Защо едни и същи събития продължават да се повтарят в живота ми?

Анонимен: Здравейте, Прочитам с интерес откъсите от книгите, които публикувате. По Закона на привличането или който и да е закон, почти всеки откъс за деня е конкретен отговор на мой въпрос, притеснение или тема за размисъл. Затова реших да Ви пиша с питане за конкретен въпрос. Занимавам се от доста години с различни практики за личностно развитие и съм опитвала какви ли не методи, за да намеря отговор на въпросите си. Единият вариант е карма и ненаучени уроци, другият е силата на мислите ми, които, въпреки многото ми опити, поради недостатъчното ми умение да контролирам негативни мисли, предизвиквам сама нежелани събития.

Въпросът ми е: Защо едни и същи събития в личния ми и професионален живот продължават да се повтарят от около 5 години, през 2-3 години, които предизвикват истински хаос и в двете сфери на живота ми? Какъв подход предлагате за прекъсване на този омагьосан кръг? Ще се радвам и оценя отговора и съвета Ви. Благодаря.

Ширинан: Здравей Анонимен, животът на земята е многоизмерен, а в същото време хората са загубили сетивата си да виждат всяко едно измерение от него. Няма нещо на земята, което да се случва на случаен принцип, всичко следва строга закономерност, която определя събитийността в живота на хората. Тези, които си мислят, че живота е игра на късмет са дълбоко заслепени, защото зад всеки успех или неуспех седи път извървян от самия човек, който го е тласнал към дадено събитие. И хубавите и трудните моменти от живота са важни и значими за душата, защото те я обогатяват и я тласкат да усвои нова опитност, която да и помогне да продължи напред по своя път на развитие. Затова сме дошли на земята, за да се учим и самоусъвършенстваме, малцина са тези, които го осъзнават и усещат със сърцето си.

Сега масата от хората на земята приемат живота като една вечна забава без да мислят за последствията на своите действия, тези хора не осъзнават, че рано или късно ще дойде денят на равносметка. Ако хората са следвали сърцето си, водени от светлината и любовта в него, тогава в денят на равносметка за тях ще е щастлив момент, защото ще се облагодетелстват с много дарове. Но ако хората са допуснали злото да им повлияе, тогава ще си платят цената за всички злини, които осъзнато или не са сторили.

Когато едно и също събитие циклично ни спохожда в живота, това означава, че има все още на какво ново да ни научи. Както вече казахме нищо в живота не се случва случайно, осъзнайте го, приемете го и започнете да си задавате въпроси, които да ви помагат да разберете защо дадено нещо ви се случва. Казано е, че който търси намира, да понякога не е лесно да достигнеш до истината, защото всяка истината е нужно да бъде заплатена със събитийност в живота, която да ви тласне да я осъзнаете и почувствате със сърцето и душата си.

Когато едно и също събитие се повтаря непрестанно и води след себе си негативни усещания в човек, карайки го да се чувства зле, тогава знайте, че цялата негативна енергия, която това събитие ви провокира да излъчвате се напластява около урока, който дадено събитие цели да ви научи. Тази негативна енергия като в мъгла ви обгръща и ви пречи да прогледнете и да осъзнаете смисъла на случващото се в живота ви. В такъв момент ви съветвам да отделите време и да се опитате в най-чист вид да излъчите своята любов и благодарност към непрестанно повтарящото се събитие в живота. Нужно е да го направите, за да трансформирате наслоената негативна енергия в положителна. Колкото и болка и дискомфорт да ви е донесло това събитие, опитайте се да излъчите своята любов и благодарност, усещайки със сърцето си, че щом това ви се случва значи то цели да ви помогне да научите нещо ново. Никога не забравяйте, че всяко нещо в живота се случва за ваше добро, целящо да ви тласне да усвоите нова опитност, която да извиси душата.

Понякога опитността се заплаща с болка и дискомфорт, но тя е мимолетна и има своя край, докато натрупаната опитност ще служи на душата вечно. Нужно е мислите и вниманието ви да са насочени в посока търсене на корена на всяко събитие, което като тежък товар ви тежи, а не в болката и дискомфорта, който ви образува, защото ако си позволите да се подадете на негативните емоции, тогава вие допълнително ще ги захранвате със своята енергия и така като в омагьосан кръг ще се въртите докато не съберете сили и енергия и не успеете с любов и благодарност от блатото да излезете.

Повече по темата може да прочетете в книгите: “Да откриеш щастието вътре в себе си”, “Живот на светло” и “Пътеводител за духовно развитие”.

Ако имаш други въпроси към мен не се колебай да ми ги зададеш

Добавете коментар


Защитен код
Обнови