Как да не губим вяра в трудни моменти?

Вярата е основният двигател, който ни движи в живота. Липсва ли вяра, това е все едно да сте на кораб в открито море с изключен двигател. Без включен двигател (вяра), всяка буря, изправила се на пътя ви, е способна да ви отклони и поведе в коренно различна посока от тази, към която се е устремила душата ви. Вярата е в основата на всички инструменти, с които завихряме енергията на Бог, на която всички ние сме проводници. От нея зависи умението ни да творим и да претворяваме всичко, до което се докоснем в своето съвършенство.

Хората са магьосници способни на чудеса

Толкова много време е минало от както масата от хората са загубили умението да си служат с енергията, че тези, които го правят са обявявани за магьосници. Истината е, че те не се различават с нищо от всички останалите, освен с това, че са се научили да контролират своето съзнание и умение да си служат с енергията. Тези уменията могат да бъдат развити от всеки един и вярвам, че тази статия ще ви помогне да се убедите в това.

Много дълги години така наречените магьосници са били гонени и убивани зареди смелостта да покажат с личния си пример на останалите на какво те самите са способни. Всичко това е било с цел да не се позволи на човечеството да повярва в себе си и в своя Божествен потенциал, защото това би разкъсало всички окови, с които властта образно казано е контролирала населението. Това е било причината хилядолетия наред да бъде убиван публично всеки, който е дръзнал да покаже силата на своя дух проявена в материалния свят.

Къде точно е границата между свободната воля и божественият план?

Ваня Димитрова: Здравей, Ширинан! Следя всичките ти публикации, а в момента чета книгите ти, които са написани много увлекателно. Тормози ме следният въпрос и ще те помоля ако имаш възможност да ми отговориш. Къде точно е границата между свободната воля и божественият план, част от пътя който трябва да извървиш? Ще дам пример, за да обясня по добре. За пореден път ми се случва нещо, което не искам да приема и всеки път се боря с него, но през определени периоди това отново ми се случва. Защо периодично ми се случва това, което не искам? Заради моето неприемане ли? Трябва ли да търпим ситуациите, които не искаме или трябва да се опитваме да ги променим? Благодаря ти предварително!

Защо съм заобиколена от толкова негативизъм и злоба, това карма ли е?

Мими: Здравей, Бих искала да попитам, защо около мен всички са мислещо негативно и взаимоотношенията ми с близките претърпяват толкова неразбирателство към мен. Имам чувството, че никой около мен/близки/ не ме разбира или ако срещна някой който ме разбира-приятел след като мине известно време си отива. И сякаш живея живота си сама а пък всъщност живея със голямото си семейство в една голяма къща. Мисля, че не чувствам самота, а по скоро НЕРАЗБРАНА!!! Много чувствителен характер съм и сякаш от друг свят на първо място за мен е духовното и после материалното. Живея в борба да докажа нещо, което може би самата аз не разбирам добре ,та въпроса ми е Това карма ли е? Защо съм заобиколена от толкова негативизъм и злоба? Това ли е урокът ми на Земята? Какво не виждам? Опитвам се да гледам на нещата по оптимистичен начин като например сестра ми онзи ден, не спря да ме съди по телефона и аз плача от отсрещната страна и слушам без думичка да кажа и си повтарям Мълчанието е злато, просто трябва да мълча, вчера отново се опита да ми се развика и така не спират да ми казват кой са ми грешките и колко съм грешна. Все нещо не им се нравя това е почти постоянно, ако не е единия ще е другия. В момента само мисля как да избягам да си взема детето и съпруга и да избягам от този ад, но си мисля че може да е карма и на другото място да получа същото само че от други хора .Не знам, ако можеш да ми помогнеш със съвет бих се зарадвала. Благодаря!!!

Защо едни и същи събития продължават да се повтарят в живота ми?

Анонимен: Здравейте, Прочитам с интерес откъсите от книгите, които публикувате. По Закона на привличането или който и да е закон, почти всеки откъс за деня е конкретен отговор на мой въпрос, притеснение или тема за размисъл. Затова реших да Ви пиша с питане за конкретен въпрос. Занимавам се от доста години с различни практики за личностно развитие и съм опитвала какви ли не методи, за да намеря отговор на въпросите си. Единият вариант е карма и ненаучени уроци, другият е силата на мислите ми, които, въпреки многото ми опити, поради недостатъчното ми умение да контролирам негативни мисли, предизвиквам сама нежелани събития.

Мога ли да правя енергийни практики за защита на цялото семейство?

Ирена Ангелкова-Виячева: Здравейте, моят въпрос е следния. Когато се моля по примера на вашите молитви за енергийна защита ,може ли да моля за защита на членовете на цялото семейство - мъжа ми и трите ми деца. При визуализация всички на едно място ли трябва да си ги представям. Цялото семейство има нужда от постоянна енергийна защита. Моля дайте ми съвет. Благодаря !

Имали смисъл да се променям чрез чуждо въздействие или да се примиря и да не мисля за собствено щастие

Неви: Здравейте! Не знам дали тук е мястото да задавам такива въпроси, дори не знам дали и правилно бих го задала, но напоследък се лутам в търсене на себе си и не знам от къде да започна. Опитах с литература, с психология и дори се ориентирам към посещение на психолог, но все още отлагам, защото съм раздвоена, депресия ли имам или съм такъв човек по рождение. Много съм чувствителна и ми е трудно да живея в свят пълен с болка и страдание. Не мога да променя света, нито хората, не искам да променям и себе си, но не знам как да продължавам да живея. Ами не знам написаното до тук дали звучи като въпрос или с няколко думи да перефразирам, имали смисъл да се променям чрез чуждо въздействие(лечение) или да се опитам да се примиря че това съм аз и това е моята мисия да бъда съпричастна с болката на другите и да не мисля за собствено щастие. Май често използвах думата НЕ ЗНАМ , но аз наистина нямам отговор.

Въпросът ми е за Живота, Смъртта, Прераждането и пътя на развитие, по който всяка Душа е поела

dr_svetla: Здравейте и от мен :) Щастлива съм да бъда част от такъв свеж и СЛЪНЧЕВ форум! С интерес чета задаваните въпроси и дадените подробни изчерпателни отговори и наистина съм щастлива, че съм тук и че мога да попивам от тези полезни знания - Благодаря Ви! ☺ А сега бих искала и аз да задам някой и друг въпрос :) Знаете ли, чела съм се по темите за Живота, Смъртта, Прераждането и въобще за т.нар. път на развитие, по който всяка Душа е поела, НО така и не можах да разбера за къде точно сме се запътили, до къде трябва да стигнем и какви са ЦЕЛТА и СМИСЪЛЪТ на цялата тази еволюция? :)

Съществуват ли злонамерени същности на Земята?

dr_svetla: Най-сърдечно Ви благодаря за този така изчерпателен и изпълнен със Слънчева Истина отговор! А сега, ако ми позволите, бих искала да попитам за нещо, което доста ме притеснява и съм сигурна, че доста хора вече ги смущава този въпрос - става дума за така наречените илюминати/гущери или там както им се казва...Искрено се надявам това, което съм чела тук-там, да е пълна глупост и измислица, която да има за цел само да всява страх и ужас...Все си мисля, че Господ не би позволил на когото и да било да се подиграва с творенията му (с нас)... Деян, моля Ви, да ни кажете, ако сте запознат, каква е ИСТИНАТА за тези прословути същества...ИМА ЛИ ГИ НАИСТИНА? 

Страница 1 от 2