Въпросът ми е за Живота, Смъртта, Прераждането и пътя на развитие, по който всяка Душа е поела

dr_svetla: Здравейте и от мен :) Щастлива съм да бъда част от такъв свеж и СЛЪНЧЕВ форум! С интерес чета задаваните въпроси и дадените подробни изчерпателни отговори и наистина съм щастлива, че съм тук и че мога да попивам от тези полезни знания - Благодаря Ви! ☺ А сега бих искала и аз да задам някой и друг въпрос :) Знаете ли, чела съм се по темите за Живота, Смъртта, Прераждането и въобще за т.нар. път на развитие, по който всяка Душа е поела, НО така и не можах да разбера за къде точно сме се запътили, до къде трябва да стигнем и какви са ЦЕЛТА и СМИСЪЛЪТ на цялата тази еволюция? :)

Ширинан: Здравей dr_svetla, първо искам да ти благодаря за толкова топлите и мили думи, които си написала! За мен те са дар, който осмисля всичко, което правя! Въпросите са много точни и хубави и ще ти отговоря с радост.

По първия въпрос отговора е много прост, смисъла на живота може да го намериш навсякъде, нужно е само да се огледаш, всичко тече и всичко се променя, като по този начин се развива, така всичко се трансформира и сменя формата си, устремено да придобие все по нови и по-съвършени форми. Вселената расте именно благодарение на еволюцията, учените все още не могат да направят такава взаимовръзка, но всяко едно наше действие допринася много за еволюцията на Вселената. Всеки един миг на излъчена Любов от нас към Вселената е горивото за нея, така тя се захранва и развива. Трудно е да се разбере глобалния замисъл на всичко случващо се докато сме тук на земята, защото хората виждаме прекалено от близко картината и не може да я видим цялостно, всеобхватно, за да разберем, че всичко е учение, развитие, израстване!

dr_svetla: Този еволюционен път на усъвършенстване и извисяване абсолютно за всички души ли се отнася?

Ширинан: Абсолютно всички души участват и всеки има своето уникално и важно значение в развитието, дори една душа да липсваше, Вселената не би била същата каквато я познаваме. Всеки има своето уникално и значимо място, достойно за уважение.

dr_svetla: Възможно ли е в даден момент Душата да реши да СПРЕ да се развива и да си остане в Духовния Свят и Защо?

Ширинан: Душата не може да спре да се развива, тя може да попадне в кратък застой тук на земята, но не и да спре да се развива, тя е обвързана от толкова много фактори, които и влияят и дори тя самата да не прави крачка към развитие, останалата динамична развиваща се среда и влияе и я подканва към такива действия, душите са вечни и през целия път никога не спират да се развиват, те са във вечна еволюция. Душите могат да спрат да се прераждат тук на земята, когато усвоят пълноценно уроците в земното училище. Към това се стреми всяка една Душа във всяко едно наше превъплъщение. Уроците, които си залагаме всеки един живот са именно уроците от "учебника наречен земно училище". Уроците са толкова много и разнообразни, и често будят възхищение в красотата и начина, по който ни се поднасят. Винаги когато ви е трудно помнете, че всичко си има начало и край, и знайте че всичко е преходно и с времето отминава, това е поредния урок, който от вас зависи по какъв начин ще се справите с него. След всеки усвоен урок, ставаме все по-осъзнати виждайки картината все по-отвисоко и така тя ни се изяснява.

dr_svetla: А възможно ли е не само да спре да се развива, ами дори и да избере да спре да съществува и да се слее с Първоизточника, загубвайки своята индивидуалност - защо?

Ширинан: Душите не могат да спрат да съществуват и да загубят индивидуалността си, те винаги ще я носят със себе си и е вярно, че всяка една душа се стреми към сливане с източника, но е и често погрешно разбрана теория, понеже това стремене е вечно в геометрична прогресия, тя тласка душата към развитие и към еволюция. Господ също еволюира чрез нас и всички останали негови творения, затова казвам, че е в геометрична прогресия, защото този процес е вечен.

dr_svetla: До кога продължава тази наша Духовна еволюция? Какво би следвало, когато всички ние в един момент сме достигнали някаква върхова точка на развитие, когато сме научили всичко необходимо и от Земята, и от другите светове? Благодаря Ви предварително! :)

Ширинан: Когато душата научи всичките заложени по програма от Господ уроци в земното училище, тогава тя спира да се преражда на земята и продължава своето развитие в духовния свят, а там уроците са толкова разнообразни и безкрайни, земята е само един клас от нашето учение, не е всичко, то е само частица от нашия път на развитие. Никога една душа, не може да изучи всичко, защото всичко е в непрекъсната еволюция. Ако някой си мисли, че знае всичко, че е научил всичко, той е в голяма заблуда.

Благодаря ти за хубавите въпроси и ти пожелавам, да следваш импулса на сърцето си, навлизаме в месеци, които предразполагат към духовен напредък. Пожелавам ти да се понесеш по вълната и един ден обръщайки се назад да се гордееш с всичко, което си постигнала и оставила зад себе си. Всичко в живота постигнато с Любов изглежда съвършено, изживей живота си съвършено като го изживееш с Любов!

Прочети повече по темата в книгата: "ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ - Практически наръчник за изцеление на душата и тялото"

Ако имаш други въпроси към мен не се колебай да ми ги зададеш

Коментари  

#2 Vessella 15-03-2015 09:10
Добре де....ако всяка душа достигнала съвършенство-сп ира да се преражда.....но вите души на земята от къде идват, имайки предвид че населението на света се увеличава постоянно. И душите ли имат размножителна способност? Не се заяждам, наистина бих искала да знам?! Мисля, че въпроса е логичен!
:-?
Цитиране
#1 elada7405 14-03-2015 15:13
Какъв е смисъла на живота ?
Отговора е много лесен ,но малко хора се замислят а той е :)
в ЛЮБОВТА ,ИСТИНАТА и РАДОСТТА :)
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови