Къде точно е границата между свободната воля и божественият план?

Ваня Димитрова: Здравей, Ширинан! Следя всичките ти публикации, а в момента чета книгите ти, които са написани много увлекателно. Тормози ме следният въпрос и ще те помоля ако имаш възможност да ми отговориш. Къде точно е границата между свободната воля и божественият план, част от пътя който трябва да извървиш? Ще дам пример, за да обясня по добре. За пореден път ми се случва нещо, което не искам да приема и всеки път се боря с него, но през определени периоди това отново ми се случва. Защо периодично ми се случва това, което не искам? Заради моето неприемане ли? Трябва ли да търпим ситуациите, които не искаме или трябва да се опитваме да ги променим? Благодаря ти предварително!

Ширинан: Здравей Ваня, въпросът ти е хубав и вярвам, че много други хора също си го задават. Първо нека кажа няколко думи за Божествения план. Той обхваща всичко съществуващо в цялата Вселена, много е трудно със съзнанието на човек да си представиш как нещо толкова мащабно е в състояние да бъде съгласувано и синхронизирано до невероятна точност. Душите и техните мисии, са част от глобалния план на Отеца Създател за цялата Вселена и всичко живо в нея. Може да звучи невероятно, но е факт, че всяко събитие във Вселената е съгласувано с всичко живо в нея. Започва се от най-малкото до най-голямото. То е като човешкият организъм, изграден е от билиони клетки, които заедно в едно образуват човешкото тяло. Когато една клетка заболей дава отражение на всички останали. Същото е и с Вселената, тя цялата образува единен организъм с висш разум, познат за хората като Господ. Всяка галактика, слънчева система, планета и всичко останало във Вселената са част от него, както всички клетки взети заедно вкупом образуват нашето физическо тяло, така и всичко съществуващо във Вселената е част от Господ.

Сега конкретно към въпросът ти, преди да слезе всяка една душа на земята, тя самата си създава план програма за живот, в която планува да се разтовари от стари товари и същевременно с това, докато върви по пътя на освобождение и изцеление да научи нови знания и имения, чрез които да израсне в своето развитие. Тази план програма за живот е заложен от всяка една душа, не от някой друг, това е право и задължение на всяка душа да го направи, като по този начин упражнява правото си на свободен избор. Но във всяка една душа, Господ е вложил определен вид енергиен заряд, който да я подтиква в конкретна посока да върви. Тази енергия е гласът на Господ, който я направлява в живота и делата й.

Ти сама казваш, че когато ти се случи нещо, което предизвиква дискомфорт в теб се бориш с него, като по този начин целиш да го избегнеш. Но не това е желанието на твоята душа и именно затова се повтаря отново и отново докато не се изправиш очи в очи и не осъзнаеш тази ситуация, в която все попадаш на какво цели да те научи. Тя носи скрито послание, което цели да те научи на нещо ново и важно за теб, за да може да продължиш напред в своето развитие. За това съм писал по-подробно в книгата “Пътеводител за духовно развитие”. Много е важно хората да се научат да се самонаблюдават и да откриват смисъла на всичко случващо им се, защото нищо в живота не се случва случайно. Всяко събитие е вследствие на сложна закономерност, която е трудно разбираема все още за човешкото съзнание.

Когато говориш за Божествения план знай, че ти всъщност говориш за волята на твоята душа, защото в крайна сметка тя самата е избрала да изживее този живот с всички хубави и трудни моменти в него. Тя е наясно както с хубавите така и с трудните моменти. Няма как душата да се развива ако върви все в едноколовозен път, затова смелите души избират трудни програми, с помощта на които те израстват все по-динамично в своето развитие и така все по-близко до Отеца Създател се доближават.

Хората са свикнали да разделят всичко на правилно и неправилно, на хубаво и лошо, но за душата това разграничение не съществува. За нея всичко е опитност, която и помага да напредне в своето развитие. Понякога хората толкова много се страхуват да не сгрешат, че забавят много своето развитие, а всъщност понякога едни от най-ценните и запомнящи уроци са именно “грешките”, които допускаме. Обличам грешки в кавички, защото това е несъществуващо понятие от гледна точка на душата, както казах за нея всичко е опитност и щом дадено нещо се е случило, то е трябвало да се случи, а това как душата облечена в човешко тяло ще реагира на всичко случващо и се в живота показва до къде е стигнала в своето развитие.

Съвета ми към теб е да спреш да се бориш с нещата, които ти се повтарят в живота, а погледни дълбоко в тях. В книгата “Пътеводител за духовно развитие” съм описал пътя, който е нужно да се извърви, за да може един товар да бъде осъзнат и освободен. Той е като костелив орех. Ядката е поуката, знанието към което душата се стреми, а черупката на ореха е негативната енергия, която е нужно да пробие (трансформира), за да може да достигне до просветление.

Не е нужно да търпиш нещо, което предизвиква дискомфорт в теб, но и не е добре да се опиташ да избягаш от него защото така то вечно ще те преследва. Колкото повече бягаш от него, то толкова повече ще те достига. Затова събери смелост и се изправи очи в очи с урока, който душата ти е подготвила да преминеш. Щом е дошло време да преминеш през него значи имаш всички нужни познания и инструменти, от които се нуждаеш. Нужно е само да ги използваш. Ако не си чела книгата, която споменах по-горе ти я препоръчвам, тя е посветена именно на това и ще ти помогне да извървиш пътя по-лесно.

Успех ти желая!

