първия въпрос отговора е много прост, смисъла на живота може да го намериш навсякъде, нужно е само да се огледаш, всичко тече и всичко се променя, като по този начин се развива, така всичко се трансформира и сменя формата си, устремено да придобие все по нови и по-съвършени форми. Вселената расте именно благодарение на еволюцията, учените все още не могат да направят такава взаимовръзка, но всяко едно наше действие допринася много за еволюцията на Вселената. Всеки един миг на излъчена Любов от нас към Вселената е горивото за нея, така тя се захранва и развива. Трудно е да се разбере глобалния замисъл на всичко случващо се докато сме тук на земята, защото хората виждаме прекалено от близко картината и не може да я видим цялостно, всеобхватно, за да разберем, че всичко е учение, развитие, израстване!

Съществуват ли злонамерени същности на Земята?

dr_svetla: Най-сърдечно Ви благодаря за този така изчерпателен и изпълнен със Слънчева Истина отговор! А сега, ако ми позволите, бих искала да попитам за нещо, което доста ме притеснява и съм сигурна, че доста хора вече ги смущава този въпрос - става дума за така наречените илюминати/гущери или там както им се казва...Искрено се надявам това, което съм чела тук-там, да е пълна глупост и измислица, която да има за цел само да всява страх и ужас...Все си мисля, че Господ не би позволил на когото и да било да се подиграва с творенията му (с нас)... Деян, моля Ви, да ни кажете, ако сте запознат, каква е ИСТИНАТА за тези прословути същества...ИМА ЛИ ГИ НАИСТИНА? 


Ширинан: Здравей dr_svetla, за жалост или за радост не мога да отрека информацията, която си чела, но искам да внеса пояснение, защото тя се поднася на обществото по начин, който наистина всява смут и страх. Целта на така наречената "недобронамерена" общност е именно това, да всеят страх, чрез които да отклонят и объркат "обикновения" човек от неговия път, но има и едно Но, което искам да обясня. Тези същества, колкото и лоши да си ги представяме в същото време те ни помагат много, тласкат ни да се развиваме напред, те постоянно поставят препятствия по пътя ни, за да го направят по-труден и понякога да изглежда дори невъзможен, това е факт, те правят живота ни по-труден, но именно чрез трудността ние израстваме. Всички изпитания, всички препятствия заложени по нашия път са предизвикателствата, които преодолявайки ги, показваме на Вселената колко силна е Божията Любов, на която всички ние сме проводници, тя е способна да преодолее всяко едно препятствие поставено на пътя ни. Помни, че ти самата избираш дали да се страхуваш от тях или не, ако имаш силна вяра, че Господ те пази и нищо лошо не може да ти се случи, тогава няма от какво да се притесняваш, не позволявай на страха да ти влияе, защото той те изтощава като по този начин енергията ти бива използвана от недобронамерените същества, и не на последно място това те отслабва, а колкото по слаба си, толкова по-лесно тези същности могат да те достигнат като провокират твоите слабости. Ето един прекрасен урок, който да дава възможност на хората да се научат да контролират своята енергия и да не я пилеят, нали затова сме дошли тук на Земята, за да се научим по-мъдро да използваме и мултиплицираме енергията с която Господ ми овластява, учейки се да боравим с нея по нов по-съвършен начин. И те си имат своята роля в уроците, и като всеки един урок имат начало и край. Вярвай, че в живота ти царува мир и хармония и той ще настане.

Когато помагаш на хората, не поемаш ли тяхната карма?

Стоян: Когато помагаш на хората, не поемаш ли тяхната карма?

Ширинан: Кармата е отражение на наши минали действия. Знаеш, че тя може да бъде както с положителен, така и с отрицателен знак. В зависимост от извървения досега от нас самите път. Всяко действие дава отражение и отклик във вселената, което се връща със силата на бумеранг към нас. Когато кармата е негативна, за което по-често се говори, защото с нея хората се "борят", повтарят едни и същи действия, които водят след себе си събития, които ги карат да страдат. От неумението на човек да използва енергията се стига до там, че сам на себе си вреди. Това е благодарение на кармата, която подтиква човек да осъзнае къде греши и да промени себе си към по-добро, шлифовайки се все повече и повече. Когато ти помагаш на хората, ти им помагаш да прозрат уроците, които учат и те сами се научат да използват по-осъзнато и целенасочено енергията, която протича през тях. Това, че ти ги учиш не променя тяхната карма. Кармата им се променя според техните действия. Може да ги учиш на много неща, но ако те не използват наученото, тогава и взаимовръзките от използването на енергията няма да се променят.

Когато хората сами ти откриват и търсят твоята помощ, това означава, че те са готови за нея. Но когато помощта се налага, без да бъде поискана, тогава понякога това води след себе си лоши последици, защото рискуваш да го отклониш от пътя, по който е поел, а той е важен за неговото развитие. Винаги когато една помощ е търсена и заплатена по един или друг начин, това е ясен знак, че душата я търси и има нужда от нея, за да продължи напред.