Заедно можем да направим Света по-добро място за живеене!

Планински кристали - Кварц

 • Категория: Кристали
 • Написана от Shirinan
 • Посещения: 10911

Енергийно заредени планински кристали - Кварц

Повече за енергийно заредените кристали прочети тук: http://shirinan.com/kristali/315-energijno-zaredeni-kristali

Находище: България - Родопите

"Характеристики: Кварцът е най-силното средство за усилване на лечебното и енергийно въздействие на планетата благодарение на уникалната си хеликоидална, спираловидна кристална форма. С находища по целия свят той абсорбира, съхранява, излъчва и регулира енергия и е много полезен за освобождението и. Когато използваните при акупунктура игли са с кварцово покритие, ефектът им се увеличава с десет процента. Според показаното с камерата на Кирлиан, ако държите кварцов кристал в ръка, биомагнитното ви поле се увеличава двукратно. Той засилва действието на кинезиологията и предпазва от радиация. Кварцът генерира електромагнитизъм и отблъсква статичното електричество.

Кристалът работи на вибрационно ниво, хармонизиран със специфичните енергийни изисквания на човешките нужди от лечение или от духовна активност. Той довежда енергията до най-доброто и възможно състояние, връщайки я до положението и отпреди появата на неразположението. Пречиства и укрепва органите и ефирното тяло, действа в дълбочина за пречистването на духа, свързва физическото измерение с ума.

На духовно ниво кристалът излъчва енергия към най-висшето възможно ниво. Съдържайки всеки възможен цвят, планинският кристал(прозрачният кварц) работи на всички нива на битието. Съхранявайки информацията като природни компютри, тези кристали са духовна библиотека, която чака да бъде разгледана. Кварцът притежава способността на разсейва кармични семена. Той засилва психичните способности и ви насочва към духовната цел. Използвам при медитация, кварцът филтрира разсейващите фактори. Той е най-ефикасния рецептор при програмиране.

Златен калцит

 • Категория: Кристали
 • Написана от Shirinan
 • Посещения: 5863

Енергийно заредени кристали от златен калцит

Повече за енергийно заредените кристали прочети тук: http://shirinan.com/kristali/315-energijno-zaredeni-kristali

Находище: България - Родопите

"Характеристики: Калцитът е мощно усилващо и пречистващо енергията средство. Наличието на калцит в стаята гони негативните енергии от околното пространство и повишава вашата собствена енергия. В рамките на тялото той премахва застоялата такава. Цветовият му спектър пречиства физическото и ефирното тяло. Той е активен кристал, ускоряващ развитието и растежа, а също и духовен камък, свързан с по-висшето съзнание, улесняващ разкриването на висши мисли и физически способности, медиумното свързване и преживяванията извън тялото. Той ускорява духовното развитие и позволява на душата да запомни случилото и се и след завръщането и в тялото.

Във физиологично отношение калцитът свързва чувствата с интелекта, създавайки емоционална интелигентност. Този кристал има особено позитивен ефект в случай на загубена надежда и мотивация. Той се бори с мързела, подсилвайки енергията на всички нива.

В ментално отношение кълцитът успокоява мозъка, учи на проницателност и аналитичност, стимулира прозренията и усилва паметта. Той спомага за разпознаването на важната информация и запомнянето и. Кристалът ви дарява със способността да превръщате идеите в действия. Полезен е за улесняване на лечебния процес.

Калцитът облекчава емоционалния стрес и го заменя със спокойствие. Той е стабилизиращ камък, усилващ вярата в собствените възможности и способността за преодоляване на спънките. На ефирно ниво разположението на съответните цветове на калцита очиства, балансира и запълва с енергия всички чакри.

Лечебни свойства: Калцита пречиства отделителните органи, насърчава усвояването на калция в костите, но и разтваря калциранията подсилвайки скелета и ставите. Той облекчава чревните и кожните заболявания, стимулира възстановяването на тъканите и лечението на образуваните тромби, укрепва имунната система и може да съдейства за растежа на малките деца. Калцитът работи бързо по формата на тинктура и може да бъде наложен на кожата, язвите, брадавиците и гноясалите рани. На ефирно нива калцитът чисти и зарежда с енергия чакрите. Може да бъде използван за създаване на мрежа около леглото. Използва се и водата, в която е престоял камъка.