Ако имаш други въпроси към мен не се колебай да ми ги зададеш

Коментари  

#8 Saathiya 03-09-2016 06:18
Christy, личи си колко знаеш за прераждането.. Ако не си наясно, има души, които си избират да се преродят в болни, сакати и "трудни" тела или мозъци... Има души, които се раждат доброволно, като знаят, че животът им няма да бъде никък лек... Но го избират, защото когато ти бъде отнето-получава ш нещо допълнително в замяна, в противен случай, ако не се е случила трагедията даденото тяло, мозък не биха се развили по-окончателния вариант, който Душата си е избрала да дойде тук... За боя на деца и всички останали неща си е насилствено издевателство над дадена душа, а който бие крехко създание и издевателства над други души Определено не е знак за напреднала душа... Но темата е доста обширна... Но Душата повярвай ми си избира доста решаващите страдания, радости, любов, мъка и прочие още преди да се слее с даденото тяло, което сама е избрала...
Цитиране
#7 pav 26-01-2016 17:59
Van budi silna i prebori tiq negativi s lubov, napulno podkrepqm christy .
Lukcheta :P
Цитиране
#6 iren dodova 10-10-2015 13:27
Kato cheta komentarite .....silni, tejki dumi, obvinitelni.... ..i......hubavi , spokoini, topli, dobri....Az lichno izbiram dobrotata, liubovta i finesa na izrazjavane. Kakvato i da e istinata za tozi ili onzi chovek, polojitelnite dumi zarejdat....a nie se borim sus vsichki vidove blokadi, nali? S obich!
Цитиране
#5 Boryana 07-10-2015 11:42
Bravo Christy I az taka mislja da dopalnja samo dushite ne slizat ot nikade i te vsahtnost ne sa dushata a edno ot razklonenijata i
Цитиране
#4 Christy 09-08-2015 08:51
Мила Ваня, не трябва да търпиш нещо, което изтезава душата ти. Нито трябва да го приемаш, защото ще нанесе поражения на фините ти сетива, които те свързват с Бог. Просто преди да заспиш, поискай от Бог решение на проблема. Обикновено на следващия ден или след няколко дни ще получиш отговор. Просто нещо ще ти хрумне и ще имаш увереността, че ще проработи. БОГ НЕ ИСКА НИКОЙ ДА СТРАДА. Дори родителите спряха да удрят децата си, защото разбраха, че това пречупва душите им и дверието им в живота. Какво остава за едно висше съзнание да мисли по подобен насилствен начин. Помисли за това.
Просто има негативни сили, които НА ВСЯКА ЦЕНА искат да ни отделят от Бог и единственият начин да го сторят е да изтезават душите ни, докато фините ни сетива, които ни свързват с Бог и всичко добро са унищожени напълно.
Моля те, недей да мислиш, че Бог ти праща страданията!! Да не говорим да ги приемаш като "дар" от Бога!!! Това, освен че е обида към Бог, ще ти донесе още повече мъка, защото злите енеергии използват вярата ти и довериеето ти в Бог, за да ти пробутат отровата си. Все едно да получиш храна от майка си и тя да се окаже отровна. И ти да си помислиш, че майка ти нарочно е сложила отровата в нея. Няма ли това да унищожи доверието ти в майка ти?
Това е целта на всички зли сили. Да ни пробутат отровата си за дар от Бога.
Не я приемай!!!
Исус дойде и излекува болните и съживи мъртвите. Той не каза "това е волята на Бог" или "Бог иска да си болен, за да станеш по-силен" или "Бог отне брат ви, за да станете по-силни, като страдате за него"
Затова, следващия път, когато запалиш свещичка и решиш да се помолиш, придържай се към тази истина и поискай решение с вярата, че Бог ще направи всичко, за да си щастлива и да изживееш своя малък и кратък човешки живот в мир и удовлетворение.
Бъди благословена!!!
Цитиране
#3 Christy 09-08-2015 08:21
Това е пълна глупост! Мъките и изтезанията осакатяват душите!!! Те не са личен избор!!!! Когато душата избира да дойде на тази планета, тя избира път, който ще и донесе полза, щастие и израстване. Но душата не може да предвиди трагедиите, които ще се случат. Затова този свят е претъпкан с мъртви, изтезани души. Още когато бях на 3 годинки, имах сън, в който бях благословена от Исус. Майка ми се изсмя, когато и казах. Но аз никога не забравих този сън. И още от тогава имам дарбата да различавам истината от лъжата. Това, което пишеш в тази статия е абсолютна глупост и е по-добре да го изтриеш, защото може да накараш някой измъчен човек, който се уповава в Бог, да се самоубие. Изтезанията унищожават душите на хората и им отнемат способността да са щастливи. Мъките и разочарованията НЕ НИ ПРАВЯТ "ПО СИЛНИ", а само УНИЩОЖАВАТ ФИНИТЕ НИ СЕТИВА, които ни държат свързани с Бог и всичко извисено. Затова, моля, престанете да пишете лъжи, които може да костват на някой живота му. :(
Цитиране
#2 ваня 08-04-2015 17:02
Благодаря,книга та е страхотна.
Нося я постоянно с мен.
Напълно съм съгласна с написаното.
Моето мото е, Аз желая, аз искам,аз мога изучавам духовнта култура от 20 години
Знам че когато знаеш а не го прилагаш е загуба на време. Знам че т ябва да дам най доброто от себе си. Само веднъж се докоснах до книгата, да овладееш 4 елемен а в себе си не е много лесно не само тях а и сетивата си знам че имам нужда от малко помощ търся и работя по въпроса. Благодаря от цялото си сърце и душа че тя попадна в точното време и в точн ия момент
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови