Диамант Хъркимър

Енергийно заредени кристали Диаманти Хъркимър

Диамантите от Хъркимър не са истински диаманти. Те са много стари кварцови кристали на десетки, дори стотици милиони години, образували се надълбоко в недрата на земята. Поради тази причина те са много редки екземпляри, защото все още малка част от тях са изтласкани на повърхността на земята и са достигнали до човечеството. Наименованието им идва от тяхната кристална решетка, която наподобява много тази на диамантите. Това е причината да имат изразен блясък. Хъркимър е името на градчето в Америка където за първи път са открити. В България те все още не са широко разпространение поради тяхната рядкост и висока цена.

Магическата сила на енергийно заредените кристали

Кристалите носят в себе си огромна сила. Те имат способността да лекуват, хармонизират, балансират и зареждат с енергия хората, които се докосват до тях. Благодарение на кристалите, човек може да сбъдне и най-съкровените си мечти, ако знае как с тях да си служи. Всичко в живота е енергия и в зависимост от това, как човек живее живота си, зависи по какъв начин управлява тази енергия. В съвременния свят човечеството е загубило сетивността си да долавя енергията на заобикалящия го свят, която задвижва целия материален свят. Това е причината, човечеството да се е потопило толкова надълбоко в материалния свят. Когато се опитваме да променим света ние го правим, като променяме материята, а в същото време не осъзнаваме, че за да се промени материалният свят, преди това е нужно да се внесат промени на енергийно ниво, защото материалният свят е проекция на енергията, а не обратното. Какъв ще бъде материалният свят, до голяма степен се определя от това, по какъв начин си служим с енергията.

Златен калцит

Енергийно заредени кристали от златен калцит

Находище: България - Родопите

"Характеристики: Калцитът е мощно усилващо и пречистващо енергията средство. Наличието на калцит в стаята гони негативните енергии от околното пространство и повишава вашата собствена енергия. В рамките на тялото той премахва застоялата такава. Цветовият му спектър пречиства физическото и ефирното тяло. Той е активен кристал, ускоряващ развитието и растежа, а също и духовен камък, свързан с по-висшето съзнание, улесняващ разкриването на висши мисли и физически способности, медиумното свързване и преживяванията извън тялото. Той ускорява духовното развитие и позволява на душата да запомни случилото и се и след завръщането и в тялото.

Планински кристали - Кварц

Енергийно заредени планински кристали - Кварц

Находище: България - Родопите

"Характеристики: Кварцът е най-силното средство за усилване на лечебното и енергийно въздействие на планетата благодарение на уникалната си хеликоидална, спираловидна кристална форма. С находища по целия свят той абсорбира, съхранява, излъчва и регулира енергия и е много полезен за освобождението и. Когато използваните при акупунктура игли са с кварцово покритие, ефектът им се увеличава с десет процента. Според показаното с камерата на Кирлиан, ако държите кварцов кристал в ръка, биомагнитното ви поле се увеличава двукратно. Той засилва действието на кинезиологията и предпазва от радиация. Кварцът генерира електромагнитизъм и отблъсква статичното електричество.

Лечение с енергийно заредени кристали

Енергийно заредените кристали имат огромно въздействие върху енергийното поле на човека. Сега хората са уморени от всичко изкуствено и затова все повече търсят оригинала, такъв, какъвто природата го е създала. По тази причина мнозина вярват, че кристалите, които са непокътнати от човешка ръка, имат много по-силно енергийно въздействие, но това не е точно така.

Как да избера подходящ кристал

Кристалите са богатствата на Земята, в които тя е събрала своите безценни и вечни знания, мъдрост, сила, любов и всичко онова, което някога е било и ще бъде. Те са неуморим помощник в живота на хората, които вървят по пътя на своето личностно развитие и духовно израстване. Затова кристалите не се използват само за изработката на различни украшения и бижута, с които да красят визията ни, а най-вече като носители на енергия и ценна информация за душите учещи се на Земята. Тяхното разнообразие е толкова голямо, че понякога е наистина трудно да разбереш от кой кристал истински се нуждаеш.

Изграждане на енергийна връзка (свързване) с кристал

Колко силно ще ни помага един кристал зависи до голяма степен от енергийната връзка, която сме изградили с него. И най-пълноводната река е безполезна за една нива, ако преди това не сме изградили канал, по който водата да достига до нивата, за да я напои и да захрани посевите с живителните си сокове, за да могат да израстат големи и силни. По същия начин е и с кристалите. Те носят голям потенциал в себе си, но този потенциал може да се разгърне в живота ни едва тогава, когато изградим енергийна връзка с тях, за да може енергията на кристалите да ни достигне и да се влее в живота и делата ни.

Програмиране на кристал

Всичко в живота е подвластно на съзнателни форми, които са автоматичните програми, които ръководят непрестанно движещата се енергия във Вселената. По подобен начин можем да програмираме кристалите, така че да ни служат вярно през целия живот. Не е нужно всеки път да им казваме за какво искаме да ни помагат, вместо това можем да изградим програма в тях, която да е автоматична и да работи всеки път, когато са около нас. Всеки един кристал може да бъде програмиран и препрограмиран многократно, защото тяхната кристална решетка е многопластова и позволява това да се случва с лекота.

Използване на кристалите за енергийно лечение, зареждане и пречистване

Един кристал може да бъде използван по много начини, много повече от познатите ни досега. Колкото повече човечеството напредва в умението да си служи с енергията, толкова повече и потенциалът на кристалите ще се разкрива пред нас. Това ще позволи на хората да се научат да си служат по нов, по-съвършен и умел начин с тях, за да може с тяхна помощ да си служат много по-пълноценно с любовта, силата и мъдростта на Бог, на които всички ние сме проводници, както тук на Земята, така и във Вселената като енергийни същности.

Заземяване и зареждане с кристали

В повечето случаи хората използват кристалите, за да се заземяват, но те също така имат способността и да одухотворяват човека. И двете качества на кристалите са много важни и съществени в развитието на всеки един, защото балансът е много важен. Всичко във Вселената се стреми към него и по същия начин е нужно всеки един човек да си изгради навик, каквото и да прави в живота, да се стреми то да е в баланс със заобикалящата го среда и с хората, с които общува и обменя енергия под формата на опит, знания и материални вещи.

Страница 1 от 2