Как да не губим вяра в трудни моменти?

Вярата е основният двигател, който ни движи в живота. Липсва ли вяра, това е все едно да сте на кораб в открито море с изключен двигател. Без включен двигател (вяра), всяка буря, изправила се на пътя ви, е способна да ви отклони и поведе в коренно различна посока от тази, към която се е устремила душата ви. Вярата е в основата на всички инструменти, с които завихряме енергията на Бог, на която всички ние сме проводници. От нея зависи умението ни да творим и да претворяваме всичко, до което се докоснем в своето съвършенство.

Вярата се проявява и калява в трудни моменти. Няма как да направиш своята вяра по-силна, ако не я подлагаш на изпитания. Това е една от основните причини, поради които души, които са избрали да имат по-голям контрол над живота си, да си съставят такава план програма за живот, че да ги постави в редица трудни изпитания, които докато ги преодоляват, да каляват и подсилват своята вяра, за да може когато преминат през бурята на своя живот и се озоват отново на тихи и спокойни води в открито море, да имат всичко необходимо, от което се нуждаят, за да достигнат целите си.

Няма как вярата на човек да нараства, ако тя не се тества и доказва, за да я засилваме. Именно затова е нужно да се стремим да не я губим в трудните моменти, като се подаваме на провокациите и мрака, който ни е обгърнал, а знайте, че само на няколко крачки отвъд този мрак, който ви пречи да погледнете цялата картина, се намира всичко необходимо, от което се нуждаете, за да преодолеете изпитанието, в което се намирате. Никога не забравяйте, че на земята не сме сами и с нас има цял духовен екип, който ни помага от духовния свят, да постигаме целите си. Без тяхната подкрепа ние не бихме могли да изпълним целите си тук на земята. Ако в дадем момент пред нас се изправи трудност, знайте, че не след дълго те ще са намерили най-подходящото решение и ще направят всичко възможно да ни помогнат да открием изхода от лабиринта, в който се намираме.

Животът на земята е непредвидим и няма как всички възможни изпитания, които може да преживеем, да бъдат предвидени от душата, за да може да се подготви предварително за тях, докато изготвя своята план програма за живот. Именно затова сме напътствани и подпомагани от висшите светове, които ни помагат в трудни моменти. Когато ви е най-трудно и сами не може да видите изхода от тунела, в който се намирате, тогава ви съветвам да се осланяте на тях и вярата ви, че са до вас и ви подпомагат във всеки един момент. Колкото по-силна е вярата ви в тях, толкова по-лесно те ще ви достигат със своите напътствия и заедно ще преодолявате и най-трудните изпитания, с които животът ви сблъсква. А както добре знаем, след всяко изпитание ставаме все по-силни и смели, защото вярата в нас нараства, а колкото по-голяма е тя, на толкова по-големи чудеса сме способни, чудеса, които дори ни е трудно да си представим с човешките сетива.

Животът често ни поставя в ситуации, които на пръв поглед изглеждат без изход, но в следващ момент решението идва сякаш от само себе си. Превъртете лентата назад и открийте всички тези изпитания, които сте преодолели в своето минало. Не ги забравяйте, защото в трудни моменти те ще ви дават сила да преодолявате следващите. Напомняйте си ги, дори ако е нужни си ги запишете на лист хартия и когато се озовете отново в трудна ситуация, ги препрочитайте. Вашите собствени успехи ще ви окриляват и дават сила да преодолеете всички изпитания, които срещате по пътя. Когато ви е много трудно сами да се справите и да видите лъча светлина в тъмния тунел, тогава ви съветвам да се захраните с повече положителна енергия, която да ви даде сили да извисите съзнанието си и да погледнете на трудността по-отвисоко. Така ще ви е много по-лесно да видите действията, които е нужно да предприемете, за да излезете от създалата се ситуация като победител.

Никога не забравяйте, че сте Божествени създания, носещи огромна сила в себе си, която има способността да твори и да претворява. Вашата вяра е в основата на всяко ваше творение. Всъщност, животът на всеки един е отражение на сбора от всички дълбоки вярвания, които той самият носи в себе си. Именно те контролират енергията, с която проектираме и сътворяваме целия си живот. Пожелавам ви с цялото си сърце и душа да бъдете добронамерени и смели в своите творения!


Препоръчани книги:

        

Добавете коментар


Защитен код
Обнови