Магическата сила на енергийно заредените кристали

 • Категория: Кристали
 • Написана от Shirinan
 • Посещения: 16433

Кристалите носят в себе си огромна сила. Те имат способността да лекуват, хармонизират, балансират и зареждат с енергия хората, които се докосват до тях. Благодарение на кристалите, човек може да сбъдне и най-съкровените си мечти, ако знае как с тях да си служи. Всичко в живота е енергия и в зависимост от това, как човек живее живота си, зависи по какъв начин управлява тази енергия. В съвременния свят човечеството е загубило сетивността си да долавя енергията на заобикалящия го свят, която задвижва целия материален свят. Това е причината, човечеството да се е потопило толкова надълбоко в материалния свят. Когато се опитваме да променим света ние го правим, като променяме материята, а в същото време не осъзнаваме, че за да се промени материалният свят, преди това е нужно да се внесат промени на енергийно ниво, защото материалният свят е проекция на енергията, а не обратното. Какъв ще бъде материалният свят, до голяма степен се определя от това, по какъв начин си служим с енергията.

Кристалите са инструмент, с който можем да завихрим, фокусираме и мултиплицираме енергията, която протича през нас. Те пазят в себе си още много други способности, които тепърва ще се откриват от учените. Чрез тях човешкото съзнание може да се пренася в други измерения много по-лесно, те са като портали, които свързват световете и им помагат да общуват помежду си. Сега хората масово пилеят средства и енергия в материални вещи, които са лишени от всякаква енергийна стойност, а в същото време безценните дарове, с които майката Земя ни е дарила, стоят по рафтовете на магазините и хората ги подминават.

Сега човечеството се намира на прага на огромна промяна, за която пиша подробно в моите книги, като давам насоки и техники как човек може да подготви както физическото си тяло, така и енергийните тела, за да навлезе в новото време, което чука на вратата ни. Защото, едно замърсено съзнание с нарушено функциониране между дух, душа и тяло, не е в състояние да издържи на високите вибрации, които ще царуват на Земята. Колкото повече хората вървят по този път, толкова по-силно привлечени ще са от кристалите и постепенно ще преоткриват тяхната сила и функционалност.

Кристалите могат да ви закрилят, лекуват, зареждат с енергия, да ви напътстват и подпомагат със знание, увереност и спокойствие. Те могат да внесат хармония в живота ви и да ви помогнат да преоткриете своя вътрешен свят, който е една цяла вселена, защото всяка една душа носи в себе си огромно богатство и палитра от знания и умения, които тя е натрупала във вечността.

Диамант Хъркимър

 • Категория: Кристали
 • Написана от Shirinan
 • Посещения: 15126

Енергийно заредени кристали Диаманти Хъркимър

Повече за енергийно заредените кристали прочети тук: http://shirinan.com/kristali/315-energijno-zaredeni-kristali

Диамантите от Хъркимър не са истински диаманти. Те са много стари кварцови кристали на десетки, дори стотици милиони години, образували се надълбоко в недрата на земята. Поради тази причина те са много редки екземпляри, защото все още малка част от тях са изтласкани на повърхността на земята и са достигнали до човечеството. Наименованието им идва от тяхната кристална решетка, която наподобява много тази на диамантите. Това е причината да имат изразен блясък. Хъркимър е името на градчето в Америка където за първи път са открити. В България те все още не са широко разпространение поради тяхната рядкост и висока цена.

"ХАРАКТЕРИСТИКИ: Камъкът зарежда с енергия, разведрява и увеличава креативността. Силно настройващ кристал – особено малките образци и изключително спокоен. Той стимулира психическите способности (например ясновидство), духовното зрение и телепатията, свързва напътствия от висшите измерения и засилва съновиденията, които имат връзка със спомени и прозрения. Камъкът стимулира съзнателното настройване към висшите духовни нива и към вашият собствен потенциал. Очиства чакрите и открива каналите за потока от духовна енергия, може да бъде използван за достъп до информация от минал живот, така че да установите блокажите или съпротивите на вашето духовно израстване. В този случай диамантът от хъркимър улеснява внимателното освобождаване и трансформацията и ви тласка напред към целта на вашата душа. Активира светлинното тяло (меркаба). Диамантът на Хъркимър настройва хората и ги свързва, когато се налага да бъдат разделени, всеки човек трябва да носи по един камък. Той засилва телепатията, особено при първите практически стъпки, и настройва един към друг лечителят и пациента. Камъкът притежава памет, в която може да се съхранява информация за по-нататъшен анализ. Той може да бъде програмиран да привлича други хора. Диамантът от Хъркимър е един от най-силните кристали за пречистване на електромагнитно замърсяване и радиоактивност. Блокира геопатогенния стрес и е отлично средство за създаване на положителна енергийна мрежа около къщата и леглото (използват се по-големи образци).