Заедно можем да направим Света по-добро място за живеене!

Здравословно хранене

Какво се случва с тялото ми?

Rossjazz: Какво се случва с тялото ми? Няколко дена се чувствам свеж и енергичен и след това няколко седмици се чувствам супер отпаднал и изтощен. Още от ставането сутринта се чувствам като парцал и цял ден е ад. Водя изключително здравословен начин на живот и вече започвам да се притеснявам , че ми има нещо. Гледам слънцето и съм почти на 9 минути и винаги след слънце гледане огладнявам и ми се преспива. В момента ми е толкова отпаднало , че дори не мога да си формулирам въпросите ...


Ширинан: Здравей rossjazz, причината да се чувстваш така навярно са много повече от тези, които ще изброя, но може би тези ще са основните. Живеейки здравословен начин на живот ти предоставяш условия, в които тялото ти се насища с повече жизнена сила, която захранва не само физическото, а също така и енергийните ти тела. Когато душата разполага с повече енергия, тя я използва не само в делата, а и за прегаряне и освобождение от стари товари, които сме натрупали както в този така и в минали свои животи. Колкото по-осъзнат е живота ти и работиш в посока прочистване и хармонизиране на физическото и енергийните тела толкова повече се увеличава количеството енергия, която може да приемаш и излъчваш през себе си. Има дни в които към земята се насочва много големи количества енергия, особено когато има слънчеви изригвания и магнитни бури. Приемайки по-големия енергиен заряд, се разгаря огъня вътре в теб, който прегаря старото и ненужно, това причинява известен дискомфорт на физическо и емоционално ниво. Ако се самонаблюдаващ, ще забележиш, че след тези дни на дискомфорт се чувстваш енергичен.

С какво ще ми помогне изцелението на физическото тяло?

Искра: Здравей, искам да те попитам, ако пречистя тялото си, това ще ми помогне ли да имам повече енергия и ще помогне ли за изчистване на другите ми тела от травми и товари? Благодаря.

Ширинан: Физическото и енергийни тела на човек са свързани помежду си. Когато въздействаш на едно от тях, то дава отражение на останалите. Физическото тяло е основният ни инструмент, чрез който заземяваме енергията, която протича през нас. Колкото по-здраво и чисто е то, с толкова по-голяма лекота енергията се проявява на физическо ниво. Всяко едно тяло е важно да бъде подържано чисто и балансирано, за да може човек с лекота да проявява силата на своя дух, защото в противен случай някое или няколко от телата ни, когато бъдат затлачени с товари и нечистотии, тогава енергията не се движи свободно и това пречи на душата ни, да се прояви свободно в материалния свят.

Едно здраво и добре балансирано физическо тяло е в състояние много по-лесно да дава свободен израз на душата в човек отколкото едно болно и затлачено тяло. Това е причината болните хора да губят все по-лесно доброто, отдалечавайки се по този начин все повече от своята истинска същност и в същото време хората, които се грижат за своите тела да преоткриват все повече доброто в себе си, като по този начин се доближават все по-близко до своята истинска същност.

Отговорът ми на конкретния въпрос е категорично да, когато пречистиш физическото тяло, това ще ти помогне да имаш повече енергия, защото физическото тяло ще ти помага да черпиш по-лесно енергия от всички земни стихии. Много по-лесно ще приемаш енергията на слънцето през кожата и очите. Водата и храната, която приемаш ще те зареждат с много повече енергия отколкото са го правили преди. Въздухът и полъха на вятъра ще те енергезират в пъти повече от преди. Всичко това ще ти помогне да увеличиш енергийните стойности в себе си и от там енергията ще потече по останалите енергийни тела, където се коренят много травми и товари, които сме пренесли от минали свои животи. Затова чистото физическо тяло подпомага процеса на изчистване и на останалите енергийни тела, те са свързани и си взаимодействат непрестанно. Когато едно от телата напредне в своето освобождение и изцеление, то ще даде тласък и на останалите да се освободят от всичко старо и ненужно, помагайки им взаимно да се прочистят, хармонизират и балансират.