Как мога да контролирам енергията си?

Ани: Здравей Ширинан! Имам проблем с оценяването на себе си и не съм наясно как мога да контролирам енергията си,би ли ми помогнал по някакъв начин? Благодаря!

Ширинан: Здравей Ани, двата въпроса са взаимно свързани, ниската себеоценка до известна степен се дължи на неумението да контролираш силата вътре в себе си, а тя е огромна и ако я опознаеш едва ли някога би подценила себе си отново. За да е възможна еволюцията на земята, душите минават през тунелът на забравата, който им помага да забравят своето минало, което съхранява спомените не само от техните минали превъплащения, а и от живота им в духовния свят. Там той е вълнуващ и изпълнен с много щастливи мигове за душите.

Човекът е така устроен, че съзнанието му е в състояние да обработва определено количество информация за определен отрязък от време. Ако ние си спомняхме всичката информация, която душата ни е натрупвала през целия си път на развитие, тогава човек би полудял, защото съзнанието ни не би могло да обработи такова голямо количество информация. Това, че не си спомняме не означава, че в нас не се корени огромно знание, сила, мъдрост и любов, които душата ни е трупала през дългия си път на развитие. Сегашният живот е само един много малък отрязък от този път, той е като един миг за душата. Винаги когато имаш проблем със своята себеоценка си спомняй, че вътре в теб има несметно богатство от опитности, които душата ти е натрупала, а те имат много по-голяма стойност от цялото богатство на земята.

Това богатство ти дава голяма сила, защото всяка опитност учи душата как да си служи с енергията. Големите успехи се постигат благодарение на умението да използваме енергията вътре в нас и енергията на заобикалящия ни свят. На това се учи душата през всичките си земни животи, и това колко добре се справя зависи до голяма степен от това до кое ниво на развитие е стигнала и каква програма за живот си е съставила в настоящия живот. За това по-подробно съм писал в книгата “Пътеводител за духовно развитие”. В книгата може да се намери информация и техники как може осъзнато и целенасочено да се използва енергията, която протича през теб.

Повечето хора си мислят, че енергията се използва чрез определени практики, ритуали и медитации. Да това е един от начините, чрез които човек може по-целенасочено да си служи с енергията, но истината е, че тя протича непрестанно през нас, докато сме живи, ние ще си служим с нея. Много хора сега отделят половин-един час в медитация и след практиката продължават да живеят отново живота си по старому. Това което е нужно да се промени и цялостното възприятие и мироглед за живота. Това е и основната цел на всяка моя книга, която пиша. Много е важно хората да се научат да поглеждат на живота от високо, защото колкото повече осъзнават света около себе си и разбират защо всяко нещо им се случва, толкова по-лесно ще контролират и използват енергията, която протича през тях.

Ние използваме енергията, не само когато медитираме, а и когато си мечтаем, по този начин влагаме енергията си в една реалност, която ако бъде захранена с достатъчно количество енергия, тогава ние ще я привлечем в живота си. Използваме енергията докато мислим, разговаряме, спортуваме, гледаме филм и всяко друго действие, което човек извършва в своето ежедневие. Независимо какво правите, вие използвате енергията си. А дали ще я използвате осъзнато или не зависи от умението да контролирате към какво насочвате своята енергия. Дали ще гледаш някой филм, който ще провокира широка усмивка и чувство на любов вътре в теб или ще гледаш филм, който ще провокира в теб чувство на страх е въпрос на личен избор. Единия филм ще те провокира да излъчиш положителен заряд, който ще разпръснеш в пространството около себе си. Той ще даде отражение най-вече на теб самия и от там на всяко живо същество около теб. Същото е и когато изберем да правим нещо, което ни провокира да излъчваме негативен заряд.

Начина на използване на енергията не се състои в това дали правим или не правим техники, а в това с какъв заряд я използваме и дали сме в състояние да я мултиплицираме или разпиляваме. Защото сега на земята един от най-често нарушаваните вселенски закони е законът за даването и получаването. Когато баланса е нарушен, това оказва негативно влияние и на двете страни (и на даващия и на получаващия), няма да се впускам в подробно обяснение защо се получава така, писал съм вече за това, дълга тема е.

Съветът ми към теб е да започнеш да наблюдаваш себе си и заобикалящия те свят. Наблюдавай как той ти влияе и по какъв начин те провокира да използваш енергията в ежедневието си. Нека не забравяме, че сме слезли на земята да се учим, вземайки със себе си товари от минали наши превъплащения, които да ни тласкат по пътя напред да вървим. Често тези товари са основната причина, ние да разпиляваме енергията си от неумението да я контролираме. Именно затова посветих цяла книга на тази тема, защото много хора страдат от неумението да контролират себе си и живота си. А, истината е, че ние имаме пълен контрол над живота си, стига да си спомним как да го правим.

Каквото и да правиш в живота го прави с любов. Вярвай в това, което чувстваш със сърцето си и те кара да се чувстваш добре. Мисли за неща, които те провокират да се чувстваш щастлива. Благодари винаги когато усещаш импулс, защото благодарността има огромна сила да мултиплицира. Усмихвай се по-често. Прави енергийни практики, с които да захранваш своята мечтана реалност, колкото повече енергия насочваш към нея толкова по-скоро ще я привлечеш в реалността. Следвай сърцето си и се допитвай винаги до него, то е твоят основен пътеводител в живота, научиш ли се да се вслушваш в него, тогава знай, че си се доверила и оставила в ръцете на Господ да те води. И не забравяй да се грижиш, както за физическото, така и за енергийните си тела, те са нашите основни инструменти, с които контролираме и използваме енергията в земния си живот.

Темата за умението да контролираме енергията е много голяма, смятам, че това което споделих с теб като първи стъпки е достатъчно, за да поставиш една добра основа на един нов по-добър живот за теб самата. Защото каквото и да правим в живота си, ние го правим преди всичко за себе си. Успех ти желая и помни, ти носиш в себе си огромна сила, мъдрост и любов, никога не го забравяй, защото колкото по-силно вярваш в това, толкова по-скоро те ще се проектират в живота ти!

Благодаря ти!

За повече информация може да прочетеш книгите:  и “Пътеводител за духовно развитие”, "Да откриеш щастието вътре в себе си" и “Живот на светло”.

Ако имаш други въпроси към мен не се колебай да ми ги зададеш

Коментари  

#1 Таня 02-12-2015 21:14
"А, истината е, че ние имаме пълен контрол над живота си, стига да си спомним как да го правим." Чела съм книгите, но това не можах да разбера как става - спомнянето - как да си спомним? Как да развием вътрешното зрение, какво да направим за да си спомним. Всичко хора ли могат да си спомнят?
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови