Енергийно пречистване на дом [къща, офис и апартамент]

Домът за всеки един е храм, който е нужно да поддържаме чист както на физическо, така и на енергийно ниво. Ние сме свързани с него и той оказва много по-голямо влияние в живота на хората от колкото повечето хора си дават сметка за това. Неговата чистота на физическо и енергийно ниво влияе и на нас самите. Когато изградим енергийна връзка със своето местенце, което сме нарекли дом той продължава да ни оказва енергийно влияние дори в периодите когато не се намираме в него. Затова хауса вкъщи се пренася като хаус и в ежедневните ни дела. Не случайно китайците обръщат толкова голямо внимание на своите домове, това е така защото са разбрали колко голямо влияние оказва те в живота им.

В тази статия ще обсъдим техники за енергийно пречистване на нашия дом като в това число включвам къщи, офиси и апартаменти. Всички техники могат да бъдат приложени за всяко едно закрито помещение, което можем да наречем дом, независимо дали е свързан с работна обстановка или е жилището в което преспиваме. Всяко закрито помещение, складира енергия в себе си заедно с предметите в него.

Първа стъпка
Нужно е да се освободим от всички стари и ненужни вещи, които сме складирали в дома си. Когато един предмет не се използва неговата енергия застоява и оказва неблагоприятно влияние на целия дом, а по този начин и на живота ни. В домовете ни е желателно да има само предмети и дрехи, които използваме в противен случай тяхното складиране оказва застой и в живота ни. Стремете се да се обграждате с колкото се може по-малко предмети и дрехи. Колкото по-малко имате, толкова по-щастлив и хармоничен ще е живота ви. Всички вещи и дрехи оказват съществено влияние в живота ви и когато целенасочено предприемете стъпки да се освободите от тях, тогава ще усетите вътрешно облекчение и еуфория от надигащата се енергия вътре във вас. Винаги когато се освобождавате от старото правите място за новото да навлезе в живота ви.

Втора стъпка
Ъглите са слабите звена на всеки един дом. Те събират най-много негативна енергия, която е нужно да бъде трансформирана. Сега домовете на хората масово са пълни с ъгли, но с времето колкото повече хората проглеждат на духовно ниво и развиват сетивата си ще установят, че овалните форми са много по-благоприятни за изграждането на жилище. Освен ъглите съществено влияние оказват всички предмети в дома. Много е важно с какво намерени са купувани, какво е нашето отношение към тях и ако са подарък от какъв човек са ни подарени. Когато един предмет предизвиква в нас негативни емоции, тогава знайте, че цялата негативна енергия, която излъчвате попива и в предмета и така той се превръща в излъчвател на негативна енергия. В случая може да се освободите от предмета или да го прочистите от негативните наслагвания. Следващите практики ще ви помогнат да го направите.

Техники за енергийно пречистване на дом [къща, офис и апартамент]
Първа техника – Първата техника е и най-лесна защото изисква минимални усилия от вас. Нужно е да поставите кристали в ъглите на стаите или някой по-голям кристал на централно място във вашия дом. Най-добре кристалите да са от кварц, защото тяхната кристална структура позволява по-голямо количество енергия да складират и пропуснат през себе си. В най-добрия случай използвайте енергийно заредени кристали. Може да използвате както готови, които са вече заредени, така и такива, които не са и вие да ги захраните със своята енергия любов, която пропускате през себе си. За целта е нужно да вземете кристалите в ръце и мислено да започнете да ги благославяте с намерения да прочистват и хармонизират енергийното пространство във вашият дом и заедно с това да го изпълват със светлина и любов. Кодирайте в тях следното намерение като го изговорите няколко пъти с чувство:

„Нека Божествената енергия и чиста безусловна любов се влее в кристалите, които да осветяват моя дом и да го подържат енергийно чист и хармоничен непозволявайки на нищо негативно да се задържи в него. Така да бъде, Амин“

Когато заредите и програмирате кристалите може да ги поставите в ъглите на своя дом. Важно е да знаете, че те ще попиват негативната енергия в себе си затова е нужно от време на време да се пречистват под течаща вода с намерение всичко негативно да се отмие от тях и да се заредят с чиста безусловна любов. Повече за пречистването на кристали може да прочетете тук: „Изчистване и зареждане на кристали”. Няма определено правило кога да се пречистват всичко е твърде индивидуално в зависимост от средата, в която живеете. До голяма степен зависи от вас самите защото колкото по-светли и хармонични хора живеят в този дом, толкова по-малко негативна енергия кристалите ще имат да обират и трансформират. В същото време, колкото по-напрегнати и негативни са хората в един дом, толкова повече негативна енергия има за трансформиране. Също така оказва голямо влияние енергийния смог от електроуредите, които имате. Колкото повече техника има във вашия дом, толкова повече са излъчвателите на негативна енергия. Затова е нужно сами да прецените през какъв интервал от време да ги пречиствате, вие ще усещате вътрешно кога е необходимо, оставете сърцето да ви подскаже то знай най-добре.

Много хора използват морска сол с подобна цел, но тя не е много ефективна спрямо силата и ефективността на кварцовите кристали. Ако нямате кристали може да използвате морска сол като заместител, но знайте, че нейната ефективност е много по-слаба и е нужно след всяко насищане с негативна енергия да бъде изхвърляна в тоалетната или в течаща вода.

Втора техника – Пречистете сами своя дом като го изпълните със светлина и любов. За целта е нужно да бъдете в покой, отпуснете се ако ви помага си пуснете приятна музика за фон. Когато се почувствате отпуснати изкажете следното намерение: „Нека Божествената енергия и чиста безусловна любов потече през мен и изпълни цялото пространство, на жилището, в което живея със светлина и любов“. Представете си как от сърцето ви започва да излиза ярко бяла светлина, която започва да изпълва пространството около вас. Любовта, която струи от вас в този момент попива във всичко около вас. Вижте как стените, предметите и дрехите започват да сияят от енергията, с която ги зареждате. Вие сте Божествени създания и сте проводници на Божията любов. Наблюдавайте как тя попива във всичко, което ви заобикаля. Визуализирайте целия процес на пречистване и зареждане с енергия. Любовта, която излъчвате трансформира всичко негативно, което е попило в предметите, стените и дрехите ви. Докато си представяте как енергията излиза от вас и попива във всичко, което ви заобикаля започнете да благодарите с цялото си сърце и душа на всичко около вас. На леглото, което ви помага да спите удобно и непробудно през цялата нощ. Благодарете на дрехите благодарение на които изглеждате добре и ви топлят в студените дни. На приборите, които улесняват вашето хранене. На чешмата, която ви дарява с питейна вода. Благодарете на стените, че ви защитават от неблагоприятните външни условия на силно променливото време. Отделете време и благодарете на всичко, което усетите със сърцето си, че е нужно да му благодарите. По този начин ще го захраните още повече със своята любов и така то ще ви служи много по-пълноценно и дълго в живота ви. Отделете толкова време, колкото сметнете за необходимо. След това си представете как всичко, което ви заобикаля блести ярко от любовта, с която сте го наситили. Благодарете на Божията любов, че протича през вас и изпълва пространството, в което живеете със светлина и любов.

Трета стъпка
Изградете хармонична среда във вашият дом. Обърнете специално внимание на живота в него. И под живот нямам предвид само хора. Имате ли цветя, домашни любимци, кристали, камъни и дори най-обикновена почва, която също притежава енергия и е свързана с майката земя. Обградете се с живот. Колкото повече живот има във вашият дом, толкова по-енергичен и хармоничен ще е домът ви на енергийно ниво. Също така не забравяйте всеки ден да му благодарите за всичко, което прави той за вас. Не го приемайте за даденост. Всичко което ни заобикаля в своята сърцевина е изградено от енергия, а като Божествени създания носейки искрата на Бог в себе си ние имаме контрол над тази енергия. Каквото е вашето отношение към предметите ви, това ще отразяват те към вас. Благодарете и излъчвайте осъзнато и целенасочено любовта си към жилището, в което живеете. Ако ви е трудно да го правите се замислете какъв би бил живота ви ако го нямахте, това ще ви помогне да го оцените и да бъдете благодарни за това, което имате.

Ако искате да научите повече информация за енергийното пречистване и хармонизиране и да се научите осъзнато и целенасочено да боравите с енергията ви съветвам да прочетете книгата „Пътеводител за духовно развитие“. Също така може да разгледате енергийно заредени кристали в „Кристален свят“.

Бъдете благословени със светлина и любов през целия ви живот!


Препоръчани книги:

    

Коментари  

#1 Екатерина Лазарова 22-12-2018 22:56
Имам въпрос единия ъгъл на стаята е зает с шкаф ,в такъв случай не мога да поставя кристал в ъгъла ,какво да правя да го поставя до шкафа ли,но няма да е в ъгъла.
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови