Имали смисъл да се променям чрез чуждо въздействие или да се примиря и да не мисля за собствено щастие

Неви: Здравейте! Не знам дали тук е мястото да задавам такива въпроси, дори не знам дали и правилно бих го задала, но напоследък се лутам в търсене на себе си и не знам от къде да започна. Опитах с литература, с психология и дори се ориентирам към посещение на психолог, но все още отлагам, защото съм раздвоена, депресия ли имам или съм такъв човек по рождение. Много съм чувствителна и ми е трудно да живея в свят пълен с болка и страдание. Не мога да променя света, нито хората, не искам да променям и себе си, но не знам как да продължавам да живея. Ами не знам написаното до тук дали звучи като въпрос или с няколко думи да перефразирам, имали смисъл да се променям чрез чуждо въздействие(лечение) или да се опитам да се примиря че това съм аз и това е моята мисия да бъда съпричастна с болката на другите и да не мисля за собствено щастие. Май често използвах думата НЕ ЗНАМ , но аз наистина нямам отговор.

Ширинан: Здравей Неви, първо искам да ти кажа, че те прегръщам много силно и ти пожелавам да излезеш час по-скоро от периода, в който си навлязла и да бъдеш, щастлива, обичана и жизнерадостна! Дали да търсиш чужда помощ или не зависи от това каква помощ търсиш. Ако хората при които търсиш помощ ти казват какво да правиш и те наставляват да следваш техни предписания отговора ми е по-скоро не. Ако потърсиш помощ от хора, в лицето на които да намериш разбиране, хора които да са добри провокатори, да ти задават подходящите въпроси, подпомагайки те да осъзнаеш защо ти се случва всичко това, хора които да те зареждат с позитивизъм и да ти дава енергия и сили да продължаваш напред, тогава отговора ми е да. Хората сме в състояние да изпадаме в чести депресии, когато жизнената ни енергия е намаляла. Съвета ми към теб е да си намериш източник на енергия, нещо което те зарежда с положителна енергия и те кара да бъдеш усмихната и щастлива. Нека този генератор на енергия е трамплина за теб, благодарение на който да излезеш по-лесно от ситуацията в която се намираш. Често се изолираме когато изпаднем в подобни ситуации, съвета ми е да не се изолираш а точно обратното, търси контакт с хората, яж силна(жива) храна, движи се, пий повече вода, печи се на Слънце, общувай с природата и с животните, излъчвай своята Любов към тях. Нужен ти е източник на положителни емоции, който да те зарежда с енергия и да държи депресивните състояния настрана от теб. Помни, че всичко което излъчваш на енергийно ниво независимо дали е с отрицателен или положителен знак се връща към нас със силата на бумеранга. Какво излиза, че колкото повече страдаме толкова повече условия за депресивни състояния си създаваме. Пожелавай на всички хора около теб да са щастливи, усмихвай се по-често и това ще рефлектира и на твоето щастие. Намери си хоби, което те провокира да си жизнерадостна, зареждайки те с енергия и така по-лесно ще осъзнаеш уроците, които учиш с всичко случващо се в ежедневието ти. Успех ти желая и нека Господ бъде с теб и те благослови с много любов и успехи! Нека те закриля и те зарежда с чиста, свята и неопетнена Божествена енергия Любов, която да те подпомага да се справиш по-възможно най-добрия начин в създалата се ситуация. Успех ти желая и много силни прегръдки. Не забравяй, че никога не си сама, много енергийни същности са винаги до теб и те подкрепят още от твоето рождение. 

Неви: Понеже този сайт ми е още непознат и не знам как бих могла да върна отговор на вашето съобщение спрямо мен искам тук да го направя. Желая да изкажа благодарността си към вас и вашият отговор. По истинско писмо, по-реален отговор не бих могла да очаквам. И странното което е че освен че от думите в писмото се усеща толкова чиата енергия, толкова доброта и разбиране, сякаш беше написано от ангел. Мисълта ми беше че всичко казано в писмото подсъзнателно аз съм го мислила, но никога не съм посмяла да повярвам във вътрешният си глас, Незнам защо смятам че всеки друг знае по-добре от мен аз от какво имам нужда. А сега от това писмо и казаните от вас думи сякаш аз произнесах на глас собствените си нужди и желания. Точно това смятам че би ме направило щастлива и винаги ме е правило когато съм го прилагала, но е много рядко. Да бъда сред природата, да чувствам слънчицето, вятъра, въздуха да виждам всички тези красоти сътворени от БОГ. Обожавам контакта с животните, за мен е голямо удоволствие да раздавам любовта си на всички с които общувам. Може би ти ми помогна да осъзная че не трябва да търся смисъл в материалният свят, защото смисъла за мен да живея е да се слея с това което ме заобикаля като жива материя, да дарявам и получавам енергия от всичко това. Благодаря ти много Деян. Радвам се че има ангели в човешки облик и рано или късно БОГ ни среща с тях. Пожелавам ти само красиви и щастливи мигове по твоят път и продължавай да осветляваш пътя на заблудени души като мен. 

Ширинан: Благодаря ти от Сърце и Душа за светлите думи, с които ме докосваш. За мен е удоволствие да отговарям и помни, че мъдростта е вътре в теб. Дано повече хора се научат да се вслушват във вътрешния си глас, защото той е най-добрия съветник и учител. Бъди Щастлива!

Прочети повече по темата в книгата: "ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ - Практически наръчник за изцеление на душата и тялото" и книгата: "ЖИВОТ НА СВЕТЛО"

Ако имаш други въпроси към мен не се колебай да ми ги зададеш

Коментари  

#1 Невена Иванова 19-01-2015 21:04
Здравейте Неви, казвам се Невена и " случайно" ми пратиха линк към тази статия. Първо ми направи впечатление съвпада на името, после продължих да чета и секаш се говореше за мен самата, сякаш някой бе прочел какво се крие вътре в мен самата.Знам какво да не не можеш да намерип себе си, знам какво е да чувставам неразбрах.И аз доста често се питам, какво ми има и защо все не мога да впиша в общото. Нито в работата, нито в университета. Опитвах и май и сега се опитва да се слея с общото, но пак някак си не ми е добре.Понякога се чувставам тъпа и наивна да вярвам , че за всяко нещо има решение , че не всеки може да се помогне стига той да поиска, особено на деца, няма непоправимо и тн. Съгласна с отговора който получи по горе, за това какви хора ти трябват около теб. Аз се срещнах с психолог и уча детска психология, така се случи и продължваме да се виждаме и бих казала ,че мен и полезно. Важно е да си паснете и да се изгради доверие между терапефта и клиента. И спокойно не си луда , всичко е наред. Това че възпремаме света по малко различен начин не ни прави луди, а напротив.. Правини по силни ,по осъзнати, повече разбиращи , повече даващи и получаващи. Имаме много помощници около нас, само трябва да ги повикаме на помощ и ТЕ веднага идват. Успех и горе глава :P
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